Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 265
  • 788
  •   1
Отговори
# 660
Не съм чела всички мнения в темата,записвам се.Цялото семейство сме лактовегетарианци.Малката ми дъщеря никога не е яла месо,няма и да яде   Laughing,просто този въпрос отдавна при нас не е проблем.И въобще не виждам защо на вегетарианците трябва да се гледа по различен начин,на моята щерка пък и е много странно как въобще някой може да яде нещо убито пък и да твърди че  е полезно  Laughing.Ще следя темата ,имам и богат опит с готвенето на разнообразно меню.Ludmil ,може да се включим с превод на италиански и руски ,ще се позаинтересувам стига да намеря и време де  Embarassed,иначе звучи чудесно.

# 661
  • Linz
Моите деца все повече отказват да ядат месо (голямата дъщеря има по-голям напредък, почти вече не може да се излъже да хапне нещо месно). С това започнаха и упреците към мен, че съм им промивала мозъците. Аз естествено искам децата ми да са вегетарианки, но съм ги оставила по естествен път да стигнат до моите изводи и не ги убежавам да не ядат месо. И ми е много неприятно като други хора започнат да ме заяждат. Аз не искам да влизам в излишни спорове и мълча- нищо не отговарям, макар, че страшно ме хваща яд. Пфу... ще им се невидят и смрадливите трупове! Sick Close Не знам как е по-добре да постъпвам- да си трая и да не се обаждам и да пропускам покрай ушите си тъпите забележки или да се обяснявам до безкрай защо не мисля, че е добре децата ми да консумират месо Rolling Eyes Но с възрастните хора е много трудно- на тях им е втълпявано цял живот, че месото има незаменими жизненоважни съставки и че дава здраве и сила ooooh!
Това, което аз бих искала е да спра всички животински продукти- и без това ми миришат доста гнусно (понякога не мога да преглътна сиренето или кашкавала и търся къде да плюя). Но в един момент се окзава, че аз няма какво да ям когато съм навън (не обичам и готвени храни). Как ли се справят суровоядците? newsm78

# 662
Рени за навън можеш да хапваш салати,картофи под всякаква форма,ориз,паста,пица със зеленчуци...избора не е чак толкова ограничен,по-жалкото е че на повечето места готвят Sick

Навремето и мен ме бяха обвинили,че съм промила мозъка на сестра ми,когато стана вегетарианка.А истината беше,че тя сама стигна до това решение.

Моето дете също не поглежда месо,вече и не посяга към него даже,но сина ми е малък и още няма как да ме обвинят,че "му говоря" тъй като знаят,че това няма как да стане просто.Иначе и мен да са ме погнали досега Mr. GreenУбедиха се,че не го спирам когато яде с баща си,но когато аз го храня и приготвям храната никога не слагам от отва за него на масата.Ако е с баща си-ок,когато е с мен-не.
Знам,че е много трудно да отбиват атаките,аз преди говорех,говорех...после ми писна,сега вече като ми кажат нещо си премълчавам и стискам езика зад зъбите,когато ме питат защо не му давам.Просто си повтарям на ум,че това е най-добрия избор за детето ми.Всъщност какво най-добрия-аз друг не мога да си представя.

Ще говорят,говорят и ще им писне накрая.Всяко чудо за три дни PeaceВажното е те да не говорят на децата и да им набиват в главичките друго.

Добре дошли на новите попълнения  bouquet

# 663
  • Linz
Навремето и мен ме бяха обвинили,че съм промила мозъка на сестра ми,когато стана вегетарианка.А истината беше,че тя сама стигна до това решение.
Интересното е, че моят брат също стана вегетарианец няколко години след мен. Само в семейството ни знаят, че аз нямам нищо общо с това негово решение. Явно близките хора се повлияват по някакъв начин и сами виждат, че това е правилният начин на хранене. И въпреки това сега и нашите родители ме упрекват, че аз настоявам децата да спрат месото Crossing Arms А според мен просто усещат, че това е естественото хранене... Достатъчно е да имаш един пример пред себе си за да осъзнаеш (може би на някакво подсъзнателно ниво), че това, което ти набиват в главата- необходимостта и ползата от месото, не е вярно! Но това може да стане до определена възраст (преди да завърши периодът на съзряване на организма). Аз самата също бях повлияна от примера на вегетарианци (на 13 год. възраст).
Та в този ред на мисли, на мен ми се струва, че колкото и да се опитват да втълпят на децата ми, че месото е вкусно и полезно, няма да имат шанс защото те сами инстинктивно вече осъзнават кое е правилно. Достатъчно е само моето "вегетарианско" присъствие Laughing Единственото, което ме притеснява са упреците към мен Tired

# 664
Да,вярно е ,че доста и масово хората са ограничени от към информация и си тъпчат на стари разбирания , но на мен въобще не ми пука за това.Достатъчно съм видяла ,чела и съм се убедила за начина на хранене  с ,който живеем,че въобще никой не убеждавам в него.Само съобщавам и точка.Нямам проблеми с приятели и роднини ,който пита и му е интересно обяснявам,който не иска да му обяснявам просто приема факта и толкоз.Аз не си деля познатите и приятелите по начина им на хранене,съответно очаквам и от тях такова отношение,не търся и подкрепа,просто сме такива и така живеем.Относно "избора" на децата.Как мога да съм убедена в нещо на 100 %,че е полезно за тяхното здраве и да им предлагам друг вариант,в който съм на 100 % ,убедена,че им вреди?Няма начин примерно да им дам отрова за мишки,като знам ,че ще ги убие примерно,така гледам и на месото,просто е абсолютно изключено да ги храня с труп. #Crazy #Crazy
И понеже имам и големи деца,само да споделя ,че никога до сега не са имали проблеми с приемането си от приятелите или в училище.Даже напротив,покрай тях най-близките им приятели проядоха много от зеленчуците които не бяха опитвали преди това ,като броколи или аспержи.В детската градина на малката също имам разбирането и подкрепата на персонала,дори Естел вече обяснява етичните си съображения сама в градината ,а аз здравословните. Wink

# 665
# 666
Ето една ценна таблица за всички, които прилагат разделно хранене:
http://beinsa.info/tmp/Food%20combinations.pdf

# 667
Моля да ми помогнете.
Открили са анемия на дъщеря ми и за мое голямо нещастие това е стигнало до свекървата (доктор) преди да стигне до мен.
Та случаят е следния-аз съм тудентка и последният месец преди да и вземат изследвания бях помолила майка ми да се грижи за Калина,та тя ми я носеше само за кърмене.Кога и колко сучеше не знам (още по-малко знам с какво се е хранила),но определено нещо не беше наред,защото урината и беше жълта и миришеше силно.Та веднага след края на семестъра започнах да я кърмя често и да и готвя и всичко се оправи.
Не знам дали е възможно изследванията да са такива заради това (аз самата още не съм ги виждала,но свекървата успя да вкара достатъчно напрежение)?Също така да си призная,че хич не се храних добре по заверки (ядях предимно шоколади,за да си държа мозъка буден и пиех много кофеинови напитки като RED BULL,защото от кафето започна да не ми понася).
Иначе дъщеря ми изгледа супер добре-хапва си добре,жизнена е,има зъбки,пишка,ака...изобщо нищо притеснително на външен вид,ама...
Да спомена,че я захранвам педагогически,тоест храни се с какво и ние и не е яла никога пюрета.Готвя (дори месо понякога заради баща и).Не обича месо (плюе го),но хапва сиренце в малки количества и яйца в застройки и заливки (сварени не ги харесва).

# 668
   Ами, Димитриана, аз мога да ти кажа само, че стойностите на Хб, ако по тях съдят за анемия
(такива диагнози се раздават с много лека ръка, за съжаление), се отнасят за момента на взимане
на пробата и ако тогава и е бил паднал, така  е излязло в резултата. За установяване на анемия
се правят и други изследвания, не само Хб, и свекърва ти сигурно го знае това. Не се плаши, ами
дай и да яде ядки и зеленийки на Калинка и повторете изследването. Wink

# 669
Съгласна съм с анна в. Резултати от едно изследване едва ли могат да докажат анемия,плюс това сега ще започнат да те карат да я тъпчеш с дроб,месо и яйца.

Пробвай да и даваш повече портокали,смлени сурови ядки и сусам,спанак и зеленийки,а ако толкова много се притесняваш може и малко желязо на таблетки,за твое успокоение,макар че според мен ..както и да е.Важното е ти да си спокойна и да не се притесняваш и да не позволяваш да ти втълпят/защото човек може да се поддаде на моменти/,че има анемия,защото не яде месо.

Доказано е че между двете няма никаква връзка.Ще потърся линкове да ти пратя по-късно Peace

# 670
И аз си имам едно наум относно тези изследвания за анемия...Много се преувеличават...

Да не говорим, че при мен беше обратното. Имах нисък хемоглобин, точно когато бях месоядна.

Сърбят ме пръстите да напиша още нещо, но не е проверена информацията и ще изглежда като конспирация..
Може би детето не е поемало достатъчно течности, затова и странно миришещата урина.. newsm78

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 23:54 от .

# 671
Много интересно. Аз съм месоядна и винаги съм била (с изключение на не особено дълъг период, в който без да искам не почти не ядох месо). Но и моят хемоглобин винаги е бил нисък. Като ходих по желание веднъж да дарявам кръв ме върнаха, понеже кръвта ми била негодна. Предполагам беше именно заради ниския хемоглобин, а и кръвното ми беше ниско и си е ниско по начало. Дали пък това не е причината да съм толкова месоядна, организмът си го иска. Напоследък и много пастет от черен дроб ям, просто ми се яде.
Стана ми интересно обаче поста на точката, че хемоглобинът и се оправил след като спряла месото.  newsm78

# 672
Между другото и моя хб се вдигна 2-3 години след като спрях месото. Simple Smile

Една непотвърдена моя теория е, че когато във вените ти тече радост и хб е нормален/висок Sunglasses

# 673
Aз вече съм месоядна, до преди да забременея почти не хапвах месо (сега ям веднъж седмично). Прочетох няколко поста и виждам, че повечето деца на майки вегетарианки също са такива. Незнам дали сте гледали д-р Хаус, но имаше една серия за едно семейство заклети вегетарианци, които хранеха детето по вегетариански схеми. Властите като разбраха ги арестуваха и веднага им взеха детето и ги обвиниха за доста неща: гладуване и малтретиране на детето и други от този сорт.
Аз също съм маниачка да не се консумират неща като сладко, шоколад, неща от сорта на чипс, солети, зрънчо, да се пият газирани напитки и тн.
Аз лично не бих ограничила месото в яденето му, но всеки сам си преценя.

# 674
Тоя д-р Хаус много сериозно го взимате.
Аз давам на дъщеря си месо,но тя го плюе,което е много странно,защото тя е много ящна иначе.Това е единственото нещо,което плюе.А аз и давам все хубави меса,каквито се старая да готвя на мъжа ми веднъж седмично.
Иначе хемоглобина ни е 107 (110 била долната граница) и лекарката каза :"за всеки случай нека приема капки (лекарство)",уверих я че ще ги приема,както и че ще яде месо и яйца,а тя накрая на разговора добави : "и все пак може да хапва коприва,спанак,кайсии,ядки...". Wink
Иначе дъщеря ми наистина не изглежда никак анемична.

Общи условия

Активация на акаунт