Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 212
  • 788
  •   1
Отговори
# 675
 Shocked  107 изобщо не е нисък Хб...

# 676
И аз мисля, че не е нисък, хич не ми се видя анемична Laughing Виж, ако искаш и тази таблица.

# 677
И според мен за дете не е нисък.
А др.Хаус все пак се пише от сценаристи  Grinning

# 678
  • София
Здравейте Майчета,

С риск да предизвикам противоречиви реакции предвид мнението на повечето хора за вегетарианството, пускам тази тема за да си обменяме опит и информация относно отглеждането на нашите деца. Може да споделите дали децата ви консумират месни продукти или дали захранвате бебоците си с месо. Какви трудности срещате и какви положителни резултати наблюдавате у децата си. Всеки, който разполага с някаква информация може да я сподели. Лично на мен ми предстои захранване на шестмесечния ми син и естествено възникват много въпроси. Ще помоля всички, които имат негативно отношение по темата за вегетарианството да се въздържат от мнение. Благодаря.

Здравей!

Чак сега се натъкнах на темата ти и се записвам в нея, пък тези 34 страници ще ги прегледам после по-обстойно.

Вегетарианка съм! Бременна съм в седмия месец и се чувствам много добре.

Подкрепям всяка бременна, която не се поддава на провокациите на докторите, че месото било важно през бременността!

# 679
При 107 не бих се притеснила,още повече че детето е жизнено и енергично Wink То ако беше анемично нали се сещаш,че нещата съвсем нямаше да изглеждат по този начин.

Иначе д-р Хаум ще го оставя без коментар Mr. Green

# 680
По повод хемоглобина през първата си бременност месо не ядях , даже си бях пълен веган защото бях с много обострено обоняние и всички животински продукти ми миришеха ужасно хемоглобина ми беше супер , с втората ми бременност /започнала три месеца след края на първата/ месо хапвах почти всеки ден защото определено това ми се ядеше ,но в края на бременността се оказах с доста нисък хемоглобин, но пък бебето когато се роди беше с висок хемоглобин , така че определено не месото е фактор за хемоглобина, по скоро генетично е преопределено отделните хората да поддържат определени нива , аз поначало съм с висок хемоглобин и много бързо за 15 дни сле раждането/секцио/ хемоглобина ми от 85 стана на 128 без да правя нещо особено в хранителен режим и без да вземам лекарства , имам приятелка която заради нисък хемоглобин усилено хапва месо и той си седи все така нисък от години на едни и същи нива . А за детенцето мога да ти препоръчам да я кърмиш колкото можеш повече и да я насърчаваш повечко да хапва ако детето се чувства добре не е фатално че хемоглобина е 107 не е чак толкова нисък

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 02:05 от кейт888

# 681
А и за съвет моля кърмя 9 месечно бебе на поискване но кърмата ми значително намаля , а месо , дори и риба въобще не ми се хапва сега в горещините , не ям млечни продукти защото ми се струва че не понасят на бебо, че какво да ям което да спомага за повече кърма , мамите веганки какво ядете , иначе овес , орехи хапвам всеки ден , а от време на време и ударни дози сладки неща , веднага ми качват количеството кърма , Вие какво хапвате?

# 682
Чак сега се натъкнах на темата ти и се записвам в нея, пък тези 34 страници ще ги прегледам после по-обстойно.
Вегетарианка съм!
Подкрепям всяка бременна, която не се поддава на провокациите на докторите, че месото било важно през бременността!

Абсолютно същото се отнася и до мен.  Peace С тази разлика, че ние все още опитваме да забременея. С ясно съзнание съм, че детето ми ще бъде отгледано като вегетарианец.

Аз съм вегетарианка от 8 години, съпругът ми от 18. Най-интересното е, че след като се запознахме, дълго време не знаехме, че другият е вегетарианец.  Wink

За мен голямо значение за отглеждането на едно дете като вегетарианец имат причините, поради които родителите са вегетарианци.
Ние сме "етично-съобразени". Третият отговор от долната снимка, която много ми харесва.

Незнам дали сте гледали д-р Хаус, но имаше една серия за едно семейство заклети вегетарианци, които хранеха детето по вегетариански схеми. Властите като разбраха ги арестуваха и веднага им взеха детето и ги обвиниха за доста неща: гладуване и малтретиране на детето и други от този сорт.

Дори не съм чувала за този сериал, но това, което са показали е частична или пълна художествена измислица. В САЩ няма закон, който да те задължава да храниш детето си карниворски или пък по каквито и да е специални хранителни режими.

Веганите са хора, които се ползват с моето пълно уважение, но този вид хранене ми е чужд. Моя приятелка живя една година вегански, половината време беше дори суровоядна. Аз съм от хората, които за парче сирене са готови на много.  Mr. Green

Много се радвам, че има такава тема и че толкова момичета са писали. Simple Smile

# 683
... защото си е проблем да си вегетарианец или веган. И на гости на ядене като ви канят се получават сконфузни ситуации от ваша страна и още по-сле от тази на домакините. И по сватби и различни поводи... много е неудобно.  Аз примерно за да не обидя домакините винаги ще си взема от всичко, дори и по малко аке не ми харесва. Но не бих ги поставила в сконфузна ситуация като си седя гладна, понеже всичко сервирано съм си забранила да ям. Знам, че не трябва да мисля така, а да си следвам принципите. Но не съм достатъчно егоистична за да го постигна

Ники, аз не мисля, че става дума за егоизъм когато говорим за следване на принципи (в случая - начин на хранене, който е твой избор).

Решението е доста лесно. И не се налага никоя от двете страни да се чувства неудобно. Винаги, когато ни канят на гости (хора, с които не сме в близки отношения, приятелите ни знаят и няма нужда да бъдат предупреждавани), тактично и ясно казвам, че сме вегетарианци и че ще се наложи да се съобразят с това, когато избират менюто. Същото правя и когато и канят на сватба - миналото лято бяхме на две и нямаше проблеми.
Нашата сватба беше във Вегетарианската къща на Патриарха, за която някой беше написал, че е преместена.

Миналата година, когато се местихме от Германия тук, шефката ми в Германия ни покани на вечеря у тях. Тя знаеше, че сме вегетарианци, но аз не се поколебах да й припомня.
Не мисля, че да си вегетарианец или веган е проблем, както ти си написала. Всичко е точно толкова трудно и конфузно, колкото ти си го направиш.

Много ми е интересна темата. Виждам, че по-назад сте коментирали интересни за мен въпроси и ми се иска да взема отношение по-всички теми, но е почти невъзможно. Mr. Green

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 05:56 от cubbit

# 684
Между другото, ако се сещате някой да идва от Щатите и да го динесе можем да спестим и транспорта и ще излязат съвсем без пари.

Надявам се да съм ви от полза, що се отнася до организирането на транспорта до България. За превода няма как да помогна вече, знам само английски и немски, но Людмил е свършил тази работа вече.

В www.ide.li линк "Обяви" преди време попаднах на тази обява.
Не съм ползвала услугата, нямам нищо общо с фирмата, нито с горепосочения сайт.

Цитат
Евтин транспорт САЩ-България и обратно
2008-06-01 / Страна: САЩ
Ако имате стока или обемист багаж от България за САЩ, или от САЩ за България и ви е скъпо да платите на куриер, или пък да вземете контайнер ви е много, то ние можем да ви помогнем.
Ежемесечно наши контейнери пътуват от New York до Сливен и от Сливен до NY. Стоката ви може да бъде пренесена на много ниска цена. Можете да изпратите дори автомобил, това не е проблем. Място има.
Тел: +1 800 2244476 ; +359 878 245917
Изпрати e-mail: idelbg -at- abv.bg

Съмнявам се някой, регулярно пътуващ от САЩ до БГ да се съгласи да вземе машинките. Изглеждат обемни, хората си имат собствен багаж, а доплащането за свръхбагаж може да се окаже по-скъпо от обикновената доставка за $83.

Бела и Нестле са марките, които бойкотирам.

За Белла е ясно. Случи се така преди много години, че бях представена на въпросния Венци, още когато Белла се помещаваше в няколко гаражчета и беше поредното цехче. За щастие не ми е близък или приятел, дори нямаме контакт, не му следя делата. Отвратително е това, което новобогаташите си позволяват.  #2gunfire

Но защо Нестле?

magic power, фен съм ти!  bouquet Не само от тази тема. Засичам те и в една друга.  Wink

# 685
Освен че работят с някои гмо продукти са некоректни към майките и бебетата.

# 686
   Кейт888, друго много ефикасно средство е бирата - безалкохолна , разбира се, ако намериш малцова - идеално! Simple Smile
И чай от дрогерия.

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 10:54 от анна в.

# 687
cubbit . Добре дошла, Hug,определено има какво да споделиш по темата ,радвам се ,че си тук!

# 688
Момичета не съм забравила , че съм обещала информация за бремеността при веганите, ама не съм седнала да я преведа- не е много и обещам да намеря време. Даже може да сканирам една табличка и да я пусна тук , но е на английски.
Иначе си получих 4те книги за деца вегатарианци и почнах да чета първата. Като наближим 6тия месец мисля да направя една примерна схема за захранване на деца вегатарианци и може да я пусна и нея тук, ако някой се интересува.
Освен това може да направим и раздел на сайта ни(www.vegebg.org). Той в момента не работи поради технически причини, но скоро ще бъде пуснат отново Grinning

За кърмата лактогенен чай- аз си взимам от една аптека билков- те си го правят, ядки - лешници, орехи, бира/бирена мая (не съм ги пробвала), овесени ядки, живо, 2л течности на ден(аз понякога пия по-малко). Най -добре стимулира по-честото сучене на бебето. Освен това вие сте на 9месеца, важно е дали си заместила вече хранене? Знам че за да не ти намалее кърмата е хубаво до годинка да не се замества. Иначе в кърмаческият форум може да получиш повече информация Wink

# 689
благодаря за съветите горе долу и аз използвам същите неща , вчера отново започнах за пия бирена мая и днес вече имам повече кърма , при нас има едно заместено хранене от две седмици , защото поради много чувствителен стомах късно бяхме готови за твърда храна , сега ще се опитам да вкарам и още едно хранене с домашно приготвена зърнена каша , а се кърмим често на поискване , но общо взето е суче много за кратко

Общи условия

Активация на акаунт