Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 45 120
  • 788
  •   1
Отговори
# 225
  • Кори Селести
В момента се обсъжда как точно да бъде направен отделен форум за такива неща.
Дали да бъде само за хранене или за всякакви "зелени" идеи.

Ако имате какво да споделите в тази насока - казвайте.
Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 21:53 от Reza

# 226
  • Някъде във Вселената :)
Според мен "зелен" форум е добра идея Peace.

# 227
  • София
Аз предлагам и Зелени идеи и Вегетарианство. При мен се покриват 100%, но принципно не се покриват.
Нека има 2 подфорума, за да обединяват хората, а не пак да се дразним един другиго с различията си. Много се радвам, че ни отговорихте!

# 228
Чудесна новина!!!

Според мен така всичко ще се събере на едно място и няма да бъде разхвърляно-като се започне от пренаталното възпитание,хранене на бременната вегетарианка,детето,ЕБХ/което засяга много и околната среда/,Свързаното родителство,не само физическото ,но и духовното възпитание на детето...Това е което се сещам на момента,сигурна съм,че  другите ще се включат и с по-добри предложения!!!

# 229
  • В Сънландия
В момента се обсъжда как точно да бъде направен отделен форум за такива неща.
Дали да бъде само за хранене или за всякакви "зелени" идеи.

Ако имате какво да споделите в тази насока - казвайте.
Simple Smile
Аз лично бих се радвала да има форум специално за вегетарианството!
Ако е просто за ''зелени'' неща, веднага ще има майки, който да се нахвърлят върху вегетарианците със страхотната супа от коприва с наденички и колко е полезна и как може да лишаваме децата си от това...
В един подфорум за вегетарианството, разбира се, можем да обсъждаме и много неща свързани с хранителните навици, общуването и приобщаването на децата вегетарианчета, към децата не вегетарианчета.Можем да обсъждаме как да научим децата си на идеите, които одобряваме и следваме, както и как да обяснят и отстояват позицията си, когато бъдат засипани с любопитни,нападателни или просто неприятни въпроси, от хора целящи просто да се заяждат(а такива хора бол - света е пълен с хора търсещи нещо за което да се заядат, независимо дали става въпрос за хранен, облекло, обществено положение и тн.)
На мен лично, идеята за подфорум''Вегетарианство'', е по приемлива, отколкото ''Зелен'' подфорум!Тов аразбира се не значи, че ще се заключим вътре и ще викаме ''къш'' на всеки решил да надникне или да научи нещо от нещата, които ние учим заедно едни от други!
Но все пак ... не съм сама Grinning и решенията, които се вземат от администраторите, трябва да са комплексни, в най - добрият си вариант, касаещ определена група потребители.

# 230
На мен "Зелен форум" повече ми харесва. И да е вегетариански само все тая, пак ще има съвети да не си разболяваме децата, като не им даваме месо.
Ако е зелен подфорум всичко, което ме интересува ще е на едно място  Mr. Green

# 231
  • Linz
Аз съм за "Зелен форум". Здравословното хранене съвсем не се изчерпва с вегетарианството. Да не говорим изобщо за здравословен живот. А и темата със зелените идеи толкова е набъбнала, че се пръска по шевовете- явно има нужда от такова пространство във форума.
За вегетарианствтото само по себе си няма какво толкова да се пише- всички, които ще влизат да се информират ще са убедени в ползата му.

# 232
Аз с радост видях темата, но и със скрита надежда, че няма да се навъдят в нея спасители на света.
Аз например ям месо и яйца супер рядко, просто защото не са ми вкусни, но мляко и всякакви сирена ям в достойни количества. Нося и ще продължавам да нося дрехи и обувки от естествена кожа, ще си мия косата с шампоан и балсам, а не с яйца. И изобщо ми идва свръх това спасяване на света - има си Супермен за това все пак, той безработен ли да остане....
От друга страна не обичам хората да късат цветята в парка, но защото оставането им на място краси за всички. За мен да направиш добро на всички е да ги зарадваш по някакъв начин.

# 233
  • Отвъд алеята зад шкафа

Аз съм за "Зелен форум". Здравословното хранене съвсем не се изчерпва с вегетарианството. Да не говорим изобщо за здравословен живот. А и темата със зелените идеи толкова е набъбнала, че се пръска по шевовете- явно има нужда от такова пространство във форума.
За вегетарианствтото само по себе си няма какво толкова да се пише- всички, които ще влизат да се информират ще са убедени в ползата му.
Peace

И аз съм за зелен форум, в който да има всичко. А може да се пусне и тема за утопичните възгледи за спасяването на света.

# 234
==== Инак има една детска градина където храна е винаги веге, но е частна...

Моля те, дай ми връзка към тази градина.
Моля и аэ эа координати на тази градина   bouquet

Моля и аэ эа координатите на тази градина   bouquet
Пиша на лс.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 12:51 от verochka

# 235
  • Кори Селести
Тоест, да разбирам ли, че повече ви допада да се направи един, да го наречем за сега усповно "зелен" форум, в който да се дискутират вегетарианство, философии разни, безвредни препарати и т.н. със съответната библиотека, в която да е систематизирано най-важното ИЛИ да се мисли вариант, с който нещата да са по-разделени?

# 236
Аз лично нямам претенции как точно да се нарече форума но, да бъде практически насочен и да не включва ако може разни "пастори" с техните учения.Не че имам нещо против тях но просто са уморителни и не им е мястото тук.Все пак в този форум се предполага че ще влизат хора на които все пак им е "пропит" мозъка, ще ме извините за израза.Аз специално нямам нужда от допълнителни натоварвания с мислите и философии на различните хора.
Може да бъде разделен на рецепти, препарати, пълни вегетарианци, веганци ей такова нещо.Какво трябва да се включва в менюто като е изключено месо или други неща.
Просто това ми идва на ум сега.

# 237
Абсолютно да! Аз примерно с удоволствие бих писала в тема за заведения за хранене, където се сервира разнообразно безмесно меню. Голямото търсене като седнем някъде, е на нещо различно от сирене по шопски или салата.... И направо тача ресторанти, в които има множество ястия от зеленчуци, ориз, зърнени култири, бобове разни   chef   chef   chef   chef  Хвала на такива готвачи!

# 238
Първо - да, може да не пропагандира самият сайт, но нещата, написани в него, което е едно и също.

Второ - отдавна искам да стана вегетарианка и с интерес започнах да чета темата, мислех си, че ще намеря още аргументи да го направя, но...странно, повече се натоварих негативно. И не защото не искам Земята да се спаси, животните да припкат на воля из полето, мир, цветя и любов, нова ера на хипитата, правете любов, а не война, а защото всяко мнение, което е крайно ме отблъсква.

Трето - за нахранването на 40-50 човека с лишаването от един стек питам сериозно - как точно става. Наистина имам желание утре да мина покрай щанда за месо, да го изгледам с отвращение и доволна да си тръгна, защото съм нахранила 40-50 човека и тази мисъл да ме поддържа целия ден.

Четвърто - темата щеше да е супер ако се обсъждаха вегетариански храни и откъде да си ги набавиш, а не както е сега - мнозинството вегетарианци си разменят агитационни линкове (повечето, дадени от Людмил няма да коментирам, че направо не ми се вярва, че някой може да чете и да вярва на такива Мисли, Спуснати от Високо от Един Висш Разем с цел Заблудените да влязат в строя), убеждавайки сами себе си, че са на прав път. Не е нужно да си казвате постоянно колко е хубаво вегетарианството и колко са лоши месоядците. Бъдете по-толерантни, моля!  Praynig

Пето - всичко това с най-добри чувства.

Да бъде мир  Praynig[/size]
newsm10 newsm10
По въпроса с менюто - ние си решихме проблема, като захранихме педагогически.
Харесва ми идеята за "зелен" форум, стига философиите разни да са отделени от останалото.  Не че имам нещо против тях, но ми се иска като отворя някоя тема, вътре да е писано по нея.

# 239
... как да докарам вегетарианските ястия да са по-разнообразни, свикнала съм да готвя с месо и сега буквално се чудя какво мога да сготвя, освен боб, леща, фасул, гювеч и ориз със зеленчуци???? ..

Здравей, аз така и не се научих да готвя месо по начин различен от "на скарата", така че някакси сама във времето търсих други готвения. Напоследък съм се впуснала в разли заливки за салати. Като отчетем, че ние майонеза не ядем, всичките са прозрачни или млечни. Последното например е заличвка за салата от моркови - мед (половин чаена лъжичка), лимон (сокът на 1 лимон) и зехтин (1 чаена лъжичка) за купа салата. Стана супер вкусно. А притесненията ти за некачествените зеленчуци и плодове ги остави на заден план, защото месото е не по-чисто. Просто така се гледат животните за кланица. И то не само в България.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 10:40 от Reza

Общи условия

Активация на акаунт