Поскъпване на стоки- фрапиращи цени - Част 2

• 35 986
  • 732
  •   7
Отговори
# 690
На фона 100 коли на 1000 до 90-те е фрапиращ скок.
Да, не сме бедни, дори хич, дори сравнено със средното за Европа вече.
А богатите са повече от богатите където и да е, справка автомобилите по улиците.

# 691
Статистиката какво топли този, който няма кола?

Или пак свинското със зелето....мдам.

# 692
  • Наблизо
Или някоя трошка.То е като да нямаш кола.

# 693
Показва, че са се увеличи 5 пъти.
 Всичко друго са празно приказки, итерпретации и свинско  със зеле..

# 694
На фона 100 коли на 1000 до 90-те е фрапиращ скок.

Сигурно си много младичък и не само не си живял тогава, но дори не си чувал как се купуваше лека кола.
Хората имаха пари (дори и със заем) да си купят, просто не можеха.
За развитието на технологиите и съответното им поевтиняване дори няма да отварям дума.

Скрит текст:
Дядо ми купува къща през 50-те и пуска молба за прекарване на домашен телефон. Прекараха ни 30 години по-късно и то с връзки. За жигулата са чакали 15 години. Вноската е била на дядо ми, но междувременно той остаря, получи инсулт и вече не ставаше за шофьор, затова я получи баща ми. И т.н., и т.н.
Хайде, засрамете се малко, че още сме живи тези, които го живяхме социализъма.

# 695
То и апартаменти така се купуваха - когато ти дойде редът и каквото ти дадат - ама няма искам още една спалня, няма кухнята не ме кефи.
И просто нямаше как да си купиш второ жилище, автомобил или каквото и да е, след като партията е преценила, че повече от едно не ти трябва.
Все пак всички трябваше да са равни и да имат по равно.

# 696
Българина няма финансова култура. Склонен е да си похарчи цялата заплата за да не изглежда "мизерник" пред другите.

# 697
Статистиката какво топли този, който няма кола?

Или пак свинското със зелето....мдам.

Ама то и на Запад е така, и там не всички карат Мерцедес и са милионери. На средните хора и там не им е лесно, както си мислят някои.

# 698
Ние средна класа нямаме.
Така че...сравнението е ...мда.

# 699
Ние средна класа нямаме.

Дали имаме или нямаме средна класа е тема за много спорове. Според мен има, според теб няма, но именно затова аз използвах термина "средните хора", защото математически и логически такива "средни хора" винаги има.

# 700
Ние средна класа нямаме.

Дали имаме или нямаме средна класа е тема за много спорове. Според мен има, според теб няма, но именно затова аз използвах термина "средните хора", защото математически и логически такива "средни хора" винаги има.
Има един виц за средната класа в България, дето не били бдостатъчно бедни да им дават помощи а пък не бил сдостатъчно богати за нещо друго ама не ми се търси сега по нощите Joy

# 701
Разбира се че има средна класа. Ние например сигурно сме такива. Всичко си имаме, добри заплати, имоти, коли, но не сме богати, не ръсим пари по улиците, по скъпи заведения и хотели не ходим. Чак понякога се дразня на себе си като почна да пресмятам коя кутия грах е по-изгодно да се купи.

# 702
  • Пловдив
Ама за каква средна класа говорим, след като си правим сметката в хранителен магазин?!?

# 703
По този критерий ще се сметне нещо ...
"„средна класа“ са домакинствата с доход от 75 до 200% от медианния (централният среден) доход на домакинство. "
По този обаче (поне по мое мнение) сме пълно блато:
"Средната класа в една демократична държава е двигател на икономическия прогрес и стои в основата на значими социални процеси."

# 704
Има богати хора.
Има и работещи бедни.

Общи условия

Активация на акаунт