Поскъпване на стоки- фрапиращи цени - Част 2

• 38 818
  • 803
  •   6
Отговори
# 780
Какво има да ми изнасят? Това не ме касае лично по никакъв начин. Просто виждам нещата различно.

# 781
Това го виждам, но не съм те нарекла глупава и заблудена, а ти директно тръгваш да обиждаш инакомислещите. Малко такт и мяра в комуникацията няма да са ти излишни.....Мисли си, че сме по-добре от унгарците, щом така се чустваш по-добре. Щом имаш  нужда от розови очила, така да е.

# 782
Къде и кого съм обидила???

# 783
  • Пловдив
Към момента в Унгария за годината са родени 49 775 деца, а в България 35 439.
Според официалното преброяване ромите в Унгария са едва около 3% от населението (над 315 000 души), докато независими и социологически оценки сочат, че реалният им брой е между 7% и 9% (около 700 000 – 900 000 души), което ги прави най-голямото малцинство в страната. При нас официално са 4,4%, независимите социологически оценки сочат, че реалният им брой е около 10-11%.
Там не знам дали се прилагат законите и дали основно кретат на социални придобивки, но тук все още не е рядкост 13-14 годишни да раждат, да са неграмотни, до 20-22 годишна възраст да е родила 4-6 деца и по никакъв начин да не са полезни на държавата, а само да паразитират от нея.
Погледнато от тази страна на нещата, много важно, че коефицентът ни е по-висок, като в перспектива е "лош материал".
Хич не ми се мисли, след години ние, ако стигнем пенсия, от къде ще идват тези пари.
Тук родителите не се подкрепят особено, детските стоки са с високи цени, не се мисли в посока нови общински ясли и градини в големите градове и после майките не се връщали на работа 🤦🏽‍♀️

# 784
но кретат на социални придобивки, но тук все още не е рядкост 13-14 годишни да раждат, да са неграмотни, до 20-22 годишна възраст да е родила 4-6 деца и по никакъв начин да не са полезни на държавата, а само да паразитират от нея.
Погледнато от тази страна на нещата, много важно, че коефицентът ни е по-висок, като в перспектива е "лош материал".
Има един филм "идиокрация" който по му прилича името идиотокрация. Там си е описано какво ще се случи. То мисля вече се е случило в някой райони. Скоро се разхождах из някой здравни и социални центрове вътре всеки втори пита неща дето ги пише на вратата т.е. или е неграмотен или разчита друг да му направи нещата а той само да прибира.

# 785
Някой спомня ли си колко струваше диня на парче мин.год.? Вчера в промаркет 0,99 за кг. Не си спомням да са били близо 2лв.килото. Сигурно през Ормуз ги карат.Само това ми е питането. Не желая идеи къде да гледам и купувам по-евтино или да не купувам в знак на протест, да ходя до Гърция и т.н.

# 786
Диня вземах миналата година на 0,70-1 лев килото. Тази година са в евро.
По веригите има и по-евтини на промоция, но не ми се рискува, че често не мога да попадна на хубава.

# 787
Някой спомня ли си колко струваше диня на парче мин.год.? Вчера в промаркет 0,99 за кг. Не си спомням да са били близо 2лв.килото. Сигурно през Ормуз ги карат.Само това ми е питането. Не желая идеи къде да гледам и купувам по-евтино или да не купувам в знак на протест, да ходя до Гърция и т.н.
Разрязана диня се разваля за 1 ден и съответно цената покрива брака. Не знам какво драматизираш откъде ги карали и прочие при условие, че цяла диня ТАМ е по 0.29€/кг., тоест напълно нормална за сезона.

# 788
Колко да струва ?
Като се внася от Гърция по 5-8 цента за кг?

# 789
Разрязана диня се разваля за 1 ден и съответно цената покрива брака. Не знам какво драматизираш откъде ги карали и прочие при условие, че цяла диня ТАМ е по 0.29€/кг., тоест напълно нормална за сезона.
Миналата и по-миналата година... разразяна диня не се ли разваляше за един ден?
Вече се чудиш какви измислици да пробутваш, за да оправдаеш надутите цени. И постоянното скачане срещу всеки, пишещ в темата.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 22:25 от DNT177

# 790
Не бях гледал цените на рибата в Метро, ама е поне с 50% нагоре за една година...
Треска, варираше около 30-35лв, даже на оферта за под 30, сега е 25 евро/кг
Калкан внос, 35евро/кг. Минокоп, който взимах преди беще 20-на лева, сега  15евро

# 791
То е защото рибата бързо се вмирисва и цената покрива това Joy

Аз пък гледам цените на едни прегледи при лекари, професор..2025г е бил 120 лева, към днешна дата е 80 евро. Това по официалния ценорозпис на клиниката...

# 792

Аз пък гледам цените на едни прегледи при лекари, професор..2025г е бил 120 лева, към днешна дата е 80 евро. Това по официалния ценорозпис на клиниката...

Равностойността на 180 лева е, моя роднина ми се похвали. Казал й да следва епикризата и  да отиде след 40 дни отново да се видят.

# 793
0,40 € са кило дини, 0,25€ е изкупна цена в момента, информация от вчера

Трябва да са 1 евро да са доволни клиентите

# 794
  • гр.Пловдив

Пак не е толкова плашещо при този професор...Налага ни се да ползваме интензивно стоматологични услуги ,шофъорски курсове и частни уроци от началото на годината...Свят ни се е завил...
Кат.С -1200 евро
Зъбен камък -110 евро
Пломба -80 евро
Урок Бг/Математика/език -30 евро

Общи условия

Активация на акаунт