Поскъпване на стоки- фрапиращи цени - Част 2

• 68 277
  • 1 489
  •   7
Отговори
# 1 485
Онзи, мазният, пак е ревнал за празната чиния. Няма толкова нагъл и безочлив човек! Колко заплати и осигуровки плащат ресторантьорите, че да реват за данъци. За необлагаемите бакшиши да не отварям дума. Този бранш е един от най-сивите в България и колко осигуровки и ДДС са си спестили, не е истина, ама иначе са първа писта да протестират и да искат облаги.
Намалено или нулево ДДС приляга на лекарства, книги, стоки от първа необходимост. Яденето и пиенето по кръчми не е от тях.

# 1 486
Ти пък. На светлинни години сме от Жанвиденовата зима.

Чак светлинни... При непрекъснато увеличаващи се цени и замразени заплати накъде, според теб, вървим?

А за ресторантьорите и търговците... Много често попадам в Кауфланд на такива, които пълнят колички, за да си зареждат заведенията. Предвид количествата, едва ли разчитат на отстъпките, а и не всичко, което купуват, е от намалените стоки. Не им дреме за цените, те парите ще си ги избият после от клиентите.
Само не ми е много ясно защо не се снабдяват от Метро или складовите бази, ами точно от Кауфланд.

# 1 487
На мен цена под 10 евро за салата вече ми се вижда разумна.
Няма как 20лв за салата да е разумна цена. Освен ако наистина само за измитата чиния плащате 3-4€, т.е. 6 лв.

Имам предвид, че толкова рядко виждам такава цена в София, че направо ми се вижда ОК.

Извън София цените са доста по-поносими, поне по скорошни впечатления (но и заплатите вероятно са по-ниски).

P.S. Усещам, че спирам да обръщам цените в левове и мисля, че трябва да свикнем с новата валута и да говорим с шефовете си за повишение Simple Smile

# 1 488
Ресторантьорите да не бързат с тези аргументи, защото има примери на ресторанти с приемливи цени и на ресторанти с абсолютни извращения в ценообразуването. Та как първите могат, а вторите не?

# 1 489
Докато има хора да ходят и плащат, значи цените са им добре.
Ресторантите не са стока от първа необходимост.
Пазар.
Който оцелее значи е нацелил ценова група и клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт