Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 8 631
  • 370
  •   2
Отговори
# 360
Момичета, със сухари ли правите попарата?
И също с гореща вода или с чай? 🤔

И с сухар и с хляб с вода топла аз и слагам плодово пюре малко

# 361
  • Варна
Според мен е нормално на моменти да сме изнервени. Просто трябва събота и неделя бащата като е вкъщи той да поема повече грижите за бебето, а майката да опита да си почине.

Това за кг. го казах, защото така беше зимата, но и беше веднъж коментирано. Иначе дори и пухкави бебета могат да пораснат слаби хора. На братовчедка ми момчето се роди 4 кг., а сега е доста слаб. По принцип и аз се опитвам да се въздържам от коментари за кг. на другите, а лично на тях да им го кажа абсурд.  Единствено, ако някой е свалил и изглежда добре, тогава. Иначе си мълча. И наистина и да си слаб също слушаш какви ли не тъпотии. Личен опит....

# 362
През годините съм експериментирала - от много слаба, до не чак толкова. Винаги имаше коментари.. Чувала съм на идна позната да ѝ казват: “Ама корема ти е много голям, то не е много хубаво.. голямо бебе, после как ще сваляш”. Аз съм най-неконфликтният човек, ама не издържах и попитах какво може тя да направи, че бебето е голямо.. то е още в корема ѝ?! 😂😂😂

При нас се задават още зъби и положението е много нервно.. 😢

# 363
piccione разбирам те понеже и аз съм почти през целия ден сама с бебето и понякога имам чувството, че нервите са ми на предел. Предполагам е от психическата и физическата умора, която се натрупва с времето. Все се успокоявам, че е предиод, понеже при нас се комбинира съня, храненето, зъбите, лазенето, изправянето и това постоянно да плаче за нещо 😅.  Имам чувството, че почти не мога да я оставя през деня. Или я оставям и започва да плаче, или си играе сама и се удря или пада и започва да плаче.

Относно съня, взехме да я държим будна до 21:00 часа. Взе за се буди малко по-късно около 6:30, но е по-добре от 5:00. Проблема също е през деня в дрямките и това, че няма никакаъв режим и в момента спи, когато иска. Препоръчаха ми едно приложение Huckleberry и сега го изпробваме него. Обмислям и консултация с Нани, нани бебе, ако нещата не се стабилизират през следващата седмица или две.

От към хранене за сега сме ок. Днес прави 8 месеца и скоро ще въведем и предиобедната закуска. Поръчах и кингата "Гурме за бебето", в която изглежда да има интереси рецепти. Има и предложения за замразяване на порции. До сега не съм го правила, но съм склонна да опитам понеже понеже готвенето всеки ден не винаги е възможно и понякога яде бурканчета от магазина.

# 364
Темата с килограмите са много спецични и аз се ядосвам като се коментира. Всеки е различен и това е нормално, както с развитието на бебетата.

За столчетата ние още си караме с кошницата, а от каката имаме две столчета Maxi-Cosi Pearl и Be Safe iZi Modular X1и двете май са до 105см, та сега изчаквам каката да стане 100+ см и да й вземем на нея ново, а бебето да започне да ползва другите и така, гледах, че бустерните седалки са точно от 100+ см, та е ок като вариант за нас.

Както коментирах, че нашето бебе няма зъби така изведнъж от миналата седмица се оказа с два долни резеца. Grin Като цяло не съм забелязала много промени в настроението, но и ние не си бяхме вкъщи и отдавах всякакви неразположения на това.

Сънят отново се развали при нас и сега ще се боря да го оправям, като тук май около 1 месец се очаква да сме си вкъщи и се надявам да успея да го стабилизирам, ето например сега заспа за 1ва дрямка, а попринцип спи за първа дрямка към 10,10:30, защото става в 7, ама сега още от 5 нещо не беше на кеф, та не знам къде ще му излезе края днес.

Поръчах и кухня за днес и утре, реших Фуристо зелено да пробвам него го дават 8+ месеца, защото си мисля, че част от събужданията са си от глад, защото в момента главно краставици яде, друго не признава, вчера й правих нещо като палачинки със сирене, дори не ги опита, само ги разгледа и толкова, чакаше си краставицата, но поне на вечера, хапна и малко морков, но пак ми се струва доста малко храна, та така, ще видим.

За инервянето  според мен е нормално, имаме нужда от някакво време само за нас, а в момента може това да е трудно, ние в петък ще излизаме с ММ без децата и се надявам малко да заредя батериите, въпреки че все ги мисля, като не са с нас. Dizzy Face

На мен ми се върна и цикъла и сега не съм много на кеф, добре си поживях тука известновреме, ама какво да се прави.

# 365
Обмислям и аз кухня. Цял ден готвя, от сутринта, до вечерта. 😂 24 часа не ми стиган, хора, малко са ми! 😂 Спя по 6 часа, имайте предвид! 😂 Пък и някак това разнообразие не мога да му го дам аз, защото например ние ядем ВМ-НВ и доста неща не се купуват в къщи. То за нас готвя два пъти, за него 3.. все мия чинии, чинийчици, купички 😂

За приложение аз ползвам Baby Daybook от втория месец може би. Много ми е удобно, заради прогнозите за сън, доста са точни. Napper също е добро за сън. Huckleberry ми се стори много скъпо и не съм го ползвала, хареса ми, но цената малко ми дойде в повече.

# 366
  • Варна
Аз с килограмите не съм си правила експерименти. Миналата година в началото на бременността ендокринолжката ми беше казала, че няма да кача много килограми, защото не съм предразположена и така и стана. На мен и структурата ми е такава, майка ми казва, че съм копие на баба ми, лека й пръст. Не се оплаквам, де, само нямам никакъв бюст, но отдавна не ми пука затова.

Аз да питам друго. Вие за годинката да сте чували дали трябва да се ходи в гражданското за някакво удостоверение? Майка ми вчера каза, че мен ме водили, но това е било преди 35 години 🤣. Също дали някоя вече е питала за ясла след 2 година.

# 367
Вие за годинката да сте чували дали трябва да се ходи в гражданското за някакво удостоверение?
Аз лично не съм чувала за такова нещо, ще се радвам тези с по-голямо дете да споделят.

# 368
Аз не съм чувала, с каката не сме ходили за удостоверения на годинка.
Ние още сме на морето, тъкмо посвикнахме и ще си ходим в събота.
Моята сега е в някакъв период, отваря уста и после държи пюрето в устата.....много изнервящо, храня я по 40 Мин. , а преди 10 Мин и е готова ...

# 369
Мами, откъде купихте плажни палатки, че да ви съберат всички с бебето и мъжете? Има ли вариант да са достатъчно големи и автоматично да се разгъват? Не ми се занимава с пръчки насред плажа с бебе в ръце. 😭😂

# 370
Ние бяхме с такъв -
КОМПАКТЕН ПЛАЖЕН ЗАСЛОН С ДИАМЕТЪР 180 СМ, UPF50+, 3-МЕСТЕН, СИВ … ЕЖОВО - DECATHLON. Разпъва се с дърпане на въженце и след това се забива в плажа с няколко колчета.

Общи условия

Активация на акаунт