Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 12 650
  • 513
  •   2
Отговори
# 510
А от къде купувате бурканчетата за детската кухня?

# 511
И при нас списъка с гости излиза има-няма 30 човека, пак в орязан състав. Но какво да се прави, толкова са.

Тези дни ми излизат доста клипчета на темата за хора, които се колебаят дали да имат още деца. Масово споделят, че да, нормално е да е трудно в началото или когато са 2-3-4 годишни, но ако се фокусираме само върху този период е много трудно да решиш да имаш още деца и е по-вероятно да те откаже. Съвета, който дават е да се гледа по-надалеч във времето и как искаш едва ли не да изглеждат старините ти.

Също съм чувала други хора в по-напреднала възраст да съжаляват, че не са опитали за още деца, а са се притеснявали как и дали ще се справят.

Всички такива притеснения са нормални според мен, аз обичам и да си напомням, че хората са оцелели и в много по-трудни условия и световни кризи с деца, та защо и ние да не можем, ако така решим?

Много ми се промени мирогледа откакто съм родител, чак е стряскащо понякога. Като гледам свои снимки от преди и си мисля как това е една различна жена. 😁

# 512
Здравейте! Включвам се и аз по темата за второ дете. И двамата с моя партньор нямаме братя и сестри и затова искаме да имаме поне две, за да си правят компания. Но в никакъв случай не се виждам сама вкъщи с две породени деца. Иска ми се нашето момиче да стане поне на 3-4г, за да е по-разбираща и евентуално да ходи на градина. А и аз да се наспя като човек преди да мисля за второ. Нашето момиче се буди постоянно през нощта с плач. Безсънието много напряга обстановката вкъщи и аз съм като зомби.

И при нас беше много трудно и ни отне 3 години. Първо естествените опити, после 4 инсеминации и накрая инвитро процедури. С първото инвитро имах биохимична бременност и чак на второто имах успешна бременност. И при мен купища прегледи, лекарства и една операция. Мъжът ми е скептичен, ако трябва да повторим всичко отначало. Ще се надяваме на естествено, но ако трябва да сме реалисти - едва ли ще се получи. Сега съм на 36г, а след някоя друга година ще наближавам 40 😬

Последна редакция: пн, 07 сеп 2026, 17:49 от piccione

# 513
Как са се справяли, ами с помощ. Само преди поколение са имали много повече помощ, бабите са се пенсионирали преди 50 масово.
Също, по-малки изисквания и по-ниски очаквания.
Но, както казах, опира и до човек. Аз зная, че не е за мен да раждам деца в поредни години. И сега с едно полудявам на моменти. Това, че някой друг се справя, не трябва мен да ме вкарва в капан. Хубаво е човек да си знае границите на възможностите, а не да маже и сам да се поставя ситуация в която "все някак ще се оправи". Не всеки има вътрешния ресурс за такива предизвикателства. Та ще мине поне година и да си оправя кръста и формата на тялото преди изобщо да си помисля за второ.

Общи условия

Активация на акаунт