Липсват ми социални контакти

• 7 097
  • 156
  •   1
Отговори
# 150
Аз все попадам на онлайн запознанства с мъже от другия край на страната.  За мен повече от 100 км не е опция. И си продължавам сама.

А офлайн няма ли свободни мъже край теб? И преди интернет хората са се запознавали и обвързвали някак... Simple Smile

# 151
Аз все попадам на онлайн запознанства с мъже от другия край на страната.  За мен повече от 100 км не е опция. И си продължавам сама.

А офлайн няма ли свободни мъже край теб? И преди интернет хората са се запознавали и обвързвали някак... Simple Smile

Аз си имам мъж,не търся друг.
Преди време се свързах с една съученичка,с която бяхме приятелки отдавна,после пътищата ни се разминаха.Впоследствие тя се върна в нашия град и аз реших да осъществя контакт с нея.Писах й,видяхме се,смятам,че прекарахме добре,имаме страшно много общи теми за разговор.По нейни думи ,на нея също й беше приятна срещата ни.След това се видяхме още 2-3 пъти,но все аз бях инициатор.След последната среща ,която беше през месец май,реших,че ще чакам да видя дали тя ще ми се обади.До този момент не ме е потърсила.Не мисля,че й е било неприятно с мен,не е обвързана в момента,детето й е голямо...Чудя се защо така става.

# 152
Има си други приятелки.
Понякога и само една, но достатъчна.
Няма отворена позиция за нова.

Повтарям се за хиляден път, но - излизайте с хора, които имат НУЖДА от приятели. Сега, не болестно обсебващи, но нормално търсещи приятели. Много хора са в такава позиция, не са малко

# 153
Неудобно ми стана вече все аз да я търся,криво ми е.Явно сте права,че има други приятелки и няма капацитет за нови,това не ми беше хрумнало като причина.Ясно ми е,че трябва да се ориентирам към хора,които имат същити нужди,но просто не попадам на такива.Познати много,здравей,чао и до тук.

# 154
  • пустинята Гоби
Покрай майчинството бях много изолирана и бг мамма много ми помогна в това отношение. Вярно, че няма как да поканиш хора от форума на абитуриенски бал, но пък е хубаво място за общуване.

За съжаление приятелствата трябва да се поливат дълго време, не става от днес за утре.

# 155
Не съм сигурна до колко интроверт съвпада с всизкателност към приятелствата. Ако искаш просто да си говорите на кафе - затова сравнително лесно се намира човек, за много хора живеенето е запълване на времето между раждането и смъртта. Обаче може да си тръгнеш от кафето и плоското говорене ядосана, че си си изгубила времето. Ако е така, трябват ти не запознанства, а нови занимания - например започваш да се учиш на фотография и споделяш снимките си по сайтове за безплатни фотографии. Ако станеш добра, може и да си дадеш обява, че снимаш събития за по-скромни пари. Може да си правиш инстаграм ъкаунт за мода, да се самоучиш да свириш на нещо, да учиш език (френски Yum), да решиш, че се вълнуваш от живопис и да почнеш да обикаляш изложби, да решиш да пишеш книга... Понякога в процеса на правене на нещо, което ни увлича,  се завързват и познанства, но не е задължително. Обаче удовлетворението, че в живота ни присъства нещо, което го обогатява, е голямо.

По принцип, ако си отворен към нов човек в живота си, запознанството може да изпадне и само. Някой подмята нещо в метрото, ти умишлено подхващаш шеговито - хоп става приказка и се оказва, че има какво да си кажете... А понякога, след 2-3 такива подмятания на ден, установяваш, че не ти се и иска повече социален контакт.

Колкото сме по-напред в годините обаче, по-трудно се създават нови близки приятелства и компромисът е доколко си си достатъчен сам и доколко ти трябва някой си, независимо кой.

# 156
Ivana31, страхотен пост! Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт