Консултация с логопед - 2 тема

• 91 946
  • 308
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!Аз искам да попитам нещо свързано с моя говорен дефект.На 15 съм и не мога да казвам Р.Интересно ми е дали има тук майки,чийто големи деца са се оправили.Питам,защото преди години бях чула че колкото по-голям си толкова по- трудно се поправя този говорен дефект,а аз много искам да го поправя това гадно проблемче Tired

# 166
  • София, в офиса
Здравей, корекцията на произношението може да се прави без ограничение във възрастта, но колкото си по-голям толкова по-струдно става, защото вече има навик и не винаги има свободно време за правене на упражненията. Но ако си достаъчно мотивирана и нямаш анатомични особености на езика, с логопед става за около 6 месеца.  bouquet

# 167
Мерси за отговора  bouquet.Това ме мотивира донякъде,защото имам желание да се справя с този проблем.Само трябва да си намеря логопед в Плевен.Можеш ли да ми кажеш колко горе долу са цените в момента,защото преди няколко години майка ми ме беше водила няколко пъти и струваше 13 лв мисля. Thinking

# 168
Здравейте, искам да помоля за координати на логопед в гр. Варна, който би могъл да се занимава с дете на 3г. 6м. Синът ми едва сега започна да говори, преди един-два месеца, произнася думи и прави прости изречения, но все още по-сложните думи са с неправилно произношение. Зная, че проговарянето му е късно за възрастта, но изчаквахме до сега започването на работа с логопед, поради причината, че той "бърбалескаше" доста, но не повтаряше думи, когато го карахме, едва сега започна да го прави, а и след консултация с детски невролог изключихме евентуален неврологичен проблем. Наистина ще Ви бъда много благодарна, да ме насочите към някой наистина изпитан специалист! Благодаря Ви предварително за съдействието!

# 169
здравейте.дъщеря ми е на 4г. и 7м.говори правилно,съставя дълги изречения и е голяма отворка.проблема е,че все още не казва "р".трябва ли да се консултираме с логопед или може да изчакаме още малко?

# 170
Здравейте всички,

Логопед ми каза да купя за детето логопедична сонда - но не и от къде? Моля за помощ:-)

# 171
  • София, в офиса
Здравейте, искам да помоля за координати на логопед в гр. Варна, който би могъл да се занимава с дете на 3г. 6м. Синът ми едва сега започна да говори, преди един-два месеца, произнася думи и прави прости изречения, но все още по-сложните думи са с неправилно произношение. Зная, че проговарянето му е късно за възрастта, но изчаквахме до сега започването на работа с логопед, поради причината, че той "бърбалескаше" доста, но не повтаряше думи, когато го карахме, едва сега започна да го прави, а и след консултация с детски невролог изключихме евентуален неврологичен проблем. Наистина ще Ви бъда много благодарна, да ме насочите към някой наистина изпитан специалист! Благодаря Ви предварително за съдействието!

здравей, във Варна има цяло логопедично училище  bouquet Кой от тях е изпитан не знам, аз занм в по-малка възраст кой работи.

# 172
  • София, в офиса
здравейте.дъщеря ми е на 4г. и 7м.говори правилно,съставя дълги изречения и е голяма отворка.проблема е,че все още не казва "р".трябва ли да се консултираме с логопед или може да изчакаме още малко?

здравей, вече е време за консултация, за да се постави звука, защото най-вероятно не казва правилно и Л, не чакайте, за всеки звук ви трябват 3 месеца за постановка и 3 за автомазиране, и 3 за включване в свободната реч  bouquet

# 173
  • София, в офиса
Здравейте всички,

Логопед ми каза да купя за детето логопедична сонда - но не и от къде? Моля за помощ:-)
сонди не се използват много отдавна, защото плашат децата и им създават доста неприятни усещание. Освен това не  се произвеждат в България. Можете да ги поръчАте по модел, ако толкова много държите на тях, при някой лаборант-ортодонт, но трябва да му дадетет модел.
Сега се работи с други методи за постановка на звуковете, далеч по-ефективни и мотивиращи  bouquet

# 174
да ми препоръчате къде в София мога да намеря добър логопед - очевидно този със сондата не е много читав:-) Освен това е доста важно и приемното време, но предполагам може да се договори

# 175
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА БЪРЗИЯ ОТГОВОР HugА ДА МИ ПРЕПОРЪЧАТЕ ДОБЪР ЛОГОПЕД В СТАРА ЗАГОРА

# 176
Здравейте! Имате ли впечатления от логопеда на Оксиния в Младост?

# 177
Искам да благодаря на Нина за бързия огговор! smile3525 Ползотворна работа и всичко най-добро Ви пожелавам!

# 178
  • Бу-у-урга-а-ас
Аз бях логопеда в Оксиния до юни месец. Оставих една приятелка да поеме децата, с които работех, но разбрах, че и тя се е оттеглила, поради прекалено натоварена програма. С една дума искам да ти кажа, че не знам кой в момента е логопед там и какво е нивото на работа.

# 179
Здравейте,
Дъщеря ми другата седмица ще стане на 11 месеца но досега не е казала нищо. Преди няколко месеца каза 3-4 пъти “айде” и оттогава нищо. Много съм притеснена понеже от вчера започна да си мести устата все едно ще каже нещо а всъщност няма никакъв звук. Иначе се развива идеално. Вече почти ходи, знае всичките си играчки и като и поискам някоя ми я дава, маха за здравей, чао, показва колко голяма ще порасне и т.н.
Много ще съм Ви благодарна ако ми отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт