Еднодневни пътувания със самолет от София

• 2 415
  • 66
  •   1
Отговори
Здравейте.

Еднодневните пътувания със самолет без нощувка от София се превръщат в тренд.

Мисля, че ще е интересно да се отвори тема за това.

Вие пътували ли сте еднодневно и бихте ли се впуснали в такова преживяване?

Последна редакция: ср, 27 май 2026, 11:15 от nadezhda30

# 1
  • София
Правили сме го и го правим.
Най-често с 1 до 3 нощувки, според дестинацията.
Особено е удобно с малки деца, които не могат да понесат добре дългите дестинации и големите промени, докато родителите имат нужда да сменят обстановката,да видят нови неща и т.н.
За заети хора също са много добра алтернатива на дългите отсъствия от работа.

Най-подходящи са дестинации до европейски столици или големи градове, до които има директни полети.
Моето любимо място за такива пътувания е Виена, Рим. Кипър пък е прекрасен за уикенд на море.

# 2
Става дума за пътуване без нощувка.

# 3
  • София
Да, Виена е идеална и без нощувка. И плаж в Кипър.
Иначе също Рим, Милано, Мюнхен.
Напоследък няма толкова много удобни полети.

Преди с директните до Брюксел сме ходили на еднодневна екскурзия до Брюж. Сега няма всеки ден в двете посоки.

Макар да е твърде изморително.

# 4
Да, Виена е идеална и без нощувка. И плаж в Кипър.
Иначе също Рим, Милано, Мюнхен.
Напоследък няма толкова много удобни полети.

Преди с директните до Брюксел сме ходили на еднодневна екскурзия до Брюж. Сега няма всеки ден в двете посоки.

Макар да е твърде изморително.

Не всеки ден, но се намират за Брюксел. И аз искам да посетя Брюж.

# 5
Аз не съм го правила, но идеята ми допада. Щях да гледам летището да е с много бърз и добре уреден транспорт до центъра на града, който ще посещавам. В доста случаи ниско бюджетните авиокомпании кацат на отдалечено летище и се губят поне два часа от и до града. Също трябва да има и опция с оставане за нощувка, в случай че полета се отмени - стават тези неща, а и сега с кризата са зачестили.

# 6
Не съм го правила, но преди време бях гледала, че всяка събота има много удобни и евтини полети за еднодневно пътуване до Будапеща.

# 7
Не съм го правила, но преди време бях гледала, че всяка събота има много удобни и евтини полети за еднодневно пътуване до Будапеща.

Още са евтини. За лятото е добър избор.

# 8
  • Melmak
Преди съм мислела да го правя, но все оставаме с няколко нощувки. Според мен трябва да се гледат близки дестинации. Едно е да летиш час до Братислава или час и малко до Милано, Бари. Друго е почти 4 ч до Мадрид. Може би Кипър би била добра опция. Зависи и как е транспорта за летището и колко е далече то от града. Вариант е на отиване с една компания, на връщане с друга. Без голям багаж, само с дамска чанта/раничка и с много ентусиазъм, защото все пак е изморително.

# 9
Къде са евтините билети до Будапеща? 250€ двупосочен.

# 10
През април гледах за 09.05. или 16.05., бяха по 40 и няколко евро, но такъв е животът...

Къде са евтините билети до Будапеща? 250€ двупосочен.

# 11
Не ми е рентабилно, поне на мен, ако говорим за туризъм. Ако искам да разгледам нещо спокойно, да хапна някъде, да погледам хората и пейзажа, колко време бих имала за това? Дори полетът да е един час, на летището трябва да съм по-рано, също и да си предвидя време да стигна дотам, което са си минимум 3-4 часа - за да имам цял реален ден за обикаляне трябва да стана по нощите и да се прибера пак по нощите, след което на другия ден да съм почивка, за да се наспя (или да съм дроб на работа).

Най-близкото подобно нещо което съм правила беше когато пътувах до Копенхаген с прекачване във Варшава - полетът до Полша беше рано сутринта, а този до Дания късно вечерта и имах около 8-10 часа да разгледам Варшава, така и така бях там. Беше супер, но все пак ми беше на път и алтернативата беше да вися цял ден на летището. Ако трябва от вкъщи да тръгна - не, не е моето.

# 12
За петък-неделя съм го правила, но в рамките на деня просто не ми е необходимост.
София-Варна-София, да по служебни причини, но за чужбина в рамките на един ден.. Не.

# 13
  • Варна-София
Миналата година март летяхме до Бари един петък. Разходка в Матера и Бари и вечерта връщане в София. Беше изморително, но доста цветно преживяване. Търся да повторя пак с друга дестинация.

# 14
  • София
Може би Кипър би била добра опция. Зависи и как е транспорта за летището и колко е далече то от града.

Софи-Ларнака полет и после автобус летището-плаж Аматус в предградията на Лимасол. Може директно да се иде на плажа. С 1 нощувка може лежерно да се разгледа и градът - крепостта, старото пристанище, центъра и светилището на Аполон. С 2 нощувки може да се отскочи за 2-3 часа и до Лефкара.Автобусите карат много бързо и не е нужно да се наема кола,защото са много на често. Само трябва да се види разписанието предварително.
В квартал Аматус има страхотни апартаменти под наем на съвсем прилична цена и са на метри от плажа.
Преди да се роди най-малкият ни син пътувахме така почти всеки уикенд през пролетта и беше страхотно. Обаче от началото на юни вече става твърде горещо.

Не всеки ден, но се намират за Брюксел. И аз искам да посетя Брюж.

Преди имаше на България ер сутрин, който кацаше около 8 ч и вечерта същият полет кацаше в София в полунощ. През пандемията го разредиха и вече се връщат след 1 или 2 нощувки. Нискобюджетните летят около обяд и кацат далеч от града.
Иначе до Брюж се стига бързо и лесно.

Еднодневно посещение в Матера сме правили и ние. Много приятно беше.

Последна редакция: ср, 27 май 2026, 16:12 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт