Падане от легло

• 583
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Много съм притеснена..
Моята малка бебка на 3+ месеца днес падна между спалнята и next to me леглото. Веднага заплака, но бързо се успокои (може би за минута). Удари си главичката, точно където е вихрушката на косата, явно в металната рамка на леглото (която е увита от плат, но все пак има следа от удара). Малко след удара върна мляко. След около час хапна без проблем и си изяде всичко, но пак върна. И в двата случая не говорим за повръщане на фонтан. След 3 часа си търси следващото хранене и в момента спи.
Обадих се на педиатърката, тя ми каза, че нямало смисъл да я водя и да следя за температура, викове, повръщане и необичайно поведение. Ама аз съм си паника и сега се чудя това връщане дали не е от удара и всичко ми се струва едновременно обичайно и необичайно, абе доста съм се шашнала…дали все пак да я заведа да я прегледат? Има ли мамита, на които им се е случвало и как е било при вас. Прилагам и снимка на главичката, за да видите за какво става въпрос.

# 1
На близки приятели бебето беше паднало от легло, на същата възраст. Те са я завели в спешно за преглед. Аз също така бих постъпила. За ваше спокойстие, по-добре е да се прегледа. Педиатърите често имат много голям поток от деца на ден, за да отделят голямо внимание на всяко обаждане.

# 2
Заведете я на преглед колкото се може по-бързо. Зависи от колко високо е паднало бебето, но ако е повече от височината му, препоръката е да се прегледа. Най-опасни са ударите отзад на главата. Опасните симптоми са загуба на съзнание, необичайна сънливост, повръщане. Цитирам по памет, каквото четох, когато на нас ни се случи.

# 3
И нашето бебе беше паднало, но от дивана, който не е много висок. Беше на 4 месеца и се беше ударило на масата. Имаше следи от удара и педиатърката тогава веднага ми беше казала да отидем в спешното, защото ударите по главата са опасни и бебето е малко. Нашето не беше повръщало и се оказа леко охлузване, но поне бях спокойна след прегледа.
Наблюдавайте детенцето и го заведете според мен за ваше успокоение.

# 4
Благодаря ви за отговорите! Заведохме я още вчера на преглед. Слава богу нищо ѝ няма 😊

Общи условия

Активация на акаунт