Какво НЕ ви е харесало на нечия сватба?

• 10 848
  • 317
  •   1
Отговори
# 195
„Бяла роза“ си е чисто хоро, в неравноделен размер.
Иначе който си го влече, може и на Моцарт да танцува кючеци.

# 196
„Бяла роза“ си е чисто хоро, в неравноделен размер.
Иначе който си го влече, може и на Моцарт да танцува кючеци.

Аз казах две неща:

1. Хоро може да се играе на всичко, стига да е същия размер (дали ще е 2/4 или 9/8 е все тая, стига ритъма на танца и на песента да е еднакъв).
2. На чалга могат да се играят не само кючеци.

Не виждам това че самоковското (=бяла роза) е неравноделно какво отношение има към тези две твърдения. Никой не спори за това че бяла роза е хоро или че е в неравноделен размер - то това си е факт.

# 197
За да обобщим -  "Бяла роза" е чалгата на хората.

# 198
Аз, може и да не съм права, но банкет без чалга не одобрявам.

# 199
Аз, може и да не съм права, но банкет без чалга не одобрявам.
Реминисценция от "Вилна зона" (за кюфтета та)? Ако е така, добре се получи!

# 200
Не че нещо, но една "Бяла роза" на сватба меко казано ще ме изненада.

Но ясно че има за всички, има сватби за чалга и там ходят хора които я обичат и такива, които не биха стъпили.
Всеки си има гостите съответно.

Последна редакция: чт, 18 юни 2026, 16:29 от Eli..........

# 201
  • Най-красивата страна
Жегата през юли е проблем за много хора.Аз например на 40 градуса не излизам навън преди 16-17ч.защото ми става лошо,пада ми кръвното.Дъщеря ми също не излиза и не бих тръгнала по обяд навън дори и заради сватба,защото ще припадна .

Случвало се е да ни поканят на сватба,на която деца под 10г.не бяха поканени.Моята дъщеря е на 17г. но и като беше малка не сме я водили с нас на сватба.Приемам го нормално.
Не сме я водили като малка на вечерни сватби,защото това не са места подходящи за малки деца-цяла нощ купон,силна музика,пушачи...
Вече има дори и хотели в които не се допускат малки деца.
Но у нас все още трудно се възприема това.
Вижте темата ,,С деца на сватба,, ...

За подаръчетата-имах цяла колекция от прахосъбирачки-лебеди,меченца,гълъбчета с имената на младоженците...ами прибрала съм ги в една кутия и седят в килера.
Снимки-да,пазя си ги.
Бурканчета с мед,ароматни свещи,меденки-това са практични неща.

За музиката-хубаво е да е разнообразна.
За танцов ансамбъл или латино танци или песен -не е лошо,но да е с мярка и преди купона.

За храната-не може да се угоди на всеки.Винаги има някой недоволен.

# 202
  • София
Преди 2 години бяхме на една много много пищна сватба - 300+ души гости. Локация на 2 часа и половина от София.
1. църковният брак беше обявед за 14ч в църквата на Шипка - младоженците дойдоха около 15.30ч - даже отеца попита дали не са се отказали.
2. след ужасното закъснение и обявен начален час на изнеесенето тържество 18ч нямахме почти никакво време да  се освежим и подготвим - трябваше да стигнем до Казанлък, за да се настаним в хотела.
3. оказа се, че младоженците са пуснали електронно известие, че не искат цветя, а определените за това средства да се дарят за кауза - ама електронното известие пуснато предната вечер....
4. след изключителното забавяен и на изнесеният ритуал трябваше да се редим на опашка още около час и нещо, за да поднесем подаръците си на младоженците и чак тогава ни настаниха на масите. при нормален брои гости не е толкова драматично.
5. менюто беше избрано да е някакво екстра гурме - ясно, че искаха да демонстрират класа, ама чак пък толкова...
6. при попълването на поканата нямаше изрично обяснение като кликнеш, че искаш нощувка тя къде ще е кой ще я поеме
7. при резервиране на кажи речи 2/3 от хотела не беше съобразено да се договорят за късно освобождаване на стаите и голяма част от гостите още не бяха изтрезнели.

# 203
5. менюто беше избрано да е някакво екстра гурме - ясно, че искаха да демонстрират класа, ама чак пък толкова...

Мога ли да попитам какво означава за Вас "екстра гурме" и защо това Ви е подразнило? Може би не Ви разбрах добре, но ми се струва, че на всяка сватба се стараят менюто да е по-официално и да подхожда на повода. Не върви с официални рокли и костюми да сервират кебапчета и кърначета, които иначе биха били добре дошли на по-ежедневно барбекю през уикенда примерно.

# 204
Шантал, това звучи като сватба на ужасите за гостите. Аз съм изумена, че има такива младоженци. Да закъснееш за собствената си сватба? Гостите да се редят на опашка, че ако не носят подарък, няма да ги настанят и да ги гощават ли?
Дано поне младоженците да са били от Казанлък, че да има причина цялото пътешествие. Освен, че извън София цените са доста по-ниски и се спестяват разходи.

# 205
  • София
ами спомените ми са размити, защото беше отдавна, но помня, че менюто беше многостепенно - имаше някакъв стартер - тип хапки /мисля, че бяха с риба/ после салатата беше ок, имаше предястие - калмари, основното беше някакво телешко месо, после някакво следястие ми се мотае в главата със скариди, плата с мезета липсваха и накрая макар и разбираемо за гостите не бяха нарязани парчета от сватбената торта, а бяха поднесени тип пастички

# 206
  • Beyond the stars
Гостите да се редят на опашка, че ако не носят подарък, няма да ги настанят и да ги гощават ли?

То и да няма подарък, не е ли редно все пак да се честити на младоженците, на родителите им ? Да се снимаш с младото семейство ? Все пак основната цел на събитието е това, че младите са се оженили, не гощавката.
Нямам идея при 300 човека каква е оптималната организация, но опашка в някакъв момент е неизбежна.
Били сме на сватба с 200+ човека, младоженците посрещаха гостите с welcome drink на входа, имаше си стабилна опашка в някакъв момент.

# 207
Аз пък дори не мога да си представя там къде са ви събрали толкова хора, като капацитет на заведението...

# 208
Аз не мога да си представя някой да има 300 близки, които да покани на своя личен празник. До 100 ми е горе-долу разбираемо и пак са много.

За "кауза срещу цветя" - това винаги ме е дразнило.Вкл и в училището на детето като обявява ха "Не носете цветя, дарете парите за...", много ми е лицемерно. Първо, защото право на всеки е да не иска цветя, но в такъв случай не е негово право да се разпорежда "с едни пари, дето му се полагат", защото нищо не му се полага. Второ-благотворителна кампания може да се организира и без сватба, а ако държиш да е на сватбата ти, не я обвързвай с разпореждане с чуждите пари. И трето-когато излезе модата на "излишните цветя", случайно видях репортаж по ТВ, интервю с цветарка, в навечерието на 15 септември, буквално плачеше жената, че я лишават от доходи.
На никого нищо не се полага, като не искаш цветя, кажи, ама не очаквай стойността им. Защото цветята може да са от градината ми, може да са ми подарък или "бартер" от производител, всичко може.

# 209
  • София
Младоженците са от София, просто там са намерили къде да съберат толкова народ, хотелът, който може да побере толкова гости предполагам сами се досещате кой беше - с отстъпката нощувката беше около 200лв.

Общи условия

Активация на акаунт