Какво НЕ ви е харесало на нечия сватба?

• 11 492
  • 330
  •   1
Отговори
# 270
Най-досадно ми беше на една сватба, където сякаш бях на фестивал. От 17.30 ч. като се почна, до полунощ само гледахме латино хореографии на 30-те шаферки, безкрайно протяжна възстановка на историята на младоженците (над 40 минути), нямаше никакво време и свобода за танци, за това да сме заедно или да си говорим по масите, беше изморително и повтарям се - досадно. Тръгнах си след зарята в полунощ, разбрах, че тортата са я изкарали към 2 сутринта. Никъде не беше обяснено, че ще има такава тежка програма. Наистина бяхме гости - зрители. Усещането беше като да сме пълнеж. Булката и шаферките си се радваха на макс, никой от гостите не сподели еуфорията. Другите неща, които не ми допаднаха, са детайли, и са въпрос на различна гледна точка, за което не мога да упреквам хората, съобразила съм се с тяхното желание и визия и съм преценила да ги уважа на празника им. Та моята обратна връзка - не забравяйте, че правите сватба, а не шоу програмата за Нова година по БНТ.

# 271
Като казахте шаферки – не ми харесва традицията да са облечени в рокли с най-ужасни цветове, сакън да не засенчат булката. Няма нужда – тя винаги ще е в центъра на вниманието и най-прекрасната от всички присъстващи жени. Simple Smile

# 272
Като казахте шаферки – не ми харесва традицията да са облечени в рокли с най-ужасни цветове, сакън да не засенчат булката.

Е, идеята не е да са ужасни цветовете 😁 Булката уж за хубави ги избира, но съм съгласна, че е трудно да се намери цвят, който да подхожда на няколко различни дами.

# 273
Не бих накарала жени да се облекат еднакво за официално събитие. Даже като се замисля, и в бяло да дойде някоя, пак не би било проблем за мен. Да избереш тоалет за официално събитие е вълнуващо за много жени, не бих ги лишила от този момент.

# 274
Е, идеята не е да са ужасни цветовете 😁 Булката уж за хубави ги избира, но съм съгласна, че е трудно да се намери цвят, който да подхожда на няколко различни дами.

Нямах предвид цветът да подхожда на всички, а да не подхожда на нито една от тях.

# 275
Не са ми харесвали прекалено дългите ритуали и паузите между тях. Били сме на сватба сутринта от 10 /вземане на булка/ до 23,00 вечерта, като някои гости са продължили да 2. Не ми харесват и поканените народни танцови състави, макар че съм ходила на народни танци.
Смятам и подаръците от младоженците за излишни - наскоро изхвърлих няколко магнита и свещ - снимки на младоженци обаче си пазя.
Аз харесвам изискани, но по-семпли сватби с по-малко гости.
На брат ми преди доста години беше с 300 души - голям стрес за родители и младоженци.

# 276
Без да съм чела темата:

-  Когато разпределението по маси е 'креативно', за да се социализират хората повече, тоест те слагат до непознати за да се запознаете с нови хора. 😭😭
- Супер стилна сватба в замък, 35 градуса с малко сянка и ти дават вода  по 100мл в деликатна чаша. 😭
- Дълги речи над 5 мин.
- Може да е дребнаво, но големи бутилки напитки на масата ми е грозно. 👀
- Супер дълги сватби от 12 на обяд продължаващи до след полунощ..

# 277
Големи бутилки на маса на сватба ми е абсурдно. На всякакво събитие са ми грозни.
Замък и 100 мл вода, това действителен случай ли е. Звучи странно.

# 278
Големи бутилки на маса на сватба ми е абсурдно. На всякакво събитие са ми грозни.
Замък и 100 мл вода, това действителен случай ли е. Звучи странно.

В смисъл има колкото искаш вода, но ти сипват по 100мл всеки път. 🤣🤣 Накрая не издържах, отидох и си поисках бутилката като простакеса. Simple Smile)

# 279
То защото е по изискано така. По малко в чинията и в чашата като аристократи все пак, да не е претрупано. Нали сте в замък Joy

# 280
  • Бургас
То защото е по изискано така. По малко в чинията и в чашата като аристократи все пак, да не е претрупано. Нали сте в замък Joy
Да, да, после също така изискано следва да припаднеш от жажда🤣

# 281
Аз не xapесвам никакви бутилки по масите.
И у нас не харесвам да го правя. Хладилникът е на 20см.

Всички подаръчета, покани и разни "оригинални" сувенирчета за гостите отиват в боклука.

Речите..  когато са много лични или твърде дълги са ми неуместни.

Харесвам че на няколко сватби церемонията беше в много тесен кръг, младоженци и родители, и приятелите бяхме поканени само на партито.
Също по-възрастните хора и малките деца си тръгнаха веднага след вечерята.

Последна редакция: вт, 30 юни 2026, 22:08 от Eli..........

# 282
Ма какви хора сме ние, само в рамките на 19 страници успяхме да одумаме всички сватби, на които сме били... Тц, тц... Липсва ми темата, жалко, че темата замря Simple Smile Шегувам се (донякъде)

Сетих се нещо, което искам да споделя на бъдещата булка. Мъдро си изберете роклята. И обувките.

Знам, че в България общо взето жените имат вкус за дрехи, но преди гледах Say Yes to the Dress. Няма такива деколтета, шлейфове и воали. Изключително ми е грозно булка да е разголена и да си подръпва роклята нагоре. Отделно, че обикновено си ги застъпват, имат по метър шлейфове и ненужни воали. Разбира се, другите официални лица - майки на младоженците и кума също трябва да изглеждат прилично.

Длугото е, че колкото и да ти е лека и семпла роклята, тя все пак се закача за стола на всяко сядане и ставане и се пречка по време на танците. Имам некрасиви снимки как съм си вдигнала роклята да играя хора. В главата ми беше вдигната много грациозно, но снимките казват друго.

Също е грозно булката да не може да си ходи с обувките или да е боса. Знам, че модерните булки не се излагат така и си носят втори чифт обувки и втора рокля, но да си кажа Simple Smile

# 283
Аз пък харесвам булки с равни обувки, дори кецове, ако тоалета го позволява. Боси, ако е плаж.

Токове из Европа се виждат все по-рядко.
На едно завършване в Испания видях всички момичета с "балеринки". Красиви в тон и прочее, но абсолютно равни обувки.

# 284
Не помня да съм гледала обувките на булката. Замислям се сега, че като бях булка, почнах с цървули, после минах на токчета, после боса, накрая с едни червени кецове…

Общи условия

Активация на акаунт