Какво НЕ ви е харесало на нечия сватба?

• 14 834
  • 420
  •   1
Отговори
# 405

Освен че в повечето познати марки за рокли трябва да докажеш че сватбата е планирана, пробването на рокли се плаща. Ако си купиш рокля, платеното за пробите се смъква от цената на роклята.

Това е смехотворно, как доказваш планирана сватба Grinning Още малко медицинско свидетелство и пълни кръвни за проба на рокля.
Продават рокли, в крайна сметка, не космически совалки.

Покрай програмите за сватбени рокли на TLC, започнаха да се пробват рокли само за изживяването, при което фирмите губят време и пари.
По-малките магазини не искат толкова чак доказателства, но големите където се чака с месеци за час, да.
И все по-често услугата се заплаща. В Проновиас беше 90е преди 5г.

# 406
Това вече наистина е смехотворно, но щом има желаещи да плащат, що пък не Satisfied.
Интересно ми е, кой има толкова излишно време, че да ходи да пробва сватбени рокли за развлечение. Явно има, обаче си плащат. Тогава не виждам къде е проблема на салона, та чак разследване да водят ще има ли сватба Sweat Smile

# 407
Ставаше въпрос за примера с цветарския магазин. Но другото е валидно навсякъде.

Ако е за моя пример, нормално всеки да си представя различни неща, но не беше магазин, а редица обекти за продажба на цветя(зад Катедралата във Варна, който се сеща). Но и магазин да беше, не мисля, че цветя се купуват като пакет сол, например.
И опашка или не, репликата на продавача е неуместна. А опашка в цветарски магазин рядко се случва, дори не се сещам да съм виждала.

За пробване на рокли заради самата проба ми е странно, че има такива хора, но странното всякакви.И какво ще ти донесе такава проба?

# 408
За забавление сигурно. Да се видят като булка. Макар че аз съм чувала, че е лоша поличба да се мери булчинска рокля ако не ти предстои сватба. Подобно на суеверието да не люлееш празна люлка.

# 409
  • Beyond the stars
Замислих се, че по тази логика в скъпите бутици тип D&G трябва да ти вземат такса за проба, цените са съпоставими Grinning

# 410
Интересно ми е, кой има толкова излишно време, че да ходи да пробва сватбени рокли за развлечение.
Е луди има достатъчно. И точно затова искат пари, защото им е ясно, че много от пробите ще си останат само проби. Ако с 10-15 проби се изплаща роклята си струва - не е сватбен център, а сватбена симулация. Може и младоженец под наем да има за да може да си фантазира всяка.

# 411
Понякога все едно падате от Марс, хора. Защо пробвали булченски рокли? Ми за кеф, за фън, но най-вече за лайкове. Това са уонаби инфлуенсърки, които се надяват да закачат някой лайк.

Естествено, че ще има такса за пробване на булченски рокли, защото една консултантка се залепя за вас и върви след вас един час. Помага ви да стягате корсети и да размятате фусти. Търпи трите ви приятелки и бъдещата ви свекърва да си кажат мнението и да се муцунят на роклята, след като едва ви е напъхала в нея, за да започне всичко от начало след малко. Ако си платите такса и знаете, че имате 1 час, който стига за 4 рокли, ще си съберете акъла и по-бързо ще изберете рокля. Освен това роклите са тежки, обемни, не е като да се нахвърлят на закачалките. (Гледала съм много Say Yes to the Dress, знам как стават тия работи,  хаха).

Интересно ми е, вие, ако имате бутик за булченски рокли, как ще организирате нещата, че хем консултантките ви да се чувстват удовлетворени и да са усмихнати на работното си място, хем да върви бизнеса - клиентките да купуват. Много хора се намяткват на скъпите бутици, но в един момент им прещраква, че не им се дава тази сума за рокля и се преориентират към по-евтин вариант. И опа, вашият бутик е чао.... Затова аз съм ок да има такса за проба в голям салон.

Само да кажа, че не говоря конкретно на нашата бъдеща булка, а общо!

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 10:58 от Magrat

# 412
Margat, точно!!

Иначе аз, която не обичам сватбите заради профуканите пари, често в момент от живота в който мога да ги дам за нещо нужно, ужасно ми се струва да карам близките си да харчат пари, защото аз съм решила да си правя парти, не мисля че една подписана хартия променя отношенията с партньора и още сто причини Против, обожавам рокли и специално сватбените рокли на добри дизайнери.

Естествено с приятелка в такъв магазин отидох да пробвам рокли за снимката. ( за съжаление нито една не беше моя стил, но пък имам снимка 😊).

Едит: В Проновиас, защото го взехме като пример, една рокля в момента върви около 3000 евро. Ако от 5 проби продадат две рокли, са 6270 печалба, от 5 проби за спорта са 450 евро.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 14:10 от Eli..........

# 413
Меренето на абитуриентски рокли също се таксува. 150 евро беше цената в един бутик в София.

# 414
150е ми се струва адски много, но идеята да се плаща ми се струва правилна.

Дори и аз имам приятелки които са казвали "Е как ще си купя първата рокля, която сшм пробвала..."- очакват че процеса трябва да е дълъг.

Има момичета, които ще загубят много време на продавачките в 10 магазина, защото не могат да решат какво искат.

Така реално си избираш къде да отидеш и какво да пробваш.

# 415
Все пак, булчинската рокля не е нещо, което вече си обличал и знаеш как ще ти стои. Обичаш за първи път, а е възможно моделът да е неподходящ. Нищо лошо не виждам в пробването и колебаенето, нормално за този вид покупка.
По мое време нямаше много бутици, нямаше и цени за проби, а не зная някой да е фалирал.

# 416
Ми нямало е бутици, хората не са пътували толкова, нито е имало интернет, като не отидете в А, ще отидете в Б.

Тук не говорим за бутик, в който има 24 модела, изложени на витрина, и човек си избира веднага и се консултира със самата дизайнерка, която е и шивачка, и продавачка, а за салони със стотици модели, размери, цветове и нюанси на цветове.

Не знам къде колко е таксата, но явно е изчислена, че все пак да не отблъсква човек, който иска да плати еди колко си хиляди евро за рокля. А и пробването на рокля с антураж и пиене на кафе е един вид преживяване за групата, има си цена.

# 417
Е, Интернет имаше и хората пътуваха, все пак не е било в средновековието.😀

Но сега се замислям, че май за абитуриентки нямаше чак толкова много бутици, като сега,  поне в нашия град не много.

# 418
Няма как без такса проба. Това са тежки и скъпи рокли и пробването отнема много време. Често се обикалят няколко бутика, докато избереш. Това за тях е загуба на време и усилия на консултанти, освен това с всяка проба има риск да се нацапа или захаби инвентара с дезодорант, грим, пот.

Но сигурно има и по-непретенциозни магазинчета, където няма такси, но няма и просеко, суетня, монетизирано инстаграмабъл преживяване. А може и да си купиш плат и да платиш на шивачка да ти ушие, каквото искаш. Или директно поръчваш онлайн и после си правиш нужните поправки.

За абитуриентките вече ме учудва, по мое време нямаше такива неща. Но това си е част от тренда за превръщането на баловете в мини сватби.

# 419
Може би, ако все пак купиш рокля от бутика, може да ти приспаднат тази такса от сумата.

Общи условия

Активация на акаунт