Рецепти за Airfryer фритюрник - пета тема

• 2 813
  • 24
  •   2
Отговори
# 15
  • на острова на мечтите
Защо им е мляко? Достатъчно нежни са. То е за свински и телешки дроб.
  👍🤗❣️

# 16
  • София
Някой правил ли е колбаси в ЕФ? Още преди да го купя ми е мерак и сега боят настана, само се чудя какво да бъде, може би леберкезе.

# 17
Правила съм нещо като шунка, не знам как по друг начин да го опиша. Цяло голямо парче месо, става много сочно. Рецептата беше за приготвяне във фурна на ниски градуси, тъй че еърфраерът ми дойде идеален за целта. Особено моят както е фурничка и мога да виждам през вратичката, бодвам му един аналогов термометър и само надничам през стъклото.

# 18
  • София
Правила съм нещо като шунка, не знам как по друг начин да го опиша. Цяло голямо парче месо, става много сочно. Рецептата беше за приготвяне във фурна на ниски градуси, тъй че еърфраерът ми дойде идеален за целта. Особено моят както е фурничка и мога да виждам през вратичката, бодвам му един аналогов термометър и само надничам през стъклото.
Да не е пилешката шунка за 17 минути на 200 градуса, изключваш и престоява няколко часа?
Значи да действам, щом става.

# 19
Не, не съм правила пилешка, големи парчета свинско съм правила и изобщо не са за минутки. При такива ниски градуси еърфраерът не пести време спрямо фурната, все същото си е но просто ми е по-удобен и икономичен. Не е бърза рецепта - има 3 дни престой на месото за овкусяване, в уреда после е няколко часа, после пренощува в хладилника...
На 200 градуса ще си стане изпечено месото, а това става различно.

# 20
  • София
Не, не съм правила пилешка, големи парчета свинско съм правила и изобщо не са за минутки. При такива ниски градуси еърфраерът не пести време спрямо фурната, все същото си е но просто ми е по-удобен и икономичен. Не е бърза рецепта - има 3 дни престой на месото за овкусяване, в уреда после е няколко часа, после пренощува в хладилника...
На 200 градуса ще си стане изпечено месото, а това става различно.
Е, тази рецепта я видях в една група за Зоната, пилешкото се пече на 200 само за 17 минути и фурната се изключва.
Да, време не се пести, но мога да го сложа през нощта да се прави, а за икономията на ток да не говорим.

# 21
Според мен (това е само предположение, не съм правила тази шунка) там огромна роля играят мощните уплътнения на съвременните фурни, които ще поддържат температурата дълго и ще я свалят бавно. Еърфрайерите нямат такива уплътнения.

# 22
Не съм запозната с тази рецепта с пилешкото, питането беше дали нея съм правила, казах че не съм.
Аз не бих оставила така с часове, особено щом и не съм премерила това месо вътре до каква температура е стигнало, но всеки си решава.
Еърфраерът и аз не смятам че задържа топлината по същия начин както фурна, а тук явно е планирано точно на остатъчната топлина да се досготви месото. Шунката която аз правих я правих 1:1 с рецепта за фурна но тя е на 80 градуса някъде и за дълго време се поддържат, плюс и гледане на температурата на месото в средата му - контролирано си е всичко.

# 23
  • София
На мен ми се струва, че доста плътно се затваря ЕФ, може би защото моят е комбиниран с МК.
natka, освен да кажеш рецептата?
Имам и термометър за вътрешна температура, обаче съм чела и рецепти само с време, от изпитани майстори.

# 24
Нямам я под ръка но мисля че бях писала в темата за домашни шунки преди време, ще се опитам даа изровя публикацията си там и ще редактирам тук да сложа линк. Дано да стане от телефона, че нямам възможност скоро да си седна на компютъра...
Само със зададено време не смея да работя аз, твърде много ми идват неизвестните.

Намерих я но форумът нещо не познава собствените си линкове...🙄
Темата е Да си поговорим за домашната шунка, шункова ите и други вкуснотии - 4-та. Постът ми е номер 221. Егати и маневрите станаха.
2-3 публикации над тази съм слагала и снимки, но нещо цветовете са излезли странни. Пак се вижда че е сочно вътре. Не е много работата, иска планиране че има дълго чакане но резултатът си струва.

Последна редакция: ср, 24 юни 2026, 19:39 от natka

Общи условия

Активация на акаунт