Страсти – ясли и градини в София, кампания 2026/2027 - Тема 2

• 9 730
  • 219
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте! Да разбирам ли, че искането на служебна бележка за удостоверяване на трудов статус на родителите е по усмотрение на ДГ, т.е. някъде искат, а другаде - не? Някой има ли отзиви от ДГ Детелина 84 в Овча купел 2 - за документи и като цяло? Благодаря предварително!♥️
Служебна бележка за родител по трудов договор ще ви искат, ако по служебен път по някаква причина не могат да видят данните за трудовия ви договор. Съгласно наредбата трудовият статус за работещ родител по трудово или служебно правоотношение към датата на съответното класиране и родител в отпуск за отглеждане на дете се проверява чрез Средата за междурегистров обмен RegiX (т.е. проверява се служебно от директора без да е нужно да се представят документи), а при липса на данни за декларирания критерий в регистрите в RegiX се представя служебна бележка от работодателя .

# 211
Дори не си направиха труда да проверят, а директно ми казаха да ги занеса "за всеки случай"....

# 212
  • София
Много неща вече се проверяват по служебен път. Да си ги проверят. Стига само хартии са се разнасяли.

# 213
При нас има някакъв проблем с ваксините на децата, искат всичко да е въведено в ездраве, а на много деца ваксините ги няма
. Искат , също там, да е видно, че е минат профилактичен преглед и резултати от направено изследване за микробиология и паразитология. Моето дете до 31.08 беше в частна ясла, но въпреки това му искат изследване, казаха ми, че всяко новоприето дете трябва да направи такова изследване.
Съответно ние сега се върнахме от почивка в чужбина и се притеснявам дали резултатите от изследването ще са готови до 15ти. Утре ще нося проба или тази вечер.

# 214
  • София
То пък да са им виновни все родителите, че системите им всеки път се разминават...аман!
Покрай първия учебен ден знам, че всеки се втурва да търси красиви букети. Тъй като обичам да творя за собствено удоволствие, тази година направих специални етикетчета към букетите (в нашия случай са плетени). Ако на някого му е интересно и иска файла, с удоволствие го предоставям абсолютно безплатно. Не се занимавам професионално с това, просто ми е голям кеф от време на време да изработвам такива неща за хубави поводи.

# 215
  • Sofia
Някой приет в ясла Слънчево зайче в София, Изток?

# 216
  • София
При нас има някакъв проблем с ваксините на децата, искат всичко да е въведено в ездраве, а на много деца ваксините ги няма
. Искат , също там, да е видно, че е минат профилактичен преглед и резултати от направено изследване за микробиология и паразитология. Моето дете до 31.08 беше в частна ясла, но въпреки това му искат изследване, казаха ми, че всяко новоприето дете трябва да направи такова изследване.
Съответно ние сега се върнахме от почивка в чужбина и се притеснявам дали резултатите от изследването ще са готови до 15ти. Утре ще нося проба или тази вечер.

Това обаче с ваксините не-въведени в ездраве е немарливост на педиатъра на детето, на двете деца съм следяла всичко как се въвежда, голямото е на почти 12г и всичко му е в ездраве (сега и за HPV сложихме лятото, и тя си е там), на малкото даже и за Варицела ваксината си му е в ездраве, да си оправи нещата педиатър/личен лекар

А за изследванията не са прави, нали писах преди седмица, в нашата не ги искат

# 217
Как се осъществява достъпа до досието на дете Е-здраве. В моето влизам с електронен подпис,а при децата как стои въпроса?

# 218
Детето е закачено за вас, имате падащо меню и сменяте имената.

# 219
Как се осъществява достъпа до досието на дете Е-здраве. В моето влизам с електронен подпис,а при децата как стои въпроса?
В е-здраве виждате и досието на децата.

Общи условия

Активация на акаунт