КГБ = Клуб на Готините Баби - 248 "Юни - официалният старт на лятото! "

• 19 374
  • 833
  •   1
Отговори
# 690
Кукнах към 5.30, но спах поне. Развъртях се малко, мисля още малко и  да лягам, сядам,  писна ми от работа, до гуша ми  е.

# 691
  • някъде другаде
Добро утро!
Станах към 6.30 за да направя баница за закуска.
Явор вече закуси. Далия току що се събуди.
Днес по обяд си тръгват , а аз ще ходя на работа.
Вода още няма, направили едната авария и избило на друго място. Днес на ново.
Хубав ден, баболини!

# 692

"Животът всъщност е много прост. Онова, което даваме се връща при нас."

Добро утро Coffee

Горещичко започва деня - не зная на вас, но на мен ми липсва дъжда. Не обичам жегите ...
Освен късното заспиване някакви папатаци се забавляваха с нас. Довечера май ще включа климатика.
Хубав ден баболинки и да ви е успешен с каквото сте се захванали Heart

# 693
  • Кубрат/ Пишурка
Аз пък станах преди малко. Сега си пия кафето.
Влязох, за да благодаря на всички за поздравите вчера към мен и зетко. Половината да се сбъднат, пак е добре!
Вчера следобед ходих до стринка си. Да почерпя. Уж само за малко, пък замръкнах. Чак срамота : живеем в двата края на една улица, а не бях ходила от януари!

# 694
  • Варна
Аз пък изобщо не заспах тази нощ. Ставах, лягах, въртях се ... няма и няма. В 7 си направих едно кафе и сложих начало на новия ден. Simple Smile Сега готвя една леща за довечера и после каквото дойде, нямам излизания, ако ми се доспи, ще спя.
Аз съм включила климатиците отдавна, не понасям жегите. Лятото ми е най-не-любимия сезон. Винаги ми е бил жега и хаос.
Фло, в събота мисля да товаря котарака и хайде на село.Simple Smile В неделя са празници там, та евентуално да позяпам.Simple Smile
Две седмици планирам там, после две тук, после 2 с ММ отпуск, и то дошъл август. Него още не съм го мислила, но ще си имам гостенин тогава. Сина ни август прави така, че да работи от тук и да си спомня младостта хаха

Хубав ден баболинки!

# 695
От мен добър ден. Сега ставам.Четох си в леглото от 8 до сега. Продължавам същото навън на сянка.
При нас до обяд е слънчево, следобед вали. Не се оплаквам.
Вчера следобед внучката ме изненада. Докато нямаше да чете, обзе я ентусиазъм и прочете на глас 3 стихотворения от Вазов, 2 от Смирненски, едно от Л. Каравелов, разказите "По жицата" на Йовков и "Косачи", и "По жътва" на Елин Пелин. Днес каза,че започва "Под игото". Щяла да я  прочете за 3 дни ( съкратен вариант за ученици). И хубавото е, че чете много изразително. Има полза от часовете по театрознание, в които участва (нашето училище работи по такъв проект и скоро 1 и 5 клас имаха представление).
Е, похвалих се!
До скоро и днес да ви се случат хубави неща!

# 696
  • Варна
Ехааа, К.А.Г. , браво на момичето!
Кой клас учат Под Игото сега? Шести?
Едно време сина там някъде го учи. След време разбирам, че толкова го мързяло лятото да прочете романа, че баба му Пепи/майка ми/ му го прочела на глас. Simple Smile)) Той стоеше при тях по цяло лято.
Голяма любов бяха двамата, много голяма. Ако трябва, на ръце щеше да ходи за него.
Когато майка почина, преди 8 години, видях сина ми в деня на погребението да пише нещо в един тефтер. Скришом го наблюдавах... откъсна листа, издебна да не го гледа никой и сложи писмото в джоба на дрехата на майка, в ковчега.  Не знам какво е искал да и каже за последно, но беше съкрушен и много плака... а беше на 28 години, не малко дете.
Оф...
И после що не спя... мислите ми скачат като скакалци, от тема в тема.

# 697
  • някъде другаде
Флаш, още в събота ще има вечерта на центъра концерт. Сестра ми се надява да се прибере от обучение за да участва.
Аз следващия петък ще идвам на Етрополе, ако ти е възможно може да се видим.

# 698
  • София
Това не беше ми се случвало-да зарежа писаното,без да побликувам.И да го видя след 5 часа.
Скрит текст:
Да се включа в групата на нощните таласъми с едно признание.Вчера спах като пън на стола на фризьорката.Такъв срам не съм брала  никога.Да се чуди жената как да ми изравнява косата около ушите,кое ухо ми е на по-високо,кое е на по-ниско...И снощи легнах много рано.Пак си станах преди 6.Довечера трябва да спя във влака,но не вярвам да заспя.Утре в Бургас ще съм пак дремещ труп.Винаги съм заспивала много бързо /вечер/ и сутрин се буда рано.От известно време вечер не ми се доспива изобщо,но сутри ставам пак по същото време.И после през деня,около късния след обед заспивам като умряла за около половин-един час.Егати режима!
   Тони,кажи им на водопроводчиците да пускат крана бавно,на по половин оборот.Вероятно са млади момчета,а тръбите не са толкова млади.
   КАГ,оправна ти е внучката,но иска да е самостоятелна.Това е малко и от възрастта,но е добро качество.Радвай и се !
 Флаш,котето как ще се чувства на непознато място?Пази го,да не избяга!
  Пипи,това разтегнато кюфте да не е употребило някакъв алкохол?

# 699
Флаш, внучката ще е в 6 клас.  Забравила съм  програмата по литература, но ще си я припомня.  Обикновено в 5 и 6 клас учат откъси от българска и световна класика, а не целите произведения. 
Днес седнахме на двора и тя започна "Под игото". Аз обяснявах непознати думи. И си мислех дали моята внучка след години като се спомене тази книга, ще си спомня, че за пръв път я е чела в градинката  с баба?! Иска ми се да ѝ остане този спомен. Днес прочете 10 глави, но те са доста съкратени. Остават още 6 , но са по-дълги. Няма да я пришпорвам.
Яжка, не си сама. И аз придрямвам , както си седя на дивана. Уж чета или  гледам сериал.

Днес май по наше село  ще се размине дъждът. 
Приятна вечер на всички!

# 700
За мен е нормално да са съкратени произведения, цялото  е голямо за тази възраст. Библиотека за ученика е много полезна, трябва да търся у нас  из кашоните какво имам. Знам ,че ще си купят по две бройки, но не всичко е преиздадено и на пазара.Сутринта се засилих да работя, прекъснаха ме да отида до Кметството за документ, платих тока,  и обратно с хляб и мляко. Не съм готвила, извадих месце да се размразява и не знам за какво го извадих.  Или ще е каквото има. След малко ще шавна да изрежа магданоза, че има копър в него и  щир, пък и  прераства ,да расте млад и не знам какво още. Като почна ще се разбере.

# 701
Ха привет по вечеря и от мен Simple Smile
КАГ, браво на детето! У нас е много е трудно да накараме каката да чете. Сега е при другата баба и е шапка на тояга. Като се прибере ще видим как по дипломатично някак си да я въвлека в четенето.
Яжка, не се коси, щом ти се спи, прави си дремките, явно организма си ги иска.
Тони, много за малко твоите гости, заради водата ли си тръгват? Дано си успяла да ги нагушкаш и са им се порадваш!
Борянка, с моя магданоз се случи нещо и аз не знам какво. Толкова хубаво никна, започна да расте и изведнъж започна да вехне и съхне. Поливам и се грижа за него както винаги. Замислям да сложа на друго място друг. В тия жеги дали пък изобщо ще никне 🤔
Янче, аз все си казвам, че не трябва да отлагаме много такива срещи с по възрастните ни роднини. Винаги ви е било хубаво като се видим, винаги съм си казвала, следващия път ще е по скоро и все не ми се е получавало, а живота е кратък....
Макавели, забавлявате ли се с внуците, водите ли ги някъде на разходка? Утре вечер май ще бъде интересно на кея - парад на Дунав - два флага една река. Ще има авиошоу - изпълнения в небето ще демонстрират "Ястребите на Румъния", ансамбъл "Българе" .
Аз днес от ранни зори ходих да чистя тук срещу нас една градинка. Снощи съседите я окосиха (видяхме, че общината не й пука) и днес аз реших да изчистя около бордюрите и да ги намажа с вар през един. Да, ама не успях. Градинката хич не е малка, триъгълна на кръстовище. Тая вечер като се поразхлади мисля да продължа, а варосването ще е утре.

# 702
  • някъде другаде
Кас , моите гости все така за малко идват. Ползват почивките на зетя. Нагушках ги , е иска ми се още.
Току що прочетох , че аварията е отстранена , значи до утре сутринта ще дойде водата.
Хубава вечер , баболини!

# 703
Къде е Фло...?

# 704
  • София
Привет и от мен, красавици!
И аз като БОРЯНА ще извикам ПиснА ми от тая работа. Не до гуша, ами до козирката ми е вече.  Как пък един ден поне няма какво да се работи. Децата имат още 3 дни училище. Ще устискам, няма как, Щерката на работа. Натоварих ги, разкарах ги. Пътьом напазарувах. Прибрах се, Ромео направил кафето и мило ми съобщава, че със сина заминават на село. Слава Богу, едно гайле по-малко. Stuck Out Tongue Winking EyeЗаминаха. Щерката утре отива на някакво обучение. Аз нали съм се изучила,  та обучение не ми се полага. Пия си кафето и  се чудя от къде да захван. Така лииии? Защо пък не обявя стачка? Речено сторено. Пуснах в действие здравословния егоизъм. Друго си е да си се обучила. Прибрах продуктите в хладилника. Хоризонтирах се, лапчо сложих на корема и се захванах с нещо, което ми е приятно - правя си поредната лекция за есенния курс. А, и зетко снощи отлетя, та и за него няма да се грижа.
Децата за довечера ще го измислят - пица Доминос или пелмени. Лесна работа.
КАССС, похвала за доброволческата ти работа! Hug
ЯЖКЕ, Удобно ли се спи на фризьорския стол? Ела и пробвай на моя стол Stuck Out Tongue Winking Eye
ТОНИ, до кога ли ще ви мъчат с това безводие?
ФЛАШ, браво на теб. Престраши се и пердашиш по пътищата на Родината.
ЯНЧЕ, кога пристига Анжелка? Сама или с гаджето? Ще има да подскачаш около нея.
МАКАВЕЛИ, нищо не казваш за бабата. Дистанционно ли я отглеждате?
РАНЕЛКА, гони от главата си гадните мисли. Особено вечер. Утрото е по-мъдро от вечерта. Hug Говорих с Дядото, каза, че още е рано за резервация. Смятайте срещата за уредена. 1,юли. сряда, от 17.00. По-рано ще е топло, а и ден голям, ще има време да си поклюкарим. Да му мислят тия, дето няма да дойдат. Stuck Out Tongue Winking Eye
ПИПИ, топло му е на Кюфтето. Я как се е простряло, като прани гащи на простор. Joy
ТАНИТКА получаваш чувалчето с прегръдките. Hug Триумфираш ли, триумфираш ли? Grinning
ТАНУ, жалко, че няма да дойдеш на срещата. Confused
ЕНИСКА, радвам се, че ти ще дойдеш. Grinning
ТЕТКЕ, ще изскубеш ли колеца? Sunglasses
Да се надявам, че този път ДИДИА е вързала в чувала всичките квартални котки.
КРАСИВА БЕЛА сигурно също ще ни навестиш. Не забравяй разкошния крем карамел. Този път ще си го поръчаме по от рано. И да ни го пазят.
АЙША също каза ДА.
МАМСИ каза НЕ. И не че не иска да дойде.  Прибира се на 1. в срядата, но много я боли коленцето. Жалко!
НАМИ, МЕРИАН и МАЯ са  с четата.
Нищо не знам за принц Чарлз и свитата му. а също така и за ЛУННО ЦВЕТЕ.
РАНЕЛКА, ето ме. Правя подробен отчет.
Изчезвам!!! По-късно, ако не заспя. пак ще се явя.Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт