Прилича ли търсенето на мъж на търсенето на работа?

• 1 893
  • 53
  •   2
Отговори
# 45
Чрез приложенията за запознанства, може би малко наподобява и така стана - пишеш си какво търсиш ,какво предлагаш, какво ти харесва,какво не, какви хобита имаш , работа и т.н....

Иначе- зависи! Понякога наистина не пита : ) Запознаваш се с някого, кликвате си , независимо различията или какви точно изисквания си имал, как си си го представял/а партньора и се напасвате.

# 46
Интересна тема. Но аз намирам съществени разлики между двата вида "търсене" и "предлагане".
В случая с работата въпросът с парите е свъсем политкоректен и трудолюбието се изтъква като плюс. В търсенето на мъж е маалко по-различно. Там темата за парите е по подразбиране, а на трудолюбието не се поставя акцент - нарочно се пускат дълги нокти със скъпа поддръжка, за да разбере мъжът че тази жена не е родена за слугиня и впрегатно животно. Умения се изтъкват повече за имидж, отколкото с идеята да се ползват реално.
Или с две думи:
Като търсиш работа казваш, искам толкова и толкова заплата, срещу еди-какъв си труд и умения.
При търсене на мъж идеята е да ти се плаща от обич или просто защото си такава, каквато си ( дори и да си тъпа и мързелива - апропо баш тези най считат, че им се полага финансова отплата от мъжа по дифолт), без да се очаква реално да вършиш нещо.

# 47
  • София
Ооо, хайде да не намесваме търсенето на пари от мъжете в хубавата тема, моля ви!

# 48
А за какво друго да си помисля като се сравни с търсенето на работа? Ти за без пари ли работиш, моля'т са? Laughing

# 49
 Според мен търсенето на мъж и на работа си приличат. И при двете важат законите за търсенето и предлагането.
и при двете трябва да имаш ясни критерии, какво търсиш и какво предлагаш.
Защото дори ако си търсиш черен панталон, то това не е всеки черен панталон, искаш да е с точния нюанс на черното, дължина , ширина, копчета тук и там, с бастички или не и куп друго изисквания...така трябва да е и за работата и за мъжа

# 50
  • По света и у нас
Търсенето на мъж е като търсене на партньор или любим фризьор, домашна помощница, лекар - от тоя тип. Ти търсиш но нямаш очаквания, или по скоро очакването е че най вероятно няма да е тоя, като си го намериш вече все едно съкровище имаш. На мен ми е много любимо чувство да си открия мой човек.

А търсенето на работа е като игра на покер, там лъготиш, премисляш ги те какви са, колко пари искат да ти дават. Общи взето работата колкото и добре да е платена не е баш кеф и ще те използват и времето ти. Аз съм хладнокръвна в работата, нямам обич там.

# 51
А търсенето на работа е като игра на покер, там лъготиш, премисляш ги те какви са, колко пари искат да ти дават.
Едно 50% от жените след определена възраст търсят мъж точно с тази тактика.

# 52
В съвременния свят, където жената работи и изкарва пари, че има и собствен дом, парите не са част от критериите при търсене на мъж.
А липсата на критерии и очаквания, при търсене на мъж, говори за незрялост

# 53
  • По света и у нас
Зависи какво разбираш под критерии и очаквания. Ако критерия е да си на меря финансист, с тръст, 195 см и сини очи, мисля че е по-инфантилно да вярвам че точно тези критерии ще ми докарат, някой който да заобичам. Не ти ли се е случвало да намериш баш този който искаш, и между вас да има нулева химия?
А точно когато жената проима пари и имоти  и навлеците желаещи безплатен живот долазят при нея, жената започва да се интересува от парите като критерий…

Последна редакция: чт, 04 юни 2026, 01:01 от PriMadonna

Общи условия

Активация на акаунт