На разходка без количка ходи вече ЯНУАРСКОТО човече

• 12 484
  • 293
  •   1
Отговори
# 30
Оххх много болни дечица,хайде да оздравяват вече всички и да тичкат весели и засмени Praynig Hug

А пък Вяра не признава много много филийте за закуски.Може да си хапне 1-2 хапки но иначе никога немога да я нахраня със сандвич с кашкавал или сирене и яйца.Много яде юфка и кус кус,а напоследък изяжда и попарата ,та с това я разнообразявам Grinning Кашкавал не люби много,но краставици и домати обожава.
А най новото ни постижение е да ставаме от търкалящо се положение на земята права без да се държи за нищо.И го прави по страшно смеше начин - ръце на земята,дупето нагоре изправя краката в тази поз,кляка и се вдига.Направо падам от смях Joy

Пожелавам ви лека вечер и всички дечица да са във форма до утре,най-късно вдругиден Praynig Praynig Praynig

# 31
Привет и от нас след доста дълго отсъствие.

Доста болни дечица за съжаление-бърэо се оправяйте сладури,че в това хубаво време ви чакат доста игри!

эа эъбките ние имаме вече три кътника и всичките бяха съпроводени от 1ден Т и 1ден раэтройство.Като се сетя,че и кучешките трудно пробиват тръпки ме побиват.

храната обича предимно солените-филийка с кашкавал,пастет,крема.,но си хапва и попара,все по-рядко вэе даяде кремчетата.Обича плодови млекца,плодове всякакви и естествено домати и краставици.Зрънчо избягвам да давам,но като види,че другите ядат няма как.Днес за 1 път икупих БОНИБОН-много и хареса.

Какви са тези лекари??? #Sniperпри 40 може да направи гърч.?!

# 32
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
7of9 - не ме свърта! Борката още ли е с Т?
Лилия е права, че можа да направи гърч при такава висока Т! Ще си позволя да напиша съвет, който знам от опит с брат ми и надявам се да не потрябва на теб или някой друг, но за всеки случай ... та при висока Т, когато нищо друго не помага, може да се увие детето, за кратко в чаршаф, напоен и изтискан, разбира се, с  ледена вода. Важно е да е за кратко, за да не се преохлади рязко тялото. Ако, не дай си боже детето направи гърч, има опасност да си глътне езика. В такива случай се бърка в устата с лъжица, НЕ С ПРЪСТ, и се обръща езика в правилната посока, за да се нормализира дишането. Подчертавам, че не с пръст, защото на тази възраст имат вече доста зъби и има опастност, при задействане на рефлекс /не знам как се казваше/ да си затвори устата със сила и да отхапе пръст!  Това спаси живота на брат ми, когато беше на 3м и го знам от комшийка акушерка.
При вас има ли течен аналгин? На Алекс парацетамола не помогна и му дадох два пъти течен аналгин, като по този начин преборихме Т /аналгина по препоръка на педито, по една капка на 2кг тегло/.
Дано сте по-добре!

Лека нощ на всички!

# 33
Добро утро момичета,

Да се оправят бързо малките болници, че времето е хубаво и трябва разходки да се правят  Hug

7of9, дано вече да е свалил Т малкия Боре  Praynig Вярно е, че може да се направи гърч при тази Т, но пък от друга страна малките деца много бързо вдигат и свалят Т, та дано всичко мине бързо.

Аз да се отчета за театъра - гледахме Дон Жуан в Народния. Много ми хареса, ама ми беше малко криво, че не можах да си поиграя с малкия вечерта - беше заспал като се прибрахме. Cry Днес обаче смятам да си тръгна по-рано от работа и да наваксам  Mr. Green

Е, за сега толкова. Ще поработя малко, че заплатата върви  hahaha

Приятен ден и днес никакви болни  Naughty

# 34
Здравейте и от нас след дълго отсъствие.Пожелавам на всички болни бебчета да се оправят по-бързо.Много се смях като четях как се събличат самички - и Алекс се опитва, но все още не успява.Преди три месеца се преместихме да живеем в Румъния - тук има къща с двор и той почти целият ден е навън.Да чукна на дърво не се е разболявал отдавна.
Sea Woman много е порастнал Алекс - да ти е жив и здрав-като се сетя какво фъстъче беше.

# 35
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте и от мен!

Да си кажа и аз за Т и за гърча!Нали скоро на нас ни се случи и от опит и съвети от лекар- не се бърка в устата не може да си глътне езика , просто от спазъма на мускулите езика отива назад -не се глътва , но всеки опит да се извади засилва спазъма и увеличава силата и продължителността на гърча!Дано  Никога и на Никого не се случва  Praynigзащото е страшно , но детето трябва да е на една  страна (често се случва да повърнат), аз го бях грабнала на ръце и беше поизправен и като повърна това ме спаси от задавяне !Човек в такива  моменти  не мисли, просто реагира инстинктивно и ако има информация някъде в съзнанието може би тя му помага !
За смъкването на Т , мен лично ме е страх от цялостно обвиване със студен чаршаф , затова правя частични , оставям го по потник боди и там дето минават големите кръвоносни съдове слагам студени компреси(на корема задължително ), или пак със студен чаршаф ,но от кръста на долу   и на главата   !Последния път като ми вдигна Т и аз вече от страх бързах да я смъкна , направо го сложих до кръста в легена с вода 39 градуса (един по нисък от неговата Т в момента ) и започнах бавно да добавям по студена вода докато стана хладка и го оставих малко вътре е имаше страхотен ефект !
На нас също парацетамола не ни помага , а преди гърча и аналгин дадох( сложих 6-7 капки в 4мл. панадол-уж най-добра комбинация ) и пак не ни помогна и вече само инжекционно слагам!
Дано не съм станала досадна , но на един да му свърши работа ще съм доволна! Grinning

lika, как е Алекс? Милия с това разтройство!Калоян само за два дни беше , а после 6 дни лекувахме подсеченото дупе!

liliq, aneta_al,  добре сте се завърнали ! Laughing

sea woman, кака е Саши ????

Браво на събличащите се - все пак лято идва, знаят си децата  hahaha Калоян само си събува домашните обувки и иска да му сложа маратонките.... Ако номера не мине ми носи мойте или якето  Mr. Green

Ами като не щеш да почнеш първо него да обличаш , съгласен е да почнеш от себе си -само да е на вън! Joy
Много са сладки и хитрички! Hug

Весел ден! Hug

Последна редакция: чт, 10 май 2007, 15:16 от VIVKA

# 36
  • Варна
VIVKA, Саши е по-добре днес, да не казвам голяма дума... Вече няма Т и сде надявам да не вдига повече. 2 дни беше само на мляко, не желаеше да яде друго, включително банани и хляб, което за него е показателно. Между блякото е изял и 3-4 солети. Но това изобщо не ме притеснява. Като ми се оправи детенцето, ще си хапва пак с апетит, сигурна съм. Днес или утре ще го заведа на преглед, да видим педката какво ще каже с протичането на болестта и лечението й. Кико стоя ли в тази "температурно понижаваща баня"? Александър ще опищи района.  newsm78 Благодаря за разясненията, които си дала. Темата ни е за малките дечица, но я кажи какво прави вашата кака-Убавица, освен че разбива момчешки сърца. Ще ми е интересно, поне на мен, да внесеш тийн елемент между болестите, храните и номерата на малките ни.

aneta_al, привет! Отдавна не си писала! Хайде, по дейно се включвай!!! Алекс с дядо си ли  на хеликоптерската снимка? Пък къде е Варна, къде е Румъния-една крачка. Wink

lika, дано адашите скоро оздравеят!!!  Hug Кой гледа Алекс сега? Не съм обърнала внимание, ако си споменала  Embarassed.

petenceto, ааааа, театър гледала, пък мъчно й било. Шегувам се. И с мен е така, все мисля, но се опитвам да се отдам на малкото свободно време изцяло, като имам възможност. С право казват, вторите деца се гледат по друг начин. Стажът си казва думата.  Laughing

# 37
7of9 тук само домашните лекари са такива като вашите,но в болницата можеш да получиш адеквтна помощ и съвет.Както и да е,купи си за разтройството Lacteol, 2*1 на ден и за Т Juniffen  ,там вечµе си има спринцовка относно кг на детето.Това за разтройството го даваха на Дарис в болницата,имаше почти веднага ефект.Като ни изписаха си го купих веднага ,да си го имам в нас за всеки случай.Свободно е,без рецепта.Juniffen ни го изписаха сега последния път,но не сам го пробваладано и не го пробвам,защото Дарис повече не вдигна Т,но се дава екстра към Perdolana.Аз също както VIVKA е написала го къпех в хладна вода,но го слагах директно,без да разхлаждам.Тази хладна баня,имаше ефект.Просто се вижаще,чµе детето веднага живва и смъква Т.
sea woman радвам се,че Сашко върви към оправяне Peace.

# 38
Момичета... Hug
... отбой!  Grinning
Днес положението е много по-добре. Температурата варира от 37.8 до 38.8...направо здрав ми се струва, че е.  Laughing Ама така се чувства човек, след дни подобни на изминалите два. 

Да ви кажа, аз му слагах кухменска хартия напоена с оцет на краката, гърдите и гърба. Но това му идваше твърде шоково и го удряше на ужасяващ рев. Чак дишането му се променяше и дълго не се оправяше. Така че минахме на кратки душове. По-удачния варинт за нас двамата.

Да ви кажа те лекарите излизаха с уточнението, че за ТАЗИ възаст толкова висока температра не е толква страшна. В болницата на дълго и широко обесниха хората. Казаха, че по-големи деца и с 38-39 гадуса са приемали. Но в случая с Борил не било нужно. Не бил дехидратиран, не е отпуснат ( то за него си беше баш такъв де), бил "на щрек". Казаха ни какви са признаците за дехидратация и да следим внимателно за тях. В болницата на този етап реално нямаше да направят нещо по-различно от това, което ние вкъщи. Само дето детето си е вкъщи.  Та от болницата  си тръгнахме доста по-уверни, че имаме някакъв контрол и не сме оставени съвсем сами...за разлика от дежурния докторSick, който ни остави със съмнения ни. 

Между другото Иво разпита всичките си колеги ... и те са минали по същия път. Даже едното от децата (германче) в момента е с 41. На 2 годинки почти е. Явно си е съвсем нормално разбиране за тези ширини...но като идваме от друга страна, където сме отраснали със съвсем други разбирания... Даже аз минавам за крайна с моята граница от 39 градуса за даване на лекарство. Просто намирам, че до тази температура е по-добре тялото да бъде оставено да се бори само. Но все пак...разбирания за опасна граница от 42 градуса ми идват "на нагорно".

От сума врме си мисля да попрочета как да реагираме в шокови ситуаци (да не се случва) и май вече трябва сериозно да се заема.

Лисана, аз му дадох две прахчета Ентерол онзи ден, което мисля е с подобно действие съдейки по името на вашето. Но ще проверя за това, което казваш, защото прахчетата са ми от България.

# 39
  • София/Овча купел 2
niunia, как е Мими - нищо не ни казваш за нея  Hug

Ами какво да ти кажа,станала е непоносима.Едвам издържам.От седмица,та и повече проявява страхотен инат.Като не стане на нейната започва да хвърля и да удря,а оня ден дори се тръшна на земята заради една пързалка ooooh!.Днес излязохме пеша за яденето,а тя не пожела да ходи и трябваше да я нося.Адски много е срамежлива,като види човек да я погледне се скрива веднага зад мен,ако съм до нея,а ако не се скрива с ръце и започва да плаче.Много тежък случай.Иначе и ние сме в отбора на болните дечица - хрема и кашлица.Лекуваме се с Pinosol и Sterimar за нослето и STODAL за кашлица.Това е в общи линии.

# 40
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Привет!
Бързам да драснанякой ред, преди да легна.

aneta_al - честито ви ново жителство! Дано се чувствате добре в Румънско!

вивка - Много полезно! Това за задавянето не го знаех! Имам едно питане - ако не дай си боже се случи, просто го обръща настрани човек и от само себе си се оправя езикът, така ли? /моето инфо е от преди доста години, така че ми е интересно - явно вече риагират малко по-различно/
Алекс е по-добре - благодаря! Все още не се е нормализирал напълно, но определено има подобрение!

sea woman - и за се надявам бързо, бързо да забравяме болестите, че на мен за два месеца ми идава вече изнанагорно! Малкият ми мъж в момнета е поверен на баба си, която общо взето се справя, но аз като една изисткаваща майка, винаги има какво да кажа ... всъщнот си се справя жената, не мога да си кривя душата, но с малки забележки! Жива и здрава да е, пък после детенце , като тръгне на градина, ще се превъзпитаваме някак!

Лисана - мила, това Лактиол на прахчета ли е, че ако е, да го потърся евентуално в нашите аптеки, щом е толкова ефикасно! Можеш ли да кажеш, какво му е съдържанието?

Лека нощ!

# 41
Добро утро на всички!
Надявам се навсякъде по света януарските ни дечица да са вече по-добре и повече оплаквания да няма Naughty
А и аз да се "похваля" от вчера Вяра е със сополи и днес пак има и малко вкиснала Confused

Лика,от бабите винаги има какво да се желае,но като сме зависими от тях няма как.И аз все споря,на моменти се карам с майка ми,но............ефект много няма Rolling Eyes Ама винаги си казвам, добре че е тя,че иначе съм загубена ooooh!

Я кажете,има ли още папкащи пюрета?Ние всяка седмица разнообразяваме менюто с тях.Просто немога да се сещам винаги какво ново да готвя за нея.А тя с такъв кеф си яде заешките пюрета и кашите "лека нощ",че за мен си е направо улеснение.Та се учдех аз докога и не е ли вече голяма за пюрета Mr. Green,абе.........луда работа е мойто Wink

Лек ден ви пожелавам  bouquet

# 42
  • там където ме зове сърцето!!!
Да кажа аз едно, ЗДРАВЕЙТЕ!

lika, последния път като ходихме на лекар точно това обсъждах с лекарката, че на мен ми е вече като фобия!Питах я какво мога да направя ако не дай Praynig Боже пак се случи , тя каза-" Почти нищо" , да го обърна на страни , студени компреси на главата  и да не бъркам в устата щото ще стане по лошо -езика е мускул и той като всички други се свива при гърча и затова минава назад(към основата си -леле как обяснявам , но се мъча да е разбрано),но като мине гърча и се отпуснат всички мускули той се оправя !Мога да разкажа при нас -аз го носих на ръце преди да се случи и първо ме гушна силно , след което се отпусна (както като спинка) и започна гърча исках да го оставя на леглото  за да му сложа студен компрес докато баща му се мъчеше да звънне на спешната, но така здраво се беше вкопчил в косата ми , че не можех да го пусна!Казвам това , щото със същата сила се стисва и челюстта и е трудно да я отвориш , а в такъв момент изобщо не се сещаш за това просто се молиш да спре гърча , ужасно е , не ми се спомня , лекарката ми каза , че и след 20 години не се забравя !Просто трябва да се мъчим да не се стига до там!

7of9, наистина май имат други разбирания в онези ширини !Нашия термометър е до 42 градуса , там до колко са -щото 44 градуса  Shocked!Аз доколкото знам 42-43 градуса белтъците се коагулират(така поне го обясняваха преди ), може и това да се е променило !При нас със сигурност Т беше 40 градуса при гърча !

sea woman, искаш да разкажа за цирка у дома ли -много е весело !Моята Убавица разбива момчешки сърца  Laughing,но и с  момичетата не пропуска да се сбие Joy, тийн нервни кризи ни гонят -от добро дете става невероятен ръбещ се тийн(радвам се , че още училището не е пренебрегнала)!Преди малко се гримирала и естествено всичко се трупа -докато не приключи нищо не се прибира и Калоян се възползва от спиралата и за очи -http://images17.snimka.bg/002833101.jpg
Радвам се , че Саши е по-добре, та и ти да си отдъхнеш !Много  Hug Hug Hug
Калоян стоя в "температуро понижаващата баня", ама тя беше почти топла отначало , а и на него явно му беше зле от Т и във водата се почувства ободрен!

С право казват, вторите деца се гледат по друг начин. Стажът си казва думата.  Laughing
ОООООООООООх сигурно е вярно , но само ако не са минали 13 години и не си пораснал и научил толкова , че да се притесняваш и за неща , които не съществуват!Ех, как смело гледах Зорито , може би си мислех , че света и мой и съм застрахована от лоши неща!Ела ме виж сега...... ooooh!

Дес , и аз давам заешко(нямам домашно) , агнешко (това не го ям и не го готвя) от готовите пюрета !Бързо да се оправя Вяра -бърборанка  Hug!

niunia, Hug на теб и Мими, бързо да и минават  хремата и кашлицата! Praynig Тя ще е госпожица с характер и вече тренира върху майка си  Joy!

Лисана , предполагам , че това Perdolan е  парацетамол, а това Juniffen ибупрофен ли е (интересно ми е там как ги комбинират във "вашите" ширини)!Е и Дарис е любител на хладни-студени бани -готови са за морето -sea woman идваме при вас!

Вчера в парка направи такъв цирк(беше пълно с пенсионери по пейките-даде им тема за разговор ) -тръшна се на земята и пищеше   и риташе , защото искаше ето тази играчкаhttp://images17.snimka.bg/002833100.jpg !Е ще изчака още 20 и нещо години де !

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 13:06 от VIVKA

# 43
Честит празник на всички, които днес празнуват!

Брат ми е именник, за това позволете ми скромно да ви почерпя :

# 44
Честит имен ден на всички празнуващи!!!

Приятен уикенд на всички почиващи!!!

Аз се спасявам от работа и ще се помотая из магазините  Embarassed

В понеделник като съм пак на линия искам да прочета, че всички са оздравяли и в добро разположени на духа  Hug hahaha

Общи условия

Активация на акаунт