На море в Несебър 2026

• 2 025
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
4 евро и краткият(до Равда) във всяка посока и дългият( санаториум Свети Влас).

# 16
Здравейте, къде мога да видя разписание на автобусите от Равда до Несебър и обратно? На сайта на общината не откривам.

# 17
Тъй като последната тема за Несебър е от 2024 г., мисля, че си заслужава нова.
На море ще съм с приятеля си в Несебър в началото на август, в близост до Стария град.
Приемаме всякакви препоръки за заведения с хубава риба, с хубави коктейли, с хубав изглед, за преживявания и каквото още се сетите.
В стария град на Несебър мога да препоръчам ресторант "Стария кавак", на централно място е, чисто, уютно, храната е вкусна и не е скъпарско. Но не е с гледка към морето, ако това търсите.
В новия град само ресторант "Ivanoff", над Южен плаж. Прясна, вкусна храна, готвят много добре. Обедното им меню също е вкусно и разнообразно, и на по-достъпни цени. Чисто е, хубав интериор, но също нямат изглед към морето.

Може ли насоки към кой плаж да се ориентираме? С малко дете сме и ни се иска някой плитък плаж. Ще отседнем в новия град.
В Несебър само Южен плаж, в която и част да отидете (освен ако няма някакви изменения драстични след зимния период) е все плитко. В сезон има много хора и на свободните зони (които са много малки) и на зоните с чадъри и шатри... Не духа, няма големи вълни, както е например много често на Сверен плаж (Слънчев бряг).

# 18
  • София
Ivanoff го беше нахвалила и Ирина Диамант, така че ми е в списъка, да.

# 19
Здравейте! И на мен другата седмица ми предстои почивка в Несебър! Чудя се дали на Южният плаж може да се наеме само чадър? Ние не обичаме да ползваме шезлонги, носим си столове. Моля някой ако има впечатления да сподели!

# 20
Предишни години можеше, но на по-задните редове. Предполагам, че и тази ще е същото.

# 21
Аз друго се чудя-не мога да разбера коментарите във фейсбук доколко достоверни са,по-конкретно за цените на чадърите. Едни пишат 4 евро,едни 6,става въпрос за Равда. Близо е,миналата година ходихме на почти всички плажове,но не помня,само с дъщерята бях. За автобусите разбрах,че са 4 евро,но имаше разнопосочни изказвания за цена само на чадър,и аз не обичам да се гърбя на шезлонг.

# 22
Аз друго се чудя-не мога да разбера коментарите във фейсбук доколко достоверни са,по-конкретно за цените на чадърите. Едни пишат 4 евро,едни 6,става въпрос за Равда. Близо е,миналата година ходихме на почти всички плажове,но не помня,само с дъщерята бях. За автобусите разбрах,че са 4 евро,но имаше разнопосочни изказвания за цена само на чадър,и аз не обичам да се гърбя на шезлонг.
На сайта на Министерство на туризма е официалната информация за цените на плажните принадлежности по Черноморието, а не във ФБ. Като отворите картата и кликнете на съответните балончета за разлчините видове организирани или неохраняеми плажни ивици, може да видите актуалните цени. Там където информацията не е налична означава, че или още няма сключени договори или актуалната цена още не е публикувана. В зависимост от различните сключени договори - за наем или концесия е напълно нормално цените, дори на една и съща плажна ивица да са различни. https://www.tourism.government.bg/bg/beaches

# 23
  • В полите на Витоша :)
Скрит текст:
На сайта на Министерство на туризма е официалната информация за цените на плажните принадлежности по Черноморието, а не във ФБ. Като отворите картата и кликнете на съответните балончета за разлчините видове организирани или неохраняеми плажни ивици, може да видите актуалните цени. Там където информацията не е налична означава, че или още няма сключени договори или актуалната цена още не е публикувана. В зависимост от различните сключени договори - за наем или концесия е напълно нормално цените, дори на една и съща плажна ивица да са различни. https://www.tourism.government.bg/bg/beaches
На абсолютно всички плажове в Несебър, Равда и Слънчев бряг цъкнах и на всички пише "Информация за цените на плажните принадлежности към момента се актуализира!". Както обикновено, актуална информация може да получим от хора, които са там или са били скоро, но не и от официалните източници.

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 11:48 от Green_Eyed

# 24
На абсолютно всички плажове в Несебър, Равда и Слънчев бряг цъкнах и на всички пише "На абсолютно всички плажове в Несебър, Равда и Слънчев бряг". Каквто обикновено, актуална информация може да получим от хора, които са там или са били скоро, но не и от официалните източници.
[/quote]
Изобщо не се разбира какво сте написали! Който може ползва информацията и е очевидно, че има такава за интересуващите ви плажни ивици, а който не я получава от ЕЖК.

# 25
  • В полите на Витоша :)
Копирал се е грешен цитат, редактирах вече! Може би сега вече се разбира - картата е безполезна за въпросните плажове.

# 26
Копирал се е грешен цитат, редактирах вече! Може би сега вече се разбира - картата е безполезна за въпросните плажове.
Да и под този текст има и цени за повечето плажни ивици точно в този район. Принципно по концесионни договори цената е една и също за 10 - 15 години, а по договорите за наем поне за 2-3 и повече години. Има се предвид актуализиране във връзка с преминаване от лев в евро.  Едва ли има някакво огромно занчение дали е 4 или 5 евро. И преди бяха по 8 и по 10 лв. съответно за чадър или за брой шезлонг.

Общи условия

Активация на акаунт