Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №38

• 12 694
  • 207
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз да се оплача. Календарът казва, че съм в овулация. Тресе ме страшна нерва, дори като съм на дивана, се местя краката и се чудя какво да правя. И вълните пак се завърнаха...

# 196
Рокстар, излез да се разходиш за 1 час, ако не ти е лошо. При мен това върши работа срещу нервите безотказно...пробвай🤗

# 197
Да не се се похвали човек 😁
дойде ми! Естествено съм на почивка. Законът на Мърфи винаги работи. Аз не мога да разбера, като ще закъснява почти 3 месеца, що не изчака още 3-4 дни 🤣🤣

Как защо, да ти е гадно Laughing Сутринта честно да си кажа за първи път съжалих, че не съм се родила мъж...

# 198
Здравейте! На 46 години съм. Цикълът ми закъснява вече 15 дни по принцип ми е на 25 дни сега съв вече на 41 дни. Тома ми е първо закъснение, март пък ми дойде 2 пъти Направих преглед при гинеколог – тестът за бременност е отрицателен. На ехографията всичко е нормално: матката и яйчниците са без патологични находки, има жълто тяло в десния яйчник и ендометриум 10,2 мм. Лекарят ми изписа Примолут Нор – по 1 таблетка 3 пъти дневно за 5 дни, ако до неделя не ми дойде цикълът.

Притеснявам се да го приемам, защото имам доброкачествени кисти в гърдите, а и скоро заминавам на почивка. Интересува ме дали някоя от вас е била в подобна ситуация – приемали ли сте Примолут Нор при закъснял цикъл и как го понесохте? След колко дни след спирането му ви дойде менструацията?

Благодаря предварително на всички, които споделят личен опит.

# 199
  • София
Аз лично бих препоръчала просто да изчакаш.

# 200
  • София
Аз също не пия нищо при закъснение. И на лекар не ходя освен ако не е време за профилактика. Правя тест за бременност и после чакам да дойде. За последните няколко години (след 43-годишна възраст) вече десетина пъти се случва, като закъснението е от 5 до 25 дни.

# 201
И аз зимата имах удебеляване на маточната лигавица, изписаха ми същото лекарство, цикълът дойде очаквано два-три дни след спирането му. Уж всичко наред след това, но нещата така и не се оправиха трайно. Пак последваха оскъдни цикли, после имаше един много обилен...и така до сега, пак ще ходя на гинеколог. Но ако е наближаваща  менопауза, може би е по-добре да се оставят нещата на естествен ход. Аз нямах странични ефекти от лекарството, пих го защото гинеколожката каза, че едва ли е менопауза, но откъде ще знае и тя, като само с преглед и ехограф, без изследвания, едва ли се вижда. Аз съм на 40 г.

# 202
Минавам да отчета, че ми дойде на 105-тия ден. Вече тъкмо взе да ми харесва да нямам цикъл.
Интересно, че това голямо забавяне беше придружено с адски горещи вълни в началото, които сега преди да ми дойде, напълно изчезнаха. Между другото и миналата година беше по същия начин - страшни горещи вълни точно март, април и после отшумяха почти за година. Thinking
И при мен се случва нещо много подобно. Дойде ми на 99-тия ден. Имах вълни, но не толкова страшни. Сега поспряха. Последните 2-3 години е все така лятото - от към април, май - до юли, август ми пропуска. После следват месеци редовен цикъл.

# 203
А на мен ми дойде на 20-тия ден. За първи път се случва подобно нещо и толкова рано да дойде. Ако и другия път е така ще ходя пак на гинеколог.Тъкмо минах на микробиология и цитонамазка и сега това!

# 204
Препоръчайте нещо за подут корем, моля... ужасно е вечер особено. Пробиотик дали няма позитивен ефект, поне от червата да елиминирам подуване...?

# 205
  • Canada
И при мен този месец се яви на 20-тия ден, още не бях приключила курса с прогестерон. Изобщо не се впечатлявам вече 😁

Пробиотици при мен усложняват подуването, содиум бутират ми даде ендокринолог преди време, пия го периодично като усетя нужда.

# 206
На 20 ден ми идва редовно, това го броя за нормално.На 15-16-17 имах периоди, това не е ок, макар да е част от пътя на промените.

# 207
В тази възраст няма нищо странно цикълът да намалява и да идва на 19-20 ден, при мен се случва вече от 6 месеца и гинекологът каза, че няма нищо странно..

Общи условия

Активация на акаунт