Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №38

• 13 381
  • 213
  •   1
Отговори
# 210
И аз зимата имах удебеляване на маточната лигавица, изписаха ми същото лекарство, цикълът дойде очаквано два-три дни след спирането му. Уж всичко наред след това, но нещата така и не се оправиха трайно. Пак последваха оскъдни цикли, после имаше един много обилен...и така до сега, пак ще ходя на гинеколог. Но ако е наближаваща  менопауза, може би е по-добре да се оставят нещата на естествен ход. Аз нямах странични ефекти от лекарството, пих го защото гинеколожката каза, че едва ли е менопауза, но откъде ще знае и тя, като само с преглед и ехограф, без изследвания, едва ли се вижда. Аз съм на 40 г.

Аз съм така от 6 години, сега съм на 41г. Този препарат явно го изписват не да оправи хормоните, а просто да чисти натрупаната лигавица, която не може да се отлепи сама заради недостиг на прогестерон. Пих го от април до юни и сега не ми дойде на очакваната дата, закъсня една седмица след което започна едно слабо кървене. На 10-тия ден се усили до нормален цикъл и все още е така. Няма оправия с тези хормони поне при мен.

# 211
Първият път като не спря да зацапва между цикъла, а вторият  беше подобен случай, но с последващо на 16-17ден кървене, отидох на лекар.После вече не, беше ясно, че е аномалия заради възрастта.

# 212
  • София
Аз ходих май на втората или третата пауза, не помня. АГ ми каза - всичко нормално за възрастта. ЛЛ ми изписа Дицинон и желязо за обилното течение като ми дойде и така си карам вече 5-6 години.

# 213
Аз бях на лекар април месец и тогава ми изписа Примолут нор за пореден път. Сега чакам да спре пък дано. То и аз не я търся на всеки закъсняващ цикъл, защото е ясно, че е от хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт