Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №38

• 25 742
  • 484
  •   1
Отговори
# 390
С годините опитът ти в дадена професия доста нараства и доста неща изработваш в движение дето се вика...та постепенно влагаш по малко усилия и мисъл докато мрадоците тепърва мислят и се пънат по елементарен казус.. 🙂 Имаш възможност от позицията на по висш и да прехвърлиш по елементарните, но изискващи време и монотонно затормозяване задачи на по младите..
Та почнеш ли нова работа тепърва всичко това няма да може да се случва...!

# 391
Абе...те младоците са на по 30-40, за мен-младоци, инак не са никакви младоци Simple Smile)))))
Аз съм прост работник, не съм висш и не делегирам и не прехвърлям. Върша същото като тях.

# 392
Абе...те младоците са на по 30-40, за мен-младоци, инак не са никакви младоци Simple Smile)))))
Аз съм прост работник, не съм висш и не делегирам и не прехвърлям. Върша същото като тях.
И нашите са толкоз...прехвърлям, но най гаднярските работи остават на мен, а те основно вдигат стреса и те карат да не спиш...😉😄 Но е пълен кеф, когато дущиците дойдат и сами жертвеготовно предложат да ти помогнат...обичам си ги!

# 393
Няма такива опции при мен, всички сме равни. Няма шанс да кажа на някой да свърши нещо мое.

# 394
Да, истината е, че равновесието трябва да идва отвътре и да умеем да го постигаме. Човек, който се стресира в работата най -вероятно се стресира по принцип в живота - семейство, ежедневие, приятели, родители - че то всичко може да ти доведе до стрес и трябва някакси да можем да го поемаме вместо да се опитваме да го елиминираме..., според мен е утопия да го премахнеш изцяло... Моята работа е стресова , ама глупаво стресова - както казва мъжа ми - ама, спокойно, ние не спешно отделение и никой не умира на операционната маса... по повод на клиенти, които са взискателни и им се връзваш... трезва преценка това, което сега ме тормози и стресира толкова ли е важно или само аз го правя толкова важно... ще видите, че половината причини за стреса ви ще отпаднат

# 395
Няма такива опции при мен, всички сме равни. Няма шанс да кажа на някой да свърши нещо мое.

То не е мое, аз не съм частник, то е на всички, не съм си я донесла работата от къщи...просто елеменарните неща, могат да ги свършат младоците...да не говорим, че са по бързи с техниката и чат джи пи ти! 🤣

# 396
Това е друга тема и няма нищо общо със реалния стрес и тежката работа.Това си е личен проблем на някого.Винаги може да се смени обстановка или дейност,да се смени гледната точка,да се натрупат нови знания и опит и да не се тъпче на едно място с оправданието,че видиш ли това е единственото призвание.Въпрос на приоритети.Няма нужда чак от такива мъченици.

# 397
Та, какво направихте вчера- егоистично и лично за себе си, лично за вашия душевен мир и спокойствие? Колкото и да не ни се чува-това е положението- метаболизма намалява, болежките се обаждат- няма вълшебно хапче. Всичко е в нашите ръце, с помоща на традиционната и нетрад. медицина. Но за мускулите, които ни трябват, за да се борим с/у бъдещата остеопороза- сме отговорни ние. От мен за днес това: станах, направих си гимнастиката ( слагам и доп. тежести на краката), разходих кученцето ( без да махам тежестите), междувремено гледах изгряващата дневна светлина, която намалява кортизола и подпомага вечерното образуване на мелатонин. Направих кафе(1ч след ставането), сложих вътре колаген на прах, капка mct масло, лапнах 2 лъжици сусамов тахан. Приготвих си кутиите с храна и доволна и спокойна тръгвам за работа, спирала, червило и парфюм - задължителни.  Стартирам с 2863 крачки. Спирам колата далеч и до работа още 1300 крачки бърз ход. Имам закуска в 9:30-10ч. Другите добавки ги започвам от обяд, след храненето.
Напишете каква беше сутринта при вас?

# 398
Това е друга тема и няма нищо общо със реалния стрес и тежката работа.Това си е личен проблем на някого.Винаги може да се смени обстановка или дейност,да се смени гледната точка,да се натрупат нови знания и опит и да не се тъпче на едно място с оправданието,че видиш ли това е единственото призвание.Въпрос на приоритети.Няма нужда чак от такива мъченици.
Ние сме доброволни мъчиници и това си е личен избор...!
А какво направих за себе си ли...разходих се след вечеря, направих си маска на лицето, опитах се да заспя в 23, но не успях.

# 399
Естествено,че е личен избор.Но обикновено се търсят съвети и се споделят оплаквания от взетото лично решение.
Днес станах в 05.30(както всяка сутрин),обгрижих котарачетата и себе си,приготвих кутията с обяда и добавките,които приемам,прегледах си личните имейли и някоя друга информация на компа.В 07 застанах на спирката(работя извън града),в 07.35 пристигнах на работното си място,направих кафе и започнах работа...и т.н

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 10:09 от dt

# 400
  • гр. София
Момичета - 45години, в перимено...., имах два месеца в които цикълът дойде на по четирсет и кусур дни. Но да ми дойде на 15тия ден не го очаквах. Била съм на лекар точно преди два месец а и половина. Вчера както казах ми дойде отново - на 15тия ден от предходното кървене. Сега питането ми е - да ходя ли спешно на лекар пак?  Кървенето е леко, но не е зацапване, абе като лек цикъл си е за сега. И имам лек дисконфорд. Другият основен за мен проблем е, че в Петък заминавам за море за две седмици и не мога да си избия от главата, ами ако продължи и не спре?!? Че нали и такива работи четох. Какво да си взема за всеки случай - дуфастон, витамин с , дицинон....?!?
Гинеколожката ми е в отпуск, ако ще ходя някъде трябва срешно да търся някой случаен, пък като че ли е нещо нормално, само искам да се застраховам да имам нещо ако не спре до 7мия ден....
Няма да ви описвам разочорованието да ми дойде точно като ще съм на море, което чакам цяла година!

# 401
Естествено,че е личен избор.Но обикновено се търсят съвети и се споделят оплаквания от взетото лично решение.
Ако визираш мен, съвети не търся, ясно съм написала какво правя по въпроса, както за ядене, така и за сваляне на стреса. Съвет сменете работата  на мен лично НЕ ми върши работа...! Wink
След малко тръгвам за работа и смятам за мина да си купя два домата и една чушка, защото нямам салата за обяд. Grinning

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 10:20 от mimi.7299

# 402
Сутрин винаги вода с лимон, йога и лека медитация ако имам време, сега съм в отпуска, така че имам време за разходки, бях на море и това е в общи линии за физическо и психическо здраве. На 46 съм и освен болки в гърба, които имам от 30 годишна, други големи оплаквания нямам, слава Богу...

# 403
Лягам рано, ставам рано- 5.30. Понякога се събуждам и не мога да заспя дълго време. Определям го за най- големия ми проблем. Сутрин пия кафе задължително след малко мляко с канела. Около мен е тихо, преглеждам нещо на лаптопа, пазарувам, Wink няколко пача на очите и към 6.40 ставам за гимнастика. След гимнастиката пия хранителни добавки. Към 7.20 се занимавам с кучето, котето, оправям боклук, тоалетна, къпане и в 8.00 най- късно съм излязла от нас. Вървя пеша, пазарувам и към 8.45 съм на работното си място. У дома подготвям вечеря и краката на високо.

# 404
Скрит текст:
Каква е тази работа, в която трябва да обядваш за една минута? Наистина не мога да си представя.
Иначе стрес на работното място е нещо лошо, но много обичайно.
Ами например медицинските сестри, лекари. Нямат регламентирана почивка, храниш се, когато имаш възможност, а тази възможност може да бъде прекъсната по всяко време....
Те всеки ден ли ядат за под една минута? Наистина не бях чувала подобно нещо. Явно ми е бедна фантазията.

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 14:31 от faviana

Общи условия

Активация на акаунт