Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №38

• 25 589
  • 484
  •   1
Отговори
# 480
Аз пък не мога и не бих си причинила йога. Нали за това пишем-всеки според нуждите и възможностите си. Добавки не пия. Дори спряганата тук вечерна иглика като панацея за всичко женско. Моята майка пък е със сменени стави на 60, аз съм на крачка от 60-те Simple Smile, ей сега ще осъмнем и на толкова. Процентът жени с проблеми със ставите след определена възраст не е за пренебрегване, радвам се, че на някои им се разминава. От спорт точно не се става скумрия в лицето, че има и младички жени, неспортуващи, с изпито лице, на които някой като им хвърли ей такава реплика, че са като скумрии, и се хвърлят по процедури за запълване на дефицити. Това жените сме страшна работа.
Когато преди години детето ми отключи диабет, започна моето истинско пътешествие в страната на храната. Тогава, само с храна, свалих 20 кг. Бях млада, грозна и подпухнала. Една година се учих на хранене, изчисляване, а поне още три пъти по толкова в изучаване на собственото ми тяло. Това не означава, че не сме близнали шоколад, торта или омг! мазен вреден бургер. Случвало се е. Познаваме и вкуса на вредностите Simple Smile
Аз съм с цикъл като по часовник, отново. Следващият месец съм планирала АГ за миомите, защото чакаме все пак да спира цикъла вече, но да не вземем от чакане да ги направим тройни.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2026, 07:00 от фаастък

# 481
Не знам кой спряга ВИ като панацея за "всичко женско".Тя влияе единствено на предменструалния синдром.Аз смятам да я спра вече ,след като си допия количеството в опаковката.Вече почти нямам цикъл,а ПМС съвсем.
И аз на младини съм сваляла по 20-30 килограма с храна,но вече тези схеми не работят.
Всеки се движи според възможностите си.Споделяла съм за динамичното си ежедневие преди години и какви са резултатите от това сега.След лечение,започвам малко по малко да се раздвижвам и ще видим до къде ще стигна.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2026, 08:42 от dt

# 482
Вечерната иглика абсолютно нищо не помага...навикана повече отколкото заслужава!
Не искам да съм скумрия, просто не искам да навъртя 20 излишни кила, които после нямат смъкване...внимавам, като бременна качих 8 кг....сега в менопауза съм навъртяла 5-6 излишни! 😉

# 483
ВИ на  мен ми помага, пия я за трети път с почивки.Предписвана ми е от лекари.

# 484
Не пия нищо, само магнезий и колаген от време на време...

Общи условия

Активация на акаунт