Подготовка за малкия човек - тема 32

• 6 961
  • 142
  •   1
Отговори
# 105
Има една инфлуенсърка Габриела Крекманова, тя пък Чиполино рекламира май, пък по всички сторита е със Сайбекс. 😆
Иначе ние бяхме с креватче некст ту ми на Кикабу и сме доволни. Но и там няма май какво толкова да не му харесаш.

# 106
Не е по темата, но и ние сме с камера и таблет на Чиполино и е най-големият боклук на света. Връщахме веднъж, дадоха ни нов, но батерията му пада ако не е включен за зареждане, излизат предупреждения, които не са верни и не се махат, Абе за боклука. Само включен изобщо работи, но бебето се скрива от безсмислени съобщения на екрана....

# 107
  • Melmak
Здравейте!
Какво да гледам при покупка на столче за хранене. Предстои захранване и е време да купя. Какво бихте препоръчали като модел и марка?

# 108
Здравейте!
Какво да гледам при покупка на столче за хранене. Предстои захранване и е време да купя. Какво бихте препоръчали като модел и марка?

Според мен е много важно таблата да е на такова ниво, че да е удобно за бебето дори в началото. И да се чисти лесно. И точно заради тези две причини, не бих препоръчала пег перего prima pappa follow me (с такова сме в момента). Според мен разгледайте kinderkraft enoq (евтината версия на stokke tripp trapp).

# 109
И аз съм за някакъв вариант на Трип Трап.
Важно е също да има опора за крачетата.

# 110
Аз знам, че като препоръка имаше да е с опора (за предпочитане регулируема да е спрямо височината на детето) за крачетата отдолу, за да е детето добре седнало и стъпало.
Да се почиства лесно таблата. Но и столчето (тапицерия и т.н).

Нашето е прословутото Stokke Tripp Trapp - почти не яде в него в момента - на 1г3м (сега е на претенции, че иска да може да става и сяда сам от масата, та си има малко дървено столче и му местим едната малка холна масичка до нашата, слагаме му столчето и си яде сам там), но в последствие ще си го ползва като нормален стол. Аз му харесвам, че издържа до доста кг и от възрастни може да се ползва Grinning таблата също много малко я ползвахме - слагах го директно да седи пред голямата маса. Нашата е стъклена, не съм имала проблем с чистенето, миенето и т.н.
Kinderkraft имат добри алтернативи на Stokke, Cybex май също. Като последните мисля имат вариант за купуване на допълнителна приставка да става на помощна кула. Anex май също имат някакъв такъв вариант, който става и за кула, колко са удобни не знам, нито дали си заслужават.

Много зависи дали искате сгъваемо, да се мести лесно, да става да се ползва дълго.
Скрит текст:
Аз единствено исках да не е нещо, което ще се ползва за 2г и после да го махна, сега и да не яде той в него поне е нормален стол нашият + исках да е тип "расте с детето", в слуая първо е с борд за бебета и таблата, после може само с борда, опората за краката я монтираш спрямо височината на детето, после вече си става столче, на което да се качва само детето като стъпва първо на подложката за крака и после вече в някакъв момент си става просто дървен стол до 136кг май

# 111
Ние сме с kinderkraft, но няма упора за крачетата.

# 112
  • 🌊
Търсете нещо като Прима Папа. За оригинала съм 50:50, нещата, които не ми харесват са, че имахме екшън с пюретата и това чудо имаше толкова луфтове, които трябваше да почистя, че не знам дори дали успях. Другото е, че коланите за кръст не могат да се свалят, съответно ако другите ги минавам в пералня, тези играе жестоко кърпата. Таблата беше отмора по-скоро за мен, но той реши да я ползва за чесане на зъби и в момента караме без.
Иначе е страшно компактно и подвижно столче, ползвам го от 4 месец и многото позиции бяха огромен бонус. Но може би наистина някоя компания, която му е свила и подобрила дизайна би била по-удачен избор

# 113
Хора, купувайте икейското столче и не се занимавайте с глупости за стотици левове, опс евро. Възможно най-лесната поддръжка, не заема място, лесно се взима и при пътувания... Единственият му кусур е, че няма степенка, но се продават допълнително едни дървени, на които си регулирате височината и става топ.

# 114
Здравейте!
За мен е най-важно да има колела, които се въртят във всички посоки. Също е много удобно да има кошница за съхранение отдолу (като платнен рафт). Поради тази причина икейските не ми харесват, както и Стокке. Относно стъпенката... еми краката са на таблата, или поне единия, не е "задължителна".

# 115
  • Melmak
Благодаря ви, явно всеки гледа нещо различно като удобство. Истината е, че не ми се дават много пари и че искам да се чисти лесно. Много мразя пипкави за чистене неща, искам да мога с минимално усилие да почиствам.
Също така ми се струва, че колелата са важни.
Бях гледала добри отзиви за това прима папа, но чебурашка ме разколеба тотално.

Бих искала да има и позиции за сядане като полулегнало дете, защото моето още не седи самостоятелно. Започваме захранване след 2 седмици, но педиатъра препоръча да я слагаме в столчето, докато се храним, за да ни гледа.

# 116
Добре де, не ви ли е страх да захранвате легнало дете (или с крака на таблата)? Голяма беля може да стане, ако се задави. Как ще го изкашля като не може да седи самостоятелно?

# 117
  • Melmak
Ами тук е въпросът кога да започна захранване и приучаване да сяда. Сега идеята е да не яде, а да гледа. Ама не сме я приучили да седи сама, защото е на 5.5 месеца. Лекарите ни съветват до 6 м да не я слагаме седнала. Ама на 6 м да почнем захранване.

# 118
Ние сме доволни от milkshake

# 119
Важно е на кой какво ще му е удобно за ежедневието - аз исках по възможност да не е с разперени крака и да няма колелца - всеки см място ни беше важен.

Нашият опит беше следният:
Скрит текст:
Започнахме захранване в края на 4м с много гладки пюрета, ползвахме шезлонга му на най-изправената позиция. Още откакто беше на 3м го слагахме с шезлонга до нас до масата да ни вижда, че много плачеше, ако правим каквото и да е, а той да не е до нас. На 6м седеше добре, но не можеше да седне сам от легнало положение - тогава започнахме да го слагаме на столчето с таблата до нас на масата. В края на 6/началото на 7м започна да сяда сам, тогава започнахме да му даваме по-твърда храна - резенчета краставица, корички хляб, бебешки палачинки, зеленчукови кюфтенца и ги мачкаше на таблата, къде ядеше сам, къде не - основно аз го храних, но му давах бройка да си я опознава с ръце. Постоянно се протягаше през таблата към нашата храна, в опитите стигаше да се качи да пълзи на таблата, за да стигне до нас (ако е бил без колан) и към 9-я месец махнахме таблата. Към годинката вече отказваше всякакви столчета за повече от 3мин, защото вървеше самостоятелно и затова минахме на вариант негово си ниско столче на масичка до нас - оказа се най-доброто решение в случая, защото иска да яде сам, да става.
Зависи как върви захранването и нуждите в семейството.

Такъв ни беше шезлонгът, почнахме с тази позиция с пюретата:

Общи условия

Активация на акаунт