Подготовка за малкия човек - тема 32

• 6 960
  • 142
  •   1
Отговори
# 120
Добре де, не ви ли е страх да захранвате легнало дете (или с крака на таблата)? Голяма беля може да стане, ако се задави. Как ще го изкашля като не може да седи самостоятелно?

То не е легнало, а добре облегнато. Също моят пие вода/мляко легнал в леглото и никога не се е задавил заради позицията. Започвам да си мисля вече, че и това е от градските митове за гледане на дете.

# 121
Важно е на кой какво ще му е удобно за ежедневието - аз исках по възможност да не е с разперени крака и да няма колелца - всеки см място ни беше важен.

Нашият опит беше следният:
Скрит текст:
Започнахме захранване в края на 4м с много гладки пюрета, ползвахме шезлонга му на най-изправената позиция. Още откакто беше на 3м го слагахме с шезлонга до нас до масата да ни вижда, че много плачеше, ако правим каквото и да е, а той да не е до нас. На 6м седеше добре, но не можеше да седне сам от легнало положение - тогава започнахме да го слагаме на столчето с таблата до нас на масата. В края на 6/началото на 7м започна да сяда сам, тогава започнахме да му даваме по-твърда храна - резенчета краставица, корички хляб, бебешки палачинки, зеленчукови кюфтенца и ги мачкаше на таблата, къде ядеше сам, къде не - основно аз го храних, но му давах бройка да си я опознава с ръце. Постоянно се протягаше през таблата към нашата храна, в опитите стигаше да се качи да пълзи на таблата, за да стигне до нас (ако е бил без колан) и към 9-я месец махнахме таблата. Към годинката вече отказваше всякакви столчета за повече от 3мин, защото вървеше самостоятелно и затова минахме на вариант негово си ниско столче на масичка до нас - оказа се най-доброто решение в случая, защото иска да яде сам, да става.
Зависи как върви захранването и нуждите в семейството.

Такъв ни беше шезлонгът, почнахме с тази позиция с пюретата:
+1 и ние сме със същия шезлонг и започнахме захранването там, след няколко седмици минахме вече на столчето за хранене, защото на шезлонга много риташе и много го клатушкаше, съответно пюрето отиваше навсякъде другаде ама не и в устата😅😅

# 122
  • Melmak
Блек роуз, детето ми е с две нощни хранения, да не мислиш, че я вдигам? Шишето бам и готово.

# 123
+1 и ние сме със същия шезлонг и започнахме захранването там, след няколко седмици минахме вече на столчето за хранене, защото на шезлонга много риташе и много го клатушкаше, съответно пюрето отиваше навсякъде другаде ама не и в устата😅😅
Да, да, аз подпирах с един стол отзад, за да не може да се клати, че нашият беше голямо щастие като види лъжицата и риташе много. Joy

# 124
Добре де, не ви ли е страх да захранвате легнало дете (или с крака на таблата)? Голяма беля може да стане, ако се задави. Как ще го изкашля като не може да седи самостоятелно?

То не е легнало, а добре облегнато. Също моят пие вода/мляко легнал в леглото и никога не се е задавил заради позицията. Започвам да си мисля вече, че и това е от градските митове за гледане на дете.

И голям човек може да се задави, ако яде легнал по гръб. Не е никаква градска легенда, поне не повече от това, че неползването на столче в колата води до тежки последствия, ако има ПТП. Водата и млякото легнал от шише ли ги пие? Защото от гърда и шише е много различно от чаша или сламка

# 125
Аз винаги слагам нещо под главата на детето, ако е легнало и пие вода/мляко. Когато имаше нощни събуждания и пиеше мляко, беше с ергономичната възглавница (имаше леко изкривяване, вече не). Сега пие още мляко преди сън и има малка възглавница.
За столчето, ние сме с Прима Папа и сме доволни. Взехме го, когато беше на 4м и го ползвахме за къси дремки. Беше ми адски удобно да го взимам с мен из апартамента. Но някой беше казал, много зависи каква е динамиката в семейството и какво търсите. На този етап (1г3м) се чудя, дали дървените столчета не са добър вариант, защото изглеждат по-удобни в дългосрочен план, макар че, познавам деца на 3-4г, които още ядат в столчетата си (от този тип).
Аз иначе държа таблата постоянно сложена и вече не го връзвам с коланите. На таблата му слагам парчета ядене понякога, още не съм опитвала да го слагам на нашата маса. Понякога не иска да яде в него, тогава както при Genome, яде на малко столче, но така се разсейва постоянно.

Като цяло около моя кръг хора 90% са с това столче. Има на доста добри цени в OLX, ние взехме същото за 100лв да има при баба и дядо. На някои деца пък въобще не са им удобни това или онова столче.. Пак много зависи, но е като количката: харесайте и взимайте..

# 126

И голям човек може да се задави, ако яде легнал по гръб. Не е никаква градска легенда, поне не повече от това, че неползването на столче в колата води до тежки последствия, ако има ПТП. Водата и млякото легнал от шише ли ги пие? Защото от гърда и шише е много различно от чаша или сламка
Ами дъщеря ми пие мляко легнала, да не мислите, че я вдигам през нощта?

# 127
Ами така де, това казва и дамата пиенето от шише или гърда е несравнимо със захранването. Млякото отива директно в гърлото, няма вариант за задавяне. Не мога да повярвам, че не се разбира това.

# 128
Столчетата нямат напълно легнало положение или поне повечето. Всички са под някакъв ъгъл, нашето например е на 3 нива. Понякога ми е по-удобно да я храня на средното ниво, отколкото на най-изправеното, но в никакъв случай не е и легнала.
Та, не мисля, че дамата е искала да каже, че си храни детето напълно легнало както с млякото, по-скоро под ъгъл.

# 129
Момичета, а какъв видео/бебефон бихте препоръчали? Имам един стар от първото дете мега зле, картината на гадни пиксели, губи обхват все трябва да е в контакта защото батерията не държи... А не беше евтин за годините си. Сега една приятелка много доволна от Philips Avent може и на телефона да си го гледа ама като ми каза цената лошо ми стана... въобще не възнамерявам такива пари да дам за такова нещо около 300 + евро някъде ми излизаше. Та съм в търсене и чуденка дали да не е просто някаква камера и ще се радвам да споделите. Видях една дама беше споделила, че не е доволна от Чиполино.

# 130
Ние сме с обикновена камера, която имах от преди да си гледам котката. Гледаме и двамата с мъжа ми от тел, праща нотификации, върти се, не забива, добра картина и на тъмно. Само трябва да се върже с вифи.

# 131
Ние сме с такъв бебефон HelloKid . Доволни сме, има хубава картина и покритие. Може да се върже и с телефон, ние не сме. Имаме приятели, които са с камера и когато ходят на гости трябва да го вържат с wifi, тя говори, отнема време, а и един телефон ти е блокиран. При бабите и дядовците сме с камери на тп линк, там има стари телефони, които използваме. Минуса е, че понякога забива заради, това че е далече от рутера. Когато ходим на вила, си взимаме бебефона, само го включваме в контакта и е готов.
И аз гледах този на Филипс, но да.. много пари са и за мен.

# 132
Потвърждавам, много са досадни тези камери за пътувания. Вечно нещо не им харесва в мрежата, не могат да се свържат и т.н. Ако е за стационарно ползване сигурно ще е по-удобно.

# 133
  • София
Ние ползваме Simyke Smart Baby Monitor : https://amzn.eu/d/0dZsyaX8.
Има и приложение за телефон, но не сме го инсталирали (иска да има wifi).
Добро покритие и лесна връзка с мониторчето, чувствителен микрофон (силата на звука може да се регулира), добра видимост (фокус само върху креватчето).
Ползваме го вече ~ 1 година.

Недостатък: на стойка е (няма щипка) и изисква хоризонтална повърхност, на която да се сложи.

# 134
Момичета, а какъв видео/бебефон бихте препоръчали? Имам един стар от първото дете мега зле, картината на гадни пиксели, губи обхват все трябва да е в контакта защото батерията не държи... А не беше евтин за годините си. Сега една приятелка много доволна от Philips Avent може и на телефона да си го гледа ама като ми каза цената лошо ми стана... въобще не възнамерявам такива пари да дам за такова нещо около 300 + евро някъде ми излизаше. Та съм в търсене и чуденка дали да не е просто някаква камера и ще се радвам да споделите. Видях една дама беше споделила, че не е доволна от Чиполино.
Ние сме с Филипс, вече 4-та година, много съм доволна и картината и качеството са топ. Имаме и на Моторола, който е двоен, с 2 камери, взехме го наскоро като се роди сестра й, но не ми харесва качеството и картината.

Общи условия

Активация на акаунт