Подготовка за малкия човек - тема 32

• 2 577
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Аз имам Easywalker Harvey 3 от първото дете и ще си я ползвам нея. Велика количка, удобна и маневрена. Гледам, че ги продават за без пари в олкс. Заслужава си на 100%.
Моля да ме насочите ако има по-подходяща тема за моят въпрос. Чудя се къде да се следя и раждам в София, търся някакви по-скорошни мнения от 1ва АГ, Токуда, Надежда. Препоръка за специалист, не търся някое светило, просто човек с който да се чувствам спокойна да обяснява и да не претупва нещата. Първият път бях в Щерев, където всичко беше наред, освен срещата ми с една 'лекарка' от която изпитвам ужас и до ден днешен.

# 31
Аз имам Easywalker Harvey 3 от първото дете и ще си я ползвам нея. Велика количка, удобна и маневрена. Гледам, че ги продават за без пари в олкс. Заслужава си на 100%.
Моля да ме насочите ако има по-подходяща тема за моят въпрос. Чудя се къде да се следя и раждам в София, търся някакви по-скорошни мнения от 1ва АГ, Токуда, Надежда. Препоръка за специалист, не търся някое светило, просто човек с който да се чувствам спокойна да обяснява и да не претупва нещата. Първият път бях в Щерев, където всичко беше наред, освен срещата ми с една 'лекарка' от която изпитвам ужас и до ден днешен.
Имам раждане 2022 и сега 2026 март месец. И двете в Надежда. И двете ми деца са родени при д-р Данаил Илиев. Препоръчвам.

# 32
Аз пък взех Kikaboo Modenа. Абсурд е да дам пари за количка, колкото ми струва колата, така че изброените и в онази тема, и в тази, просто не ми бяха по джоба. Ние не ходим в планината на преходи, така че не ми трябваше нещо кой знае колко специално. При нас също е доста очукано(като във всички градове сякаш) - дупки, високи бордюри, стъпала навсякъде, павета, абе, приключение. Плюсовете:
- има си зимен, летен кош и кошница за новородено. За мен е голям плюс, че има всичко, мързелива съм, исках да взема накуп, не тепърва да избирам и кошница, примерно. А столче не е подходящо от родилното, моята поне беше изключително мъничка и се гънеше като локум, даже кошницата й беше голяма.
- самата кошница може да се закача за рамата на количката и поне да се улесни носенето, защото да мъкнеш кошница на ръка с бебе вътре си е гадно занимание.
- всичко може да се върти и в двете посоки - и към родителя, и да зяпа навън, зависи кой как предпочита. Моята още е малка, затова съм си закачила зимния кош към мен да я виждам.
- летния кош може да е под няколко ъгъла(дотам още не съм стигнала).
- сенникът е голям и покрива, но ако случайно някое краче го напича - има си мобилни сенници за без пари от тему(сигурно и в джъмбо го има) - закача се за сенника с връвчици и даже може да се мести според това откъде пече слънцето.
- багажникът е ок за моите нужди. А аз обичам да го товаря яката.
Неудобство е, че зимният кош тежи яката, еле пък с бебе вътре. Но аз съм доста кекава, така че според мен каквато и количка да бях взела, все щях да имам проблем. Хубавото е, че е като детска играчка и елементарно(щом дори аз се справям) се разглобява на съставни части, сиреч - за два курса съм пренесла и сглобила количката с бебето без да се изсилвам с килограмите. Ако ме мързи, разбира се, мога да я тръскам и по стълбите, но така по-бързо ще се скапе. Така и не усвоих изкуството на слизането по стъпала плавно, все са ми тесни. Мъжът ми няма такъв проблем, той вдига цялата количка и я пренася. Минус е и тъпата тапицерия, така и не мога да открия как да си сваля примерно сенника или плата на зимния кош отвън, че да го изпера в пералнята. Вътрешната подплата се маха лесно, обаче външната...
Плюс е, че зимния кош си има матраче и то хубаво с протектор, два отвора с мрежи за проветрение. Моята е специфичен цвят, което незнайно защо я оскъпява, така че я дебнах в озон и си я взех на оферта.

# 33
Като стана въпрос за KikkaBoo. Ние се канихме за при нашите да купим лятна количка, защото не ни се носи Сайбекса, че малко или много заема място в багажника, а и без количката ходим със супер много багаж. Познати обаче ни дадоха тяхната лятна KikkaBoo Libro, не съм сигурна, че в момента още го продават същия модел, но е супер лека и удобна за носене и разгъване с една ръка. Буквално я откопчаваш и дърпаш дръжката, а сгъването си е само като стиснеш дръжката и пуснеш да сгъваш, много лек механизъм. Казвам го с опита си със Сайбекс Балиос, който за мен се сгъва поне няколко пъти по-трудно от това 😂 Успявам да я сгъна, вдигна и пренеса с една ръка, докато в другата държа почти 11кг заспало едногодишно. Разхождаме я основно на мноооого разбити и чакълести пътища, не е толкова маневрена като Сайбекс, блокират от време на време предните гуми на такъв терен, но на нормални улици и тротоари се представя добре. Багажникът за мен е много малък, колкото да сложа вода, жилетка на детето и някакви дреболии, не е за пазар.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 00:57 от genome

Общи условия

Активация на акаунт