Подготовка за малкия човек - тема 32

• 5 512
  • 92
  •   2
Отговори
# 30
Аз имам Easywalker Harvey 3 от първото дете и ще си я ползвам нея. Велика количка, удобна и маневрена. Гледам, че ги продават за без пари в олкс. Заслужава си на 100%.
Моля да ме насочите ако има по-подходяща тема за моят въпрос. Чудя се къде да се следя и раждам в София, търся някакви по-скорошни мнения от 1ва АГ, Токуда, Надежда. Препоръка за специалист, не търся някое светило, просто човек с който да се чувствам спокойна да обяснява и да не претупва нещата. Първият път бях в Щерев, където всичко беше наред, освен срещата ми с една 'лекарка' от която изпитвам ужас и до ден днешен.

# 31
Аз имам Easywalker Harvey 3 от първото дете и ще си я ползвам нея. Велика количка, удобна и маневрена. Гледам, че ги продават за без пари в олкс. Заслужава си на 100%.
Моля да ме насочите ако има по-подходяща тема за моят въпрос. Чудя се къде да се следя и раждам в София, търся някакви по-скорошни мнения от 1ва АГ, Токуда, Надежда. Препоръка за специалист, не търся някое светило, просто човек с който да се чувствам спокойна да обяснява и да не претупва нещата. Първият път бях в Щерев, където всичко беше наред, освен срещата ми с една 'лекарка' от която изпитвам ужас и до ден днешен.
Имам раждане 2022 и сега 2026 март месец. И двете в Надежда. И двете ми деца са родени при д-р Данаил Илиев. Препоръчвам.

# 32
Аз пък взех Kikaboo Modenа. Абсурд е да дам пари за количка, колкото ми струва колата, така че изброените и в онази тема, и в тази, просто не ми бяха по джоба. Ние не ходим в планината на преходи, така че не ми трябваше нещо кой знае колко специално. При нас също е доста очукано(като във всички градове сякаш) - дупки, високи бордюри, стъпала навсякъде, павета, абе, приключение. Плюсовете:
- има си зимен, летен кош и кошница за новородено. За мен е голям плюс, че има всичко, мързелива съм, исках да взема накуп, не тепърва да избирам и кошница, примерно. А столче не е подходящо от родилното, моята поне беше изключително мъничка и се гънеше като локум, даже кошницата й беше голяма.
- самата кошница може да се закача за рамата на количката и поне да се улесни носенето, защото да мъкнеш кошница на ръка с бебе вътре си е гадно занимание.
- всичко може да се върти и в двете посоки - и към родителя, и да зяпа навън, зависи кой как предпочита. Моята още е малка, затова съм си закачила зимния кош към мен да я виждам.
- летния кош може да е под няколко ъгъла(дотам още не съм стигнала).
- сенникът е голям и покрива, но ако случайно някое краче го напича - има си мобилни сенници за без пари от тему(сигурно и в джъмбо го има) - закача се за сенника с връвчици и даже може да се мести според това откъде пече слънцето.
- багажникът е ок за моите нужди. А аз обичам да го товаря яката.
Неудобство е, че зимният кош тежи яката, еле пък с бебе вътре. Но аз съм доста кекава, така че според мен каквато и количка да бях взела, все щях да имам проблем. Хубавото е, че е като детска играчка и елементарно(щом дори аз се справям) се разглобява на съставни части, сиреч - за два курса съм пренесла и сглобила количката с бебето без да се изсилвам с килограмите. Ако ме мързи, разбира се, мога да я тръскам и по стълбите, но така по-бързо ще се скапе. Така и не усвоих изкуството на слизането по стъпала плавно, все са ми тесни. Мъжът ми няма такъв проблем, той вдига цялата количка и я пренася. Минус е и тъпата тапицерия, така и не мога да открия как да си сваля примерно сенника или плата на зимния кош отвън, че да го изпера в пералнята. Вътрешната подплата се маха лесно, обаче външната...
Плюс е, че зимния кош си има матраче и то хубаво с протектор, два отвора с мрежи за проветрение. Моята е специфичен цвят, което незнайно защо я оскъпява, така че я дебнах в озон и си я взех на оферта.

# 33
Като стана въпрос за KikkaBoo. Ние се канихме за при нашите да купим лятна количка, защото не ни се носи Сайбекса, че малко или много заема място в багажника, а и без количката ходим със супер много багаж. Познати обаче ни дадоха тяхната лятна KikkaBoo Libro, не съм сигурна, че в момента още го продават същия модел, но е супер лека и удобна за носене и разгъване с една ръка. Буквално я откопчаваш и дърпаш дръжката, а сгъването си е само като стиснеш дръжката и пуснеш да сгъваш, много лек механизъм. Казвам го с опита си със Сайбекс Балиос, който за мен се сгъва поне няколко пъти по-трудно от това 😂 Успявам да я сгъна, вдигна и пренеса с една ръка, докато в другата държа почти 11кг заспало едногодишно. Разхождаме я основно на мноооого разбити и чакълести пътища, не е толкова маневрена като Сайбекс, блокират от време на време предните гуми на такъв терен, но на нормални улици и тротоари се представя добре. Багажникът за мен е много малък, колкото да сложа вода, жилетка на детето и някакви дреболии, не е за пазар.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 00:57 от genome

# 34
Момичета, търся симпатични, но и практични обувки за кръщение. Размер 20/21. Дайте идеи.. По точно пантофки или сандалки, но да са  с подходяща за прохождащо подметка. Повечето кипри обувчици, не стават за ходене, а само за снимки, а от тях пък повечето и за това не стават, защото са твърде неудобни за обуване на неопитното краче. Колев и Колев имаме за ходене с цип на подметката и съм доволна, но за официален повод са ми твърде груби. Както се казва за 60-100 лв не можеха ли да ги направят хем красиви, хем практични?🙉

# 35
Ние сме с Biomecanics, но не разбрах за момиче или момче. Определено не са хубаво изглеждащи, като за възрастни, но ако искаш да ги ползва и после, това е вариант. Иначе в h&m, lc waikiki съм взимала симпатични неща. Гледай да са с гъвкава подметка и да имат повече стабилност на петата към глезена, ако ще се ползват след това за ходене.

# 36
  • Варна
В кой месец започнахте да се подготвяте с разни покупки? Ние днес разбрахме пола на бебето след NIPT, нямам намерение веднага да започвам, но пък и да не е всичко в последния момент. Имаме и стая да оправяме с това ще се започне една идея по-рано със сигурност.

# 37
Мисля, че първата ни покупка беше някъде около 25-та седмица 😄 и тогава за два месеца някъде накупихме най-важното и почнахме основен ремонт на спалнята. До раждането бяхме взели абсолютно всичко, ремонтът беше готов.
Първо започнах да си набелязвам основните неща, които трябват, после да сравня различни марки и да се спра на конкретни модели, после гледах по кои магазини ги има и след това следях промоции и промо кодове. Май над 95% от нещата ги взех с някакви отстъпки от Озон (в Baby, което е бебешкото на Озон май още си важи iventas10 за всичко ненамалено, а в Озон често има сравнително по-ниски цени от другите магазини) , Хиполенд (когато пусках 20/25% уикенди, сега не знам покрай приложение дали нямат някакво намаление), Комсед (също имаха уикенд на -20%, а отделно всеки месец имат различни категории/марки намалено, от време на време пускат и намаления за плащане с ОББ -20% - юни месец май целия им беше така, имаха за абонати на Йетел, в момента май още имат за клиенти на А1), Вис Виталис (имат 10% при абониране за бюлетин и първа поръчка, също май всеки месец имат на отделни категории или марки), Рая тойс (също при -20/25% уикенди, през няколко месеца имат май такава промоция), други дреболии от Бамбуки, Happy Days (имат 10% при абониране май и първа поръчка), Teddy Toys (промо кодове има май често).

В Айко също има бебешки неща и от време на време имат намалания - ние кошара за след 6-я месец и матрак взехме така.

# 38
В мига, в който излязоха резултатите от нипт-а, веднага закупихме едрите и скъпи неща(легло, количка, столче за кола, стерилизатор)значи към 14-та седмица да е било. Козметика, шишета, разни неща за мен поръчвах онлайн, дрехи купувах през цялата бременност, каквото ми хареса. До края на четвъртия месец бяхме готови с абсолютно всичко, вкл.имах и пакети с памперси. Спестихме доста, защото улучихме доста промоции покрай черния петък(а и аз доста дебнех цени поне месец), а и имах трудна бременност, това ме развеселяваше и разсейваше. Отделно, от 7 месец нататък ми беше адски, адски трудно физически(за 9 да не говорим, почти не мърдах от леглото), така че добре че бях готова предварително.

# 39
Подкрепям да се пазари предварително, когато е намалено, защото излиза с -30% по-евтино. не смятам, че бащата трябва като е нашашкан след раждането да обикаля по магазини и да купува по списък, я нещо ще е свършило, продавачите пробутват допълнителни и скъпи продукти.

Ако бюджетът е (примерно) 5000 лева, предпочитам аз да взема за 3500 нещата, а не бащата в последен момент за 6000, че и не тези дето аз съм искала.

Много неща няма смисъл да са нови, защото се ползват супер малко. Пример - бебешки кош на Сайбекс за количка, това ме е яд, че взех ново, супер малко се ползва.

# 40
  • 🌊
Мен ме сюрпризираха с неща още от 18 седмица. Бебето е февруарче, повечето неща ги взех на черен петък, даже се шегувах с него през корема, че е търсил и той намаленията като майка си😂

# 41
black_rose_21, и аз се бях замислила за коша на Сайбекс. 3-4 месеца сумарно беше с него и то през повечето време не искаше в количка и го държах на ръце 😅
Иначе Сайбекс от сега 2026 имат нов кош за новородено, който е сгъваем вече, още повече ме доядя. Покривалото вече е с цип, а не с клипси. Отворът за проветряване май e по-нагоре (това щеше много да ми спести мъките, че не иска в количката, защото е легнал и не може да вижда навън 😂
Скрит текст:

# 42
и мвн много ме доядя за сайбекса, че сега изкараха сгъваем кош за новородено 😁 заемаше ми супер мн място в багажника, аз и като цяло не се разбрах с тая количка откъм габарити 😁😁 асансьора ни тесен, вкъщи само ми се пречка в коридора, в багажника ми заема мястото, а нямам малък багажник 😁 иначе много си я харесвах ама да 😁 китЮк, както обичам да й казвам

# 43
Оооо... нашият седан е с нисък и дълбок багажник, с бебешкия кош май никъде не ходихме (колата не беше и в движение), като стана на 3 месеца извадих летния, че беше жега. Заема това чудо Балиос 2/3 от 450+ литра багажник Grinning Сега взех едно "зрънчо", то по-малко от дамската ми чанта. Ама аз не ходя често с колата и нямахме проблеми преди да имаме и втора количка. Но този балиос колко тона е пренесъл... колко е летял, колко автобуса и трамвая видя... съжалявам го направо. И не е казал скръц или някой друг проблем. Продължавам да го ползвам, но ако ще ходя с колата или където ще има стълби - вадя другата.

Като кажа, че е преживял моят много...

Ето грайферите с червената стрелка на моя, позахабено е - използване 1г 3м. Ежедневен терор на 5-10км пеша на ден. Като кон съм. Другата количка е от старите балиоси преди 2023-та, без амортисьора, а тази количка е 3 пъти по-стара и гледа второ дете в момента на 10м, ежедневно използвана и товарена също.

Много понасят тези колички, като танк са.

# 44
В багажника ми беше кошмар, нашето bmw x3, отворих да проверя в гугъл - към 500литра багажник 😂 е половината отиваше в балиос 😁 а с коша за новородено трябваше да го откачам, сгънатото му положение заемаше още място 🤣 Преродих се с летния кош, а още повече като взехме лятната от приятели.
Ама иначе и нашата е страшно експлоатирана, товарена, по възможно най-разбитите тротоари 😅 държи си

Общи условия

Активация на акаунт