Подготовка за малкия човек - тема 32

• 3 828
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, какви шишета бихте ми препоръчали? За съжаление моето човече е изцяло на АМ, но нещо не мога да нацеля.. знам, че е относително, но все пак из толкова много избор поне да пробвам нещо, което и друг е сметнал за полезно. Томи Типи му е силно с най-бавния поток и се дави и повръща, Филипс Авента май му е бавен.. минах на втори поток от него, но пак се изморява и не всеки път дояжда, защото заспива. Знаете ли каква е разликата между 2 и 3? На 16 дни е малкия иначе.. чудя се за Dr Brown?

# 46
Момичета, какви шишета бихте ми препоръчали? За съжаление моето човече е изцяло на АМ, но нещо не мога да нацеля.. знам, че е относително, но все пак из толкова много избор поне да пробвам нещо, което и друг е сметнал за полезно. Томи Типи му е силно с най-бавния поток и се дави и повръща, Филипс Авента май му е бавен.. минах на втори поток от него, но пак се изморява и не всеки път дояжда, защото заспива. Знаете ли каква е разликата между 2 и 3? На 16 дни е малкия иначе.. чудя се за Dr Brown?
NUK Perfect match, прекрасни са. После на познатите шишета има накрайници със сламка и така успях само да го прелъжа да пие от сламка.

Има и готини картинки, рингове с дръжки, много са хубави. Проучи ги, няма да съжаляваш. Те са може би са най-новата серия на пазара. Уж наподобяват най-много цицата.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 17:23 от black_rose_21

# 47
  • 🌊
Моето от раждането е с Dr.Brown. Томи използвах само за антирефлуксното мляко, Авент за вода. Сега като порасна не му пука толкова и пие от всякакво

# 48
Аз от началото ползвам Филипс Авент Natural Response, доволна съм, от самото начало беше с 2 поток. Бебето ти е само на 16 дни... то дори не знае къде се намира, тепърва се учи да функционира. Нормално е и да се дави, и да повръща(включително на фонтан), и да заспива по средата на храненето. Че то моето тепърва спря да задрямва, докато яде, а е почти на 4 месеца.
Гали го по крачетата, леко щипи ушичките, бузките, евентуално да се разбуди. Моето от допира съвсем му ставаше хубаво и се унасяше още повече. Joy Такова е, много бързаш. За повръщането и давенето - тепърва те очаква забава; гледай да не пуска биберона силна струя, винаги опитвай на ръката първо, дръж бебето с максимално изправена глава, че да не се дави, оригвай по време на хранене така че дори и да заспи, да се освободи глътнатия въздух и място в коремчето и го дръж полуизправено на ръката ти поне 15-20минути след хранене(не е проблем и да дреме, въпросът е да се стича надолу млякото към стомаха).

Тройката иначе е по-силен поток, дават го 1+ месец, според чат-чо, при бебе с рефлукс, специално за тая серия на филипс авент, се взимал по-големия поток, за да не се изморява толкова и да гълта по-малко въздух и съответто да повръща, но от моя опит, понеже с едните шишета имах и 3 - бебето даже се дави още повече, понеже е лакомо и не знае как да контролира само всмукването и поемането на въздух(говорим за прясно новородено като твоето). Така че аз съм с 3 в момента и е ок. Би трябвало да сме минали отдавна на 4, но честно казано, се водя по бебето, а не по спецификацията на производителя. Щом пие бързо и не повръща в момента от 3, значи ще поседим още на него.
Моето израстна това с повръщането, явно клапата вече заздравя, много рядко вече повръща и то по-скоро пуска по малко мляко, не е повръщане като повръщане както беше в началото. Имах и едни по-прости шишета, на Кикабу сякаш, уж антиколик биберони, обаче бяха отврат - много силна струя пускаха, бебето се давеше, подозирам, че от тях стана и млечницата, та си останах с филипса. Гледай хубаво дупчицата на биберона да съвпада с дупката на пръстена на шишето(ако и твоите са Natural Response, за антиколик серията нямам представа).

# 49
Дали ще продават само сгъваем кош 2026? Поне да си ползвам шасито и летния кош, живот и здраве с второто.😍 Аз от сайбекса не мога да се оплача, но все пак ми се искаше:
Зимния кош да беше по голям и комфортен, зимата с ескимосите и стана супер бързо тесен. Изкарахме до края на 7 месец с него, ама определено й беше тясно вътре. За сравнение ММ се е родил 5 кг, ами едно времешните кошове са били огромни и комфортни по размер за бебето спрямо сегашните.
2.Шасито много бързо се изкриви леко на една страна и примерно ако дърпам назад, не върви в права линия, а леко наляво.
3. При употребата на летния кош в легнало положение, ако е обърнат с гръб към дръжката за бутане, количката е супер нестабилна, веднъш вече я обърнах по гръб със съвсем леко побутване назад, докато детето спеше и естествено се стресна ужасно много.

4. Трябва допълнителна подложка против изпотяване за летните месеци за ЛЕТНИЯ кош. Ми като за 2300лв извън промоция, да се бяха постарали да си е с вградена такава.

# 50
Скрит текст:
Дали ще продават само сгъваем кош 2026? Поне да си ползвам шасито и летния кош, живот и здраве с второто.😍 Аз от сайбекса не мога да се оплача, но все пак ми се искаше:
Зимния кош да беше по голям и комфортен, зимата с ескимосите и стана супер бързо тесен. Изкарахме до края на 7 месец с него, ама определено й беше тясно вътре. За сравнение ММ се е родил 5 кг, ами едно времешните кошове са били огромни и комфортни по размер за бебето спрямо сегашните.
2.Шасито много бързо се изкриви леко на една страна и примерно ако дърпам назад, не върви в права линия, а леко наляво.
3. При употребата на летния кош в легнало положение, ако е обърнат с гръб към дръжката за бутане, количката е супер нестабилна, веднъш вече я обърнах по гръб със съвсем леко побутване назад, докато детето спеше и естествено се стресна ужасно много.
4. Трябва допълнителна подложка против изпотяване за летните месеци за ЛЕТНИЯ кош. Ми като за 2300лв извън промоция, да се бяха постарали да си е с вградена такава.

Новите кошове (CotS lux) до 6 месеца дето не се сгъват са на дупки отдолу, ако не се лъжа имаше "ъпгрейд" и за седалката. Ама да ти кажа подложка и да "дишаше" пак щеше да слагам, защото ми е по-лесно нея да пера, отколкото да свалям тапицерията.

# 51
Здравейте, попаднах на някакви препоръки за Училище за бъдещи родители в болница Щерев. Някой има ли мнение? Полезно ли е, струва ли си?

# 52
Здравейте, попаднах на някакви препоръки за Училище за бъдещи родители в болница Щерев. Някой има ли мнение? Полезно ли е, струва ли си?

Аз бях посещавала присъствените обучения в Токуда - всеки месец пускат на сайта си график с времето и темата. Бяха абсолютно безплатни и повечето ми бяха интересни и полезни. В ютюб има също много лекции от списание Кенгуру и други. В Щерев така и не отидохме.

# 53
Аз избрах индивидуалния курс на Щерев. Започвам от вторник. От това, което ми презентира дамата, която е акушерка, мисля че си заслужава. Дали наистина е така, ще знам след време.
Аз съм 24+5 г.с. и когато се обадих в началото на седмицата, жената ми каза че даже съм закъсняла. За груповия не знам как е.

# 54
Полезно е :]
Аз посещавах и тези в Щерев и много други и съм супер доволна !

# 55
А някой може ли да публикува линкове към съдове за захранване, които е изпробвал и е доволен? Най-чисто и хигиенично ми се вижда да яде от стъкло/порцелан(т.е нашите съдове), но предполагам, че ще има хвърляне, блъскане и обръщане, та от гледна точка на безопасността не е много редно. Ориентирала съм се сякаш да има вакуумно дъно, че да не може да се обръщат купите/чинийките, но ми се струва, че тия бамбукови/силиконови съдове ще се оцветяват от храната и няма да се измиват добре. Ще се радвам да споделите опит.

# 56
Оредния път имахме силиконови и страшно се вмирисваха. Сега съм си харесала метални със силиконови обвивки.

# 57
А някой може ли да публикува линкове към съдове за захранване, които е изпробвал и е доволен? Най-чисто и хигиенично ми се вижда да яде от стъкло/порцелан(т.е нашите съдове), но предполагам, че ще има хвърляне, блъскане и обръщане, та от гледна точка на безопасността не е много редно. Ориентирала съм се сякаш да има вакуумно дъно, че да не може да се обръщат купите/чинийките, но ми се струва, че тия бамбукови/силиконови съдове ще се оцветяват от храната и няма да се измиват добре. Ще се радвам да споделите опит.

Тези купички ги блъскам в миялната, супер са:
https://www.ozone.bg/product/tommee-tippee-kupi-za-hrana-7m-4br-op/

Термо лъжички, сменят цвета като не е подходящо топло - отначало бяха полезни за ориентир, сега знам 40 секунди в микровълновата (поне моята) за 220гр:
https://www.ozone.bg/product/tommee-tippee-termosenzorni-lazhits … kritie-bacshield/

Всичко от тази серия и марка, има и чинии и т.н.:
https://www.ozone.bg/product/silikonova-kupa-s-venduza-babyono-bezhova/

Най-удобни са ми тези лъжици:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/p/d/1111397/babylove-bebeshki-la … lboki-burkancheta

Този комплект много ми харесва и търпи "терор, мятане и търкане", бях го взела много намален (40лв):
https://www.ozone.bg/product/detski-komplekt-za-hranene-ot-4-chasti-jane-mint/

....
Бамбукът яко попива влага и мухлясва гадно/развива гадости/мирише. Аз не ги харесвам.

Иначе си права, много летят прибори/шишета. Аз му давам да пие вода предимно докато яде. Много е удобно ми се получи на NUK ето тази серия с дръжките, като съм махнала това дето е до дъното на шишето, че го надига и съм монтирала на шише 360мл. Лети по цялата кухня и инцидентии няяяма...
https://visvitalis.bg/product/nuk-shishe-sas-slamka-perfect-matc … ml-pingvin-momche

Много ползваме това за по-едра кухня/наша едра манджа. Вместо да авдиш и цапаш пасатор, лесно, но не съм намирала извън китайските сайтове такова, да е по нашите стандарти за химикали.

Скрит текст:

Всичко бухам в миялната (без шишетата и накрайниците им) с био/еко/веган таблетките на Фрош:
https://www.ozone.bg/product/frosch-tabl-za-sadom-allin1-50br-7b-k/

# 58
  • 🌊
+1 за тези теемолъжички на Томи. Хваща ги без проблем, не се притеснявам като ги захапе, действително показват топлина (даже понякога прекалено според мен)

# 59
Цитат
Много ползваме това за по-едра кухня/наша едра манджа. Вместо да авдиш и цапаш пасатор, лесно, но не съм намирала извън китайските сайтове такова, да е по нашите стандарти за химикали.
Скрит текст:

Метална преса за картофи, има различни модели.
https://2styrkela.com/presa-za-kartofi-lurch-r-chna-19213.html

https://www.e-jumbo.bg/bg/kukhnenski-aksesoari/gotvarski-siedove-i-pribori/gotvarski-pribori/spetsialni-kukhnenski-prinadlezhnosti/presa-za-kartofi-i-zelenchutsi-ot-inoks-25x9x11-sm_1673248/

https://www.emag.bg/presa-za-kartofi-nava-s-2-smenjaemi-sita-26-5-sm-nv-186-021/pd/DFYCFFBBM/

Общи условия

Активация на акаунт