Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 20

• 5 544
  • 86
  •   3
Отговори
# 75
Може и квартал да е вече, но е факт, че ние попадаме в район Овча купел, докато съседите отсреща в същия този "квартал" - в район Витоша. Чудно ми е как един и същ квартал попада в два района, но ми е и все едно, де.

Тя Иглика тук пусна рекламата и ни напълниха селото, та сега срещаме трудности с паркирането. Grinning

Ами те повечето общинари сигурно не са от София и не знаят историческите имена на квартали, местности, махали и т.н. Или просто  са седнали с молив и са теглили чертата за границата между два района (районни администрации, наречени "малки общини") по някакъв формален критерий.

Добре, че Иглика не харесва района на Докторската, аз чакам, поради тази причина, цените рязко да паднат в този район, че и аз да се облажа от спукването на този балон. Laughing

# 76
  • на земята
Здравейте,харесахме апартамент в Гърдова глава на улица Еровете ,двустаен.Решихме с моя мъж да е двустаен около 80 квадрата е .Дали става за под наем да се дава ?С тенденция детето след няколко години като отиде да учи да има къде.Учила съм в София и много години съм живяла там,но точно този квартал не го познавам много добре.Как  ви се трува локацията ,не искаме да е в центъра,а на по спокойно място,това излезе сега и май сме навити да купим.Споделете мнение,за мястото,видях ,че има е автобуси няколко ,трямвай.с кола ще е но все пак.Благодаря ви

# 77
  • София
Това е Бояна с всички плюсове и минуси. Транспортът е много тегав. За ходене на училище ще е ужас, направо казано. Т.е. някой трябва да кара детето сутрин и вечер. Което означава разходи за поне една кола плюс ипотеката.
С малко дете аз бих търсила локация с градина, училище и добър градски транспорт.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2026, 15:37 от Rockstar

# 78
Мисля че има предвид студент.
Ако е така - бих търсила нещо по метрото, щото след няколко години какво ще учи не се знае. Но метрото покрива всички студентски посоки.

# 79
  • София
Детето щяло да има кола.
Още 1 столичанин в повече..

# 80
Е какво като е. Да сложим бариери и да не пускаме пиле да прехвърчи? Времето на гражданството отдавна отлетя, също както соца.

# 81
Света се променя. Докато порасне, вероятно университета ще е отживелица и пропиляване на време. Не четете ли че вече опита е най-ценното нещо? По-добре да се развива практически тези 4-6 години вместо да маха крачоли в университета. Освен ако не учи някаква електро-инженерна специалност. ИТ вече умира. След 10-15г интелектуалната работа на бюро, маркетинг и тн ще се върши от ИИ.

# 82
Може да учи медицина, строителство, право. Ще дадете ли ИИ да ви бърка в устата да ви прави зъбите, да ви бие упойка във венеца? ИИ може да измести нерегулираните офисни професии, но регулираните ще останат.

Иначе подкрепям съвета да е около метро. Гърдова глава е нещо като скъпарска версия на Княжево, едни баири, едни огради, тесни улици, магазини йок. Иначе кварталът е удобен за излаз с кола на южната дъга. Но ако например учи в центъра на ректората или факултетите, които са в близост до семинарията(УАСГ + 3 факултета на СУ), не знам колата доколко ще помогне, защото къде ще я паркира? Там са зони, отделно че едвам се намират места.

Затова помислете да вземете на място, на което няма да зависи от кола, пък вече ако в конкретния случай става и с кола да ходи, защото университетът има паркинг, това ще е бонус, но не разчитайте на него.

# 83
Да пратите студент да живее в квартал, достъпен предимно с кола, не е най-разумното. Човекът ще ходи по купони, не може с кола да иде да си пийне като човек на неговата възраст. Тези вилни квартали са по-скоро за семейни с кола и 1 неработещ член на семейството, да развозва децата до/от/из града с колата. Не разчитайте само на доставки за продукти/храна.
Удобен градски транспорт и квартал с достатъчно магазини/заведения е достатъчно. Ако ще работи, освен да учи, помислете и в каква фирма ще може да търси работа. Някои бизнеси са концентрирани в определени квартали.

# 84
  • София
Около НБУ или линията на метрото там, бих взела за бъдещ студент. Чак университетът.да стане отживелица, едва ли. Верно едно време всеки беше тръгнал счетоводител да става, много станаха. После ИТ , пак са много..ами друга мода ще дойде, чак да изчезне, не.. Даже обратно,  всеки българин гледа студент да изпрати, че в чужбина да иде, луди пари се дават.  Ето, хората отсега жилище гледат да осигурят ..

# 85
  • София
Около НБУ няма да му е комфортно, стар квартал, мигранти, роми...
Малинова долина е мястото, близо до Студ. град и ще има метро...някога...

# 86
Здравейте,харесахме апартамент в Гърдова глава на улица Еровете ,двустаен.Решихме с моя мъж да е двустаен около 80 квадрата е .Дали става за под наем да се дава ?С тенденция детето след няколко години като отиде да учи да има къде.Учила съм в София и много години съм живяла там,но точно този квартал не го познавам много добре.Как  ви се трува локацията ,не искаме да е в центъра,а на по спокойно място,това излезе сега и май сме навити да купим.Споделете мнение,за мястото,видях ,че има е автобуси няколко ,трямвай.с кола ще е но все пак.Благодаря ви
Ако имате възможност купувайте.
Това са имоти, които се удвояват с годините. Съобразете транспорта на младежа, отоплението и битовите разходи. Скъпите квартали си остават скъпи. Винаги можете да продадете, ако не можете да се справите.
Транспортът доста се подобри последните години с метрото в Парадайс.

Общи условия

Активация на акаунт