"ДЕКЕМВРИйските майки и деца са най красиви на света!"

• 12 003
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
1.потим се и то не само докато ядем - докато спим,ревем,играем,пеем,акаме Rolling Eyes
нямаме и грам рахит, но се потим като кооператор  Mr. Green
ортопеда каза че няма нищо притеснително - от усилията които полагат да вършат каквото и да било Simple Smile
2.много е устойчива,чак се опитва да пристъпва  Shocked но пък ние си имаме костно ядро още от 2ри месец  Whistlingна мама си ще мяза - как ли не съм падала,един кокал не съм спукала или счупила,а съм летяла от колелото и ми е падала тротоарна плочка на главата (може би ми личи Crazy )
3. акаме по 1,максимум 2 пъти на ден ,понякога през ден,понякога пластелин  Laughing

някой каза за морковчета в акото - ние и от готовото пюре акаме така,и тиква също. вероятно просто не го усвояват като хората  Confused

# 241
1. Не се поти като суче.
2. И Нора е устойчива и пристъпва, като малко клатещо се джудженце е. Heart Eyes
3.Вече се регулира коремчето и акаме по 1, 2, 3, че и 4 пъти понякога на ден.

Не ви ли гони пролетната умора. На мен ми е едно прималяло от 3 дни....

# 242
  • Русе
И ние се потим от всичко ,а нямаме рахит.Според мен е нормално ,бебенцата по принцип са с по висока температура.
Акането напоследък нещо ни мъчи ,не сме пропускали ден поне по веднъж има(ние сме на смесено хранене).
Краката ни са доста стабилни и яки,но избягвам да го отпускам,рано е още.

Бойко е доста нервен всяка вечер и аз най-накрая разбрах ,каква е работата.Човека явно вече се измаря повече през деня и иска да си ляга още по- рано от преди.А това ще рече 20:00часа.До сега го къпех към 21:00 после на гърдата и заспива.Но тази вечер започна да се унася още докато го мажех с маслото,а хленченето вече беше около час.Тъй ,че явно newsm57 с кокошките ще ставаме приятелчета.

# 243
1.Поти се много, докато я кърмя;
2. Устойчиво стъпва и много й харесва да оглежда  Mr. Green
3. Ака най-малко три пъти, по принцип дори по 4, а понякога и повече  hahaha
За музикалното гърне - знам от мами с опит, че децата се стряскали от тази музичка и спирали да вършат работата  Peace

# 244
 smile3504

Майчета, които кърмите и сте почнали отскоро захранването с оризова каша (хм, дали има такива всъщност? newsm78)
по колко кашичка да давам?  newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy

От три дни й давам да опита, първия ден една лъжичка в 20 мл кърма, втория ден 2 лъжички в 40 мл, а днес 3 лъжички в 40 мл. Яде ги с такъв хъс, че не мога да й насмогна на апетита #Crazy #Crazy Днес след това й дадох и цица, та да се успокои. Явно от утре трябва да давам по повече. Става дума за оризовата каша на HIPP, на гърба на кутията пише да се разтворят 2-3 с.л. (20 гр.) в 200 мл мляко, но се чудя това не е ли много за едно хранене при 5 месечното бебе!?  Rolling Eyes

на въпросите:
1. Аз  слагам една марля между ръката ми и главата на бебка, за да не се поти, иначе от топлината на кожата ми и нейната, се поти; по принцип се потят ходилцата и ръчичките й, евентуално подмишничките;
2. същото - стъпва хубаво за секунди и сгъва крачетата, понякога повече, понякога по-малко;
3. до преди около седмица акаше през ден (2 месеца), понякога дори през два, като акаше най-често по един път на ден, но рядко и по два пъти; обаче от Гергьовден насам ака всеки ден, без един ден, като ака обилно, по един път на ден, а днес - и сутринта и вечерта, хем съм й давала оризова каша, от която уж се запичало.

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 22:48 от siniger4e

# 245
Синигерче, зависи колко хранения имате... Дивната е на 4 и 200 мл. е нормално за нас.... Имаше някъде (моля, просветените да дадат линк, ако им се занимава) че количествота приемани на денонощие са около 6-800 мл. (не съмсигурна, де, ама май толкова беше). Т.е. дали 4-5-6 или едиси колко хранения  - това е общото за деня.
Леле, Ники, направо те ожалвам, как ти спамя темата... Ама, ако ти е в повече да правиш - имаше и още ентусиасти... В краен случай мога и аз но само копи пейст, нали.... все пак съм една стара жена!

# 246
Здравейте мили мами...отдавна не съм се разписвала...искам да споделя че все още държи ме фронта и сме само на кърма но имам голям проблем с водата...когато и давам да пие вода я боли коремчето и не иска да яде...какви ли не техники не съм опитвала но не става почвам да се плаша да не вземе да и стане нещо от тез ужасни жеги да не вземе да се обезводни...моля ви се дайте съвет какво да правя...само искам да отбележа че не ми се иска да започна да я захранвам с сокчета макар че май това е другия варят да започне да поема някакви течности в тези жеги...педиатърката ми ме съветва да я уча да пие вода ама след като я боли коремчето се отказвам...
предварително благодаря за съветите и се извинявам че съм писала така объркано Embarassed

# 247
  • Варна
синигерче някой беше пуснал линк тука за една темичка
пишеше че оризовата каша не била за наяждане а само за захранване(пък ние хич не щем и да я померисваме  Confused)
демек да даваш малко кашичка и после да докърмиш,хем ще ти поддържа лактацията,
нали знаеш принципа на кърмата - търсене и предлагане  Laughing

макар че при стрес тоя номер не минава  Close
лека нощ на всички  Hug

# 248
Eха - а -а  newsm68
Я каква хубава активност забелязвам в тия жеги аз ....  Laughing
Ние пък днес хванахме гората / в действителност - центъра  Wink /  цял ден  Hug
Elielibg , tini-mini -  голяма конкуренция , в чудо ни хвърляте : коя  да изберем  newsm78..???
Mного ни харесвате обаче и двете, така че ви взимаме, само да речете да ни пристанете Grinning
Не че на Жижо му липсва женска комания, но нали знаете мечо Пух какво казваше ....
" Колкото повече - толкова повече .."   thumbsup Та така.... Party
Като казах мъж за две жени да ви споделя моите  /неоснователни, надявам се ... Cry / притеснения ....
Последните седмици колкото бебета съм видяла на 5 месеца ( + - 2 семици ) всички са по пухкави от нас....
Почва да ме гони параноя, че го държа гладен моя младеж newsm78
dideto.. нормално абсолютно това с потенето, Жижо при много страст в кърменето и в студ се поти  Peace
За крачетата - твърдо вярвам, че им е много рано . Георги сам се напъва като балерина да стои , ама аз не му давам повече от минута  Naughty
А акането - кауза пердута  Thinking Днес и техниката с крачетата не подейства , та игра термометъра
пак... Tired
П.С. Аййй ..... Rolling Eyes и Ния и Лорка се класирали в манекенския състав сега видях  Wink
Спрете се моля : ще станат младежите разногледи... и без туй са малко  Wink Grinning
Ето и ние да се изложим как си връзваме връзките вече ...Ехе-е-е !!! Трепери конкуренцио  Wink Grinning

http://images17.snimka.bg/002871934.jpg
http://images17.snimka.bg/002871936.jpg
http://images17.snimka.bg/002871937.jpg

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 23:46 от Magesta

# 249
  • София
Днес бебка стана на 5 месеца - благодаря за поздравите!

Ние до сега май не сме ви се показвали?! - ето една снимка и от нас: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=8

За захранването - аз още не съм захранила. Решила съм след 6 навършени месеца, а може и по-късно. Ще започна с плод /живи клетки/ между кърменията. Интересно ми се вижда и педагогическото захранване, но за съжаление у дома то не е приложимо - не се храним много здравословно за съжаление!
А за кашите не съм убедена, че надуват много бебетата - баткото що каша е изял, пък си беше по-скоро слабо бебе!

Black_Kitty аз въобще не давам вода и въпреки жегите бебка не е обезводнена - ако се притесняваш кърми по-начесто, нали 90% от кърмата е вода!

Алекс_шу дай малко повече инфо за тези глицеринови свещички - кога се прилагат, имат ли някакви странични действия. Мисля, че бих могла да уредя да ни ги доставят безплатно от Германия.

# 250
Добър вечер!
Нахранихме се приспахме се и ето, че и на мама и се яви възможност да седне пред компютъра.

ka_tg ужасни неща са ви сполетели. Хубавото е, че всичко вече е свършило и пак сте добре. Пазете се и дано никога не ви се случва отново.

siniger4e, лоша работа и при вас. Бързо възстановяване! 

Разгледах снимките в албумчето, ама то прелест голяма! Всички бебенца са толкова пораснали и от месец на месец все по-хубавки стават!
Честито на празнуващите  smile3525 newsm51 smile3525
Тази вечер реализирахме ново постижение: след поредица неуспешни опити най-накрая си налапахме пръстите на краката. Случи се в коритото, докато се къпехме.
По отношение на обръщането, вчера направихме първи по-сериозен опит да се обърнем от гръб по корем. Провокира ни една шарена топка, така че мами, притесняващи се, че бебоците им изостават с обръщането пробвайте да ги стимулирате и те може да ви изненадат. Wink
Тъкмо си мислех да отворя тема за гърнето,а ето че вече има коментари по въпроса.
На последната консултация ни казаха да купим гърне и да почнем да приучаваме Ема да ни съобщава физиологичните си нужди. На мен ми се стори малко рано, но виждам че има отличници в дисциплината. Поздравления на Калина и elielibg.
Иначе и ние се потим много по време на кърмене, особено сега в горещината, не си стоим стабилно на крачетата, но и аз не настоявам много и отново зациклихме с акането днес става 1 седмица от последния път, който не беше доброволен.
Лелеее Magesta Жижи наистина уби конкуренцията....Перфектен си e младежа и номера с връзките е направо убийствен, пък и ние тука в съседство се явяваме....
Пак много дълго стана и ще  Sleeping

# 251
  • Vaudreuil Canada
1. Потиме се като сучем.
2. На крачетата стоим горе долу стабилно - най-обича да се катери по мен особено като се опитвам да го оригна Simple Smile
3. С акането положението е разнообразно - през 1-2 дни напоследък - случва се и по-нарядко. Но понеже не прилича на запек избягвам да го стимулирам.

# 252
1.Поти се много, но не само докато я кърмя;
2. Устойчиво стъпва и много й харесва да оглежда, а и да се друска - ръце само да имаш.
3. Ака най-малко три пъти, понякога дори по 4, а понякога и повече - вчера ядохме от готовите пюрета на Хип и три часа по-късно го изака в същия вид, в който го прие - все едно има право черво newsm78.  Според баба ми още не е свикнало стомахчето и затова.
Синигерче, аз захраних с оризова каша на Милупа - давам около 70 мл вода плюс 1 лъжичка АМ и каша колкото поеме.  Два дни слагах 50 мл кърма и 20 мл вода, но кашата до края на храненето ми ставаше на водичка.  Много интересно, на някой случвало ли му се е - май е от кърмата, иначе като е с АМ няма такова нещо.
Вчера дадох на бебката да пие водичка.  Вече е доста горещо, а и сме захранени и ще давам.  Тя я прие доста охотно, докато през първия месец когато се опитвах да й давам я отказваше.
Честити 5 месеца на бебе Десислава на мама fapua, бебе Александър на мама keti qncheva!

# 253
  • Düsseldorf
Добро утро, мами!
Пък аз пропуснах след последната консултация да дам малко мерки да се види, че и ние сме манекенки  - на 4 месеца и половина бяхме 63 см., 5730 г. ! Simple Smile Ето и снимков материал, щото нещо не ни забелязват щото кавалерите, може пък да си намерим ухажор Wink :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=99390&photo=24
bla_bla   Много благодаря за предложението, но една мама вече изяви желание да ми донесе от Германия въпросните свещички. Те са глицеринови и мисля, че няма какви странични ефекти да имат - не са описани да са наблюдавани такива  - глицеринът просто "омекотява"... Дори да има някакви още вещества, едва ли за малкото време, което престояват в ректума, се просмукват в организма - бебка много бързо като й сложа такава се изаква абсолютно безболезнено.
А за петенето - и малката се поти, ама то за тях си е усилие да сучат и според мен е нормално...
Хайде, приятно пиене на кафе! За мен безкофеиново, макар че май е по-вредно от обикновеното...  Hug

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 08:51 от alex_shu

# 254
  • Бургас
Добро утро момичета!Да се отчета и аз във форума, преди да излезем на разходка.alex-shu  ние също сме с манекенски данни: на 5 м  е 6 кг.  и 64см.Иначе на месец наддава по 500-600гр.Хубав ден ви желая!           

Общи условия

Активация на акаунт