"ДЕКЕМВРИйските майки и деца са най красиви на света!"

• 11 992
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте мами!  Hug
Честито 5 месеца на всички бебоци! Да са живи и здрави!   bouquet

# 226
Дивна самка, с пасатор картофът не става ли на ластик? Така поне разправят.

elielibg, Вики става да яде нощем по веднъж или два пъти. На мен не ми пречи даже съм доволна, защото тогава лактацията е силна и имам чувството, че изпива големи количества. А през деня все с нещо се разсейва и кърменето става все по-трудна задачка.

mam21, запарването и за момиченцата не е добре, не само за момченцата. Ние вече купихме гърне, което след намокряне (изпишкване) започва да пее една мелодийка за награда  Shocked , но засега не сме го ползвали, но скоро може да опитам, макар че от друга стана ми се иска да изчакам докато започне да сяда.
Откъм обръщането все повече задобрява малката ни пумпалка. От корем на гръб преди се обръщаше нон-стоп, но сега тренира обратното обръщане и това май го позабрави или според татко й вече не й е проблем да лежи дълго време по корем и затова така си стои. Изобщо с всеки нов номер, сякаш забравят предишния и усъвършенстват новия. М-ънкането също го прекрати, сега е на буквата П и пада едно плюене с пръскане, докато прави продължително Ппппппппп.....  Joy

Siniger4e, съжалявам за инцидента с падането, дано си добре вече. А не става ли да оставите Елито на баба й с шише кърма, да купите още един билет и да ходите двамата на концерта? 
За захранването, след консултация с моя приятелка, дългокърмеща мама, реших да захраня при 6 навършени месеца с оризова каша като най-неалергизираща и лесно поносима, само съм в чуденка дали да й приготвя домашна или купешка. Това ще определя в зависимост дали мога да смеля ориза с кухненския робот или не. Това, че кашите надуват бебоците важело за сладките каши и за големи количества, а ние няма да гоним такива. После картоф, зеленчуци и т.н. Скоро ще ми пратят и файл, ако одобря схемата и някой се интересува, ще ви я споделя. Ето и тук едно доста подробно мнение.

desidm, и аз съм в чуденка за това подстригване, защото вече ни влиза коса в очите и ушите  Laughing, но спасявам положението с фиби, ленти, шапки. Ту искам да я пооформя, ту да си расте както си е  newsm78. Ти какво реши?

ка_tq, дано вече сте здрави и никога вече не ви се случва да боледува бебчо.

kirkorova80, как е Марти, оздравя ли?

Ето и малко снимки, че не сте ни виждали скоро, да не ни забравите!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=2
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=3
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=4
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=5
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=6

Весел ден на всички  Hug

# 227
  • Бургас
Здравейте и от нас!Преди малко се върнахме от консултация  . Наддали сме 500гр. и сме пораснали с 2 см.Поставиха ни и от новата полиомиелитна ваксина,тъй като миналия месец не беше в наличност в Бургас.Сега беба бръмчи от кошарата smile3534и цалата  се е олигавила.Пее ми  и гука. newsm53Весел ден на всички!

# 228
Тини, и аз се чудя, ама - не! Опитвала съм, за големите да правя - става верно като ластик, а това не... Може би щото за секунди бръмкам, то колко им трябва на едно малко картофче и морковче! Аз нали всеки ден непосредствено преди яденето го правя, с малки количества и бжът - бжът - готово!
Ядохме и карфиол и тиквичка, ама почистена от семките,  сега видях че са след 6 месеца, но нейсе - ядохме ги вече! То и без това остана малко...
Да ви споделя - оризовата каша е гнус какаята! Отврат пълна! Щом гладно бебе ми я отказа - представете си колко е гадно! А, аз с целия си пачи мозък, нищо друго не бях приготвила и нахаках вътре една белена праскова. Стана малко по малко гадно, но малко...Е, изяде го криво ляво, ама йок вече! Аз от тая каша няма да и давам! Педиатърката и без това каза, че само помпат и не са хич задължителни...

# 229
  • Варна
http://images17.snimka.bg/002866791-big.jpg ето ни на 5 месеца  Mr. Green

# 230
Дивна самка, нямам пасатор. Счупи се и още не сме купили, но явно ще се наложи с това бебе.  А то май картофът вярно, че става като ластик, аз преди като съм пробвала пюре да правя за нас и става отврат.  Но може и да е както казваш, по по-малко да става ок. А за оризовата каша - да, гадничка е, но аз й слагам лъжичка АМ, а от няколко дни понеже кърмата взе да ми стига покрай това захранване, и й слагам кърма и се овкусява явно идеално, щото бебката си я лапа с кеф.  Но с нетърпение чакам банановата да почнем, че тя ми е любимата Embarassed, тогава може и аз да намажа покрай бебка нещичко.
Майче, и при нас положението с кърмата е така - голям смях - леко стисвам няколко пъти и като текне струйка - като чешмичка съм Laughing
Вержи, много сте сладки, пу-пу! И моята бебка два пъти е падала от леглото, много се мразя в такива моменти и ми идва да се #2gunfire
Днес се слагахме седнали в количката за известно време - много ни хареса!
Ей сега ядохме пюре от моркови и картофи на Хип - хич не ни хареса, пък според мен не е толкова гадно, сложих му малко кърма.

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 15:31 от Betty L.

# 231
  • Русе
Честити месечинки на малчунчетата родени на тази дата !

# 232
desidm, и аз съм в чуденка за това подстригване, защото вече ни влиза коса в очите и ушите  Laughing, но спасявам положението с фиби, ленти, шапки. Ту искам да я пооформя, ту да си расте както си е  newsm78. Ти какво реши?
на вас ви е по лесно но нашият бебок е мъж как да му сложа фибичка или шноличка засега оставам с чуденка  newsm78 newsm78 newsm78 по нататък ще видим

# 233
Честит празник на всички малки и големи бебоци.  Party Time  ura  Party Time

Аз още не съм давала никаква каша,но в петък почвам.Педиатърката ни препоръча плодова на Фризокрем с 4 плода,защото малката имаше проблем с изхождането,или плодовата каша на Блевит.Още незнам към коя да се насоча,има време и ще реша.А със сигурност ще си правя първоначално домашни пюрета.А някой пасирал ли е в кухненски робот,вместо с пасатор???
Лори,още не се обръща,но се върти като пумпалче в леглото.Ако я оставиш в горния край на леглото или я намирам напречно,или се е завъртяла главата на мястото на краката.

Извинявам се затова,че не се включвам всеки ден,но разбирате как стоят нещата.

Синигерче,оправяй се по бързо.
Кате,дано повече не изпитваш такива проблеми.

Хайде приятен ден.

# 234
Привет мами Hug
хайде да споделим мнение по следните въпроси:
1. потят ли се главичките на вашите бебчета докато сучат от гърдата?
2. стъпвал ли си устойчиво на крачетата, когато ги дъжите под мишниците?
3. колко често акат бебоците ви?

При нас положението е следното:
При сукане много ни се поти главата....попитах педиатърката и тя опипа главичката и каза, че всичко е наред, от жегата ли може да е newsm78
Когато държа Елена под мишниците стой на крачетата си, но за кратко и ги сгъва Whistling...все още не е много устойчива
Елена ака пред ден....лошото е, че може и повече-2-3 дни и се налага да помагам със сапунчето, а вече си хапва пюренце за обяд.....дали не е предразположена към запек Thinking

е това е за сега от нас Hug
поздрави и целувки на всички от мен и Елена Heart Eyes

# 235
  • Бургас
dideto-,на бебка също и се поти главичката като пие от шишето.И аз се питам защо?  Дали не се уморява да смуче или и е малка бибероната т.е. отвора й.Макар ,че скоро сменях бибите с по- голям отвор.... или от жегата  newsm78.Що се отнася до това дали стои на крачка,още не съм я пробвала.Иначе акаме всеки ден.Айде поздрави и целувки и от нас.

# 236
Elielibg и ние си папкаме /кърмим/ нощем по 1-2-3- пъти и то по- скоро аз си я вземам /не я будя/ и тя ако иска си суче, ако не е гладна си я връщам в легълцето и така...повечето пъти папка, явно е гладна, но не се буди, пък аз използвам, за да ми поддържа лактацията...и аз като tini-mini съм забелязала, че малката е доста разсеяна докато се храним през деня и затова използвам намалението нощем...за да навакса... Heart Eyes

dideto:

1. моята Лора не се поти докато суче, въпреки че докторката настойчиво се опитваше да ме убеди в обратното, понеже карала лека форма на рахит /преди 2 месеца/и сигурно се поти..., ама не... #Crazy
2. бебка не е много устойчива на кречетата си, но мисля че са доста мънички за стабилна опора!Лора стъпва на краченца и после се изправя на пръсти!Не я мъча...пробвам я просто, но знам че е рано!
3. И акаме си редовно!По няколко пъти на ден!Само на кърма сме, пък и аз хапвам разнообразно!Опитай такива храни, които разхлабват- теб и следователно ще се отрази на бебче!Прочети в кърмаческия! Peace Дано се регулират нещата скоро! Praynig

# 237
Здравейте и от нас
  dide
1.На нас също ни се поти главичката и то доста но смятам че е от жегата защото според мойто педи а и според Драганов/Военна болница/ нямаме нужда дори и от капка витамин Д ,но аз давах 1 де.,всмисъл че сме доста добре откъм проблем-рахид.

2.За акитата акаме всеки ден откакто ядем плодови пюрета по 1 път много и по 2-3 пъти по твърдо-пластелиново.

3.А на крачетата да стоим ни  е любимо но не сме кой знае колко стабилни.

А аз вече не кърмя изобщо около изпита кърмата ми напълно и изведнъж спря.Колкото господ дал толкова ,да са ни живи и здрави бебонковците. newsm51

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 20:37 от ketka

# 238
  • София
здравейте и от нас!
ето как ние се справяме в жегите с тоалетите
дидето,
1. и моята бебка се поти по главата не само когато суче. и като реве и  когато  се нерви, се поти.
2. на крачета се опитва да стъпва, но е доста нестабилна, а и аз не я мъча.
3. ака поне по 2 пъти на ден. напоследък обаче голям зор вижда. ето на - сега пиша на компа, бебка стои кротко наядена, изкъпана и готова за сън, и току що чух, че напълни пампата. ще се миеме пак ooooh!

# 239

Виждам въпросчета - отговарям, макар, че сме на АМ и май не питаш нас...

1. Поти се главичката от страната на която е облегната на ръката ми - напълно нормално в тая жега! Поти се като се хаби да крещи и плаче - нормално изразходва доста енергия! Поти се когато е облечена - нормално - ясно е защо!
2. Въобще не е устойчива и така трябва да си бъде, не бързам да я слагам на крачета, все още ставите са полувкостени!
3. Различно, но не по малко от 2 пъти! Когато е яла карфиол, тиквички, круши и подобни може и до 5-6 да стигне! 

Общи условия

Активация на акаунт