"ДЕКЕМВРИйските майки и деца са най красиви на света!"

• 11 987
  • 284
  •   1
Отговори
# 270
pontes, мен също ме гледат много странно като кажа че Ива е само на кърма и до днес не ядеше пюрета. Просто начините в България са други и западните трудно се приемат.(pontes, btw мъжа ми е от Благоевград).
И така както стана дума, днес захраних Ива, както се вижда на почти 5 месеца и половина. Много исках да е със зеленчуково пюре, но и двете ми докторки казаха плодово, та реших да ги послушам. Дадох и пюре от круша на Хипп и много и хареса, противно на мойте очаквания.
Другото, което ни се случи, че вчера се обърна сама за първи път от гръб по корем! Голям успех Grinning
Това е за сега от мен, защото ме чака една курсова работа да пиша
  bouquet

# 271
  • СОФИЯ
Здравейте мами!
Много често ви чета,но почти нямам време да пиша.Сутрин и следобяд на разходки,а през останалото време когато съм си вкъщи чета за изпити и пиша казуси и курсови работи. Въобще не ми се чете,но още малко остана няма да се излагам на края.
 Утре сме на консултация и ще ви се отчетем като се върнем.
 И на мен почти всичките ми приятелки да не кажа всички,ми се чудят по каква схема я захранвам малката. Аз пък им се чудя на тях особено на една- тя на 4-5 месеца му даваше всичко да яде-сирене,жълтък,шок.бонбони,обикновени бисквити и т.н. то и сега детето яде каквото му падне,когато сме на вън ,а ние почти всеки ден сме заедно и дава на детето за обяд баничка,зрънчо,чипс,нещо колкото да не е гладно. Е според мен едно 10месечно дете има нужда от друг обяд,от пълноценна храна. Е да ме извинява моята приятелка,че я обсъждам тук,но тя си знае,че аз не съм съгласна с нейните схеми на хранене,но всеки сам си решава.

# 272
здравейте и от нас!честито на всички празнуващи днес!  newsm59 да се похваля и аз-сонче се опитва да лази-застава на 4 крака,повдига цялото си телце,но милата издържа много малко така.другото ,което прави-на 4 крака,подпъхва коленете под коремчето и изтегля напред.изключителен номер от такъв дребосък.  newsm30 .мисля,че се стимулира от брат си.а днес,като я държах докато той закусваше,имах чувството ,че ще му изяде храната.пък и беше гладна.сладка гледка.  luvbed
бих искала пак да ви напомня моята увереност в теорията,че децата показват своите нужди.казвам го във връзка с кърменето и късното захранване.аз много исках да кърмя и правех всичко възможно,но соня не искаше кърмата ми.беше ужасно-държах я гладна,променях хранителния си режим и какво ли не-слагах АМ в кърмата,абе всякакви дяволии.и не ще, и не ще...с педиатъра и решихме да спрем кърменето.и сега детенце си хапва.малко,но се храни.опитах да захранвам.оказа се,че по-гъстите храни ги приема по-добре.не иска много лъжичка и и давам с биберон.понякога няма настроение за биберон и пробвам с лъжичка.снощи ,например,пак не си искаше млякото и и го предложих с лъжичка.така си го изяде.та,идеята ми беше да не съдите така глобално майките ,които не кърмят и захранват по-рано.понякога ,в някои отношения,децата диктуват правилата.

# 273
.... като кажа, че кърмя и не съм захранила ме гледат едва ли не със съжаление. Божеее, добре че е тоя форум та да не се чувствам като от друга планета.
И последно, че много дълго стана - като си говорих с баба ми (на 85 години) - ми жената ми каза всичко за което тука говорим - късно захранване, без вода, на поискване...де да можеше и моята педи да е на този акъл ooooh!
Първо, Понтес, изобщо не ни досаждаш, ами вземи, че по-често пиши! Hug
Второ  - и моята баба така - само дето моята е на 67 и е кърмила майка ми до годинка без да й дава друго, след това е почнала да й топва от манджите на възрастните, чак майка ми е говорела и сама си е искала да цока!
Като казвам и аз на познати и се чудят, че не давам на детето да яде, до скоро де, вече ядем и пием вода по малко. Братовчедка ми, с която си гледахме по другата схема първите деца, сега има новородено бебенце и каза, че ще прави като мен, въпреки че не кърми.
Днес яденето на пюре от картофи и моркови протече доста по-успешно.  Не й се повдигаше още от първата лъжичка, а чак на предпоследната. И не се омазахме така зверски Grinning

# 274
Днес бяхме на консултация и да се отчетем..7600 и 66 см..този месец пропускаме ваксина ( за моя радост) и другия вече ще слагат хепатитната.
Като гледам колко страници сте изписали,се чудя как намирате време  newsm78
Маллее мами на тая жега сега,какво ще правим лятото не ми се мисли. Rolling Eyes

# 275
  • Vaudreuil Canada
А какво значи кашата била за захранване само, а не за наяждане ?

да и аз се учудих, сега порових tini-mini беше дала линк , ето го:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=149543.msg2849449#msg2849449

Не ми е ясно защо тази девойка твърди подобни неща. Като направихме 4 месеца нашия доктор обясни така за захранването: храниш си детето с мляко /кърма или АМ/ до 6 пълни месеца и след това захранваш, НО ако забележиш, че независимо от това, че си е изяло млякото детето е все още гладно започваш по-рано захранване с оризова каша. Определено кашата се води засищаща - докато пюретата не са. Затова и за деца, които качват бързо килца се препоръчва да започнат захранване с пюре, а за тези, които са по слабички с каша. Останалата част от инструктажа на нашето педи беше след кашата да вкарам зеленчуково пюре и чак след като опита поне 6-8 вида зеленчуци да почна да вкарвам плодовите пюрета. Това е от педиатър работещ само по късна схема на захранване.

# 276
Shemet, кое точно ти се вижда странно в посоченото изказване? Че кашата не е за наяждане ли? По принцип мнението на дълго кърмещите във форума, е, че първата годинка не се замества кърмене (хранене) и то е основното, а другите неща се дават, за да опита детето вкуса им, а не да се гонят количества (от пюре, каша или каквото и да е друго, различно от млякото). Според мен, това се има предвид и не виждам противоречие с теб и твоя педиатър.  newsm78

# 277
  • Vaudreuil Canada
Странно ми е че твърди че кашата е за запознаване с вкуса, а не засищаща храна - всяка храна - пюре или каша поднесена в ограничено количество е за запознаване с вкуса - затова ако искаш само да запознаеш бебето с вкуса на различните продукти /както между другото мисля да процедирам самата аз/ се дава първо млякото за да е нахранено бебето и после 1-2-3 лъжички от съответния продукт. Но не може да се твърди, че кашата не е засищаща - при тази девойка количеството не е засищащо, а не самата каша. Просто това, което коментира тя /и с което сме съгласни и двете, но май не всички го разбират/ е частен случай на запознаване с продуктите и не може да се третира като правило, че ето на виждаш ли кашата не засища.
И ще поправя девойката в още нещо - млякото /било то кърма, АМ или друго мляко/ е основна храна не само до навършване на 1 годинка, ами чак до навършване на 2.

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 16:29 от shemet_neveroiaten

# 278
Точно така, STASII, не се излагай накрая! На мен  пък така ми се чете, но все не ми остава време...
Сега по темата за оризовата каша - от това, което прочетох тук, разбирам, че май никой не мисли да я разтваря в кърма. На кутията пише - 20 гр (2-3 с.л.) каша се разтварят в 200 мл АМ или дори краве мляко  #Crazy, или 100 мл мляко и 100 мл вода...Да де, ама аз нито мога вече да изцедя 200 мл от гърдите си, нито искам да замествам цяло хранене, за да не ми намалява кърмата! И сега, големия въпрос - по колко да давам тогава на беба, дневно, защото тая кутия като се отвори веднъж, трае 3-4 седмици, и ако я караме така с 3 бебешки лъжички дневно, ще я изхвърля цялата след 4-тата седмица...
Какво да правя?#Shocked #Shocked #Shocked #Shocked

# 279
Siniger4e, аз вече веднъж май ти писах за това. Аз слагам по около 70 мл вода с 1 лъжица АМ или кърма и каша колкото поеме, но да си стане гъстичко, не воднисто.  С тези темпове и всеки ден ядене мисля, че няма да се наложи да изхвърлям след четвъртата седмица, защото до тогава ще е свършила.  А и винаги кърмя преди да храня било то с каша или с пюре, но при мен следобедите кърмата недостига за самостоятелно хранене, така че със захранването сега ми е добре.
И да, как го правите това - мамите с изпити - как четете за тях, като аз не мога книжка за удоволствие да си почета, камо ли да се съсредоточа да уча. Имах намерения да си преговарям лекциите от курса по италиански, който посещавах дори докато бях бременна в началото.  Преговорих малко де, но твърде недостатъчно.  А исках и следващия учебник да си взема и сама да продължавам Sad

# 280
siniger4e, ще хапваме ние (мамите) кашичка от кафяв ориз, знаеш колко е полезен Wink Аз мисля с кърма да го правя за бебето, макар че досега не съм се цедила и много-много не ми се ще, та може и с вода, а кърмата - директно от източника  Laughing

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 17:54 от tini-mini

# 281
  • Vaudreuil Canada
siniger4e  и аз ще я правя с кърма ама още съм назад с практиката  Embarassed - още не сме стартирали, така че не мога нищо да ти кажа за количествата.

# 282
tini-mini, оризът е по принцип полезен...а кафявият още по- ... ама ти домашна кашичка ли ще даваш, внимавай, опасно е!?

Ами, ясно, значи просто няма правила, ще разтварям на око, пък както дойде, ще гледам да не прекалявам.

А кога да въведа втора храна - мисля пюре от тиква?  newsm78

# 283
tini-mini,  ... ама ти домашна кашичка ли ще даваш, внимавай, опасно е!?
Какво имаш предвид?

# 284

Общи условия

Активация на акаунт