Лидл - 200 Лятна тема

• 50 402
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Търся от охлаждащите постелки за куче. Пуснаха ги в понеделник. Ако някой от София забележи, моля да ми напише на лично съобщение в кой магазин е "находката". Grinning

# 721
kriss Аз имам електрическия чопър, редовно го използвам за ядки и съм много доволна.

Таня67 Ако не намериш в Лидл, виж в Пепко. Аз взех от там миналата година.

# 722
Вчера отнесох едно кашонче с много запазени плодове и зеленчуци

Много ме дразни новата подредба на нехранителните продукти. Преди си пишеше : от понеделник/ от четвъртък. Сега всичко е омесено.

# 723
И мен ме дразни новата подредба. Редовно ми се случва да забравя за нещо набелязано от брошура докато обикалям да го търся. Особено ако са няколко неща.
Напоследък кашончетата са основно със зеленчуци. Явно плодовете в това топло време не стигат до тях.

# 724
Ами, за кашончета няма плодове, но до края на лятото най-вероятно ще има "промоции" на т.нар. директен сок.

# 725
В нашия филиал е кошмар. Направиха нови каси на самообслужване само с карта. Имали нова концепция, сутринта до 9 само на каси на самообслужване. Възрастните хора се затрудняват. Има една каса за плащане в брой, но служителката се муси че трябва да се занимава с клиенти. Обаче нейната касова бележка не отваря вратата за излизане. Там стои охраната и отваря, пълна обърквация и на служители и на клиенти.
Кауфланд в това отношение е напред

# 726
Абсолютен автогол. При нас всички каси искат да плащат кеш. Касиерката се чуди къде по-напред да ходи. Един сравнително възрастен мъж крещеше на охраната: "Тая що си заряза продуктите? Не мога да маркирам моите!". А тя отиде да вика касиерката.

# 727
  • София
Ще се наложи да свикнем, това ще е бъдещето.
Човешкият труд е все по-скъп и дефицитен.

# 728
  • Пловдив
Аз не съм била в Лидл с каси в кеш ...в Пловдив поне.

# 729
И аз не съм доволна от новата подредба на нехранителните стоки, но може би на персонала така е по-удобно и бързо да зарежда. Поне да сложат високо указващите табели, за да се вижда отдалече какво се предлага.

# 730
  • София
Те не са каси като в Кауфланд. Просто касата на самообслужване е свързана с обикновена каса с касиер, който събира парите. Но и бележката е като от обикновена каса и не отваря вратичката за излизане от зоната на самообслужване. 😃

# 731

Никъде няма каса в кеш.
Нясякъде са каси с карта.
Ако искаш да плащаш в брой - викаш служител да “паркира” сметката.
Касиерката “премества” сметката на нейната каса, оставяш продуктите неприбрани, отиваш с нея на обикновената каса с лента - там плащаш в брой. След това се връщаш обратно да си прибереш покупките.
 С подаръчен ваучер също се плаща така. Че те са с баркод и на самообслужване не могат да се ползват директно.

# 732
Аз в София бях в един магазин, в който можеш лесно да плащаш с пари на касите на самооблужване. Там има непрекъснато човек, който сам подканя хората да ходят там да си пазаруват като казват, че може и в брой. Преди плащане викаш служител, той ти вади касовата и с нея двамата отивате отстрани на касата само за плащане в брой, даваш му парите и май и нова касова бележка ти вади и с нея може да излезеш. Всичко си е на едно място в зоната на касите на самообслужване,  не се ходи на редовни каси.
Аз там за първи път го видях това плащане в брой на тези каси, в Пловдив до сега никой не съм виждал да иска да плаща в брой на тези каси.

# 733
Много ме дразни новата подредба на нехранителните продукти. Преди си пишеше : от понеделник/ от четвъртък. Сега всичко е омесено.
И аз преди време точно заради това се оплаквах. Малко ми е трудно понякога да преценя кой артикул в коя категория точно да го търся. А и бях свикнала с "от понеделник", "от червъртък".
Морковелка, много често плащам в брой на "Пещерско шосе". Само че клиентът никъде не отива, а дава парите на служителя, той отива до обикновената каса и после ти връща ресто и касова бележка. В последните дни охраната стои до вратичката и отваря.

Последна редакция: пт, 03 юли 2026, 15:54 от dolce miele

# 734
Имат ли право да задължат клиента само плащане с карта? Не ми се вярва, но сутринта се опитаха да ме убедят

Общи условия

Активация на акаунт