Лидл - 200 Лятна тема

• 50 391
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Не, никога не е имало такава политика, нито практика.

# 736
Нормално е касите на самообслужване да са само с карта, като навсякъде. Ще чакаме, ще местим ..
Гледам и гърците най-накрая са сложили такива каси и са празни. Кеф.

# 737
Нормално е касите на самообслужване да са само с карта, като навсякъде. Ще чакаме, ще местим ..
Гледам и гърците най-накрая са сложили такива каси и са празни. Кеф.

Ама всъщност до края на миналата година касите на Кауфланд приемаха и връщаха кеш (банкноти и монети), и издаваха касова бележка, с която си маркираш на бариерата и излизаш. После спряха касите май изцяло за някакъв период, във връзка с еврото уж, и след това, като ги пуснаха пак, опцията за плащане в брой не беше активна. Деактивиране е нарочно, но софтуерът все още те пита как искаш да платиш - с карта, в брой.... Има да избираш от опциите на екрана, но можеш да избереш само опцията за плащане с карта.

# 738
  • София
Ама всъщност до края на миналата година касите на Кауфланд приемаха и връщаха кеш (банкноти и монети), и издаваха касова бележка, с която си маркираш на бариерата и излизаш. После спряха касите май изцяло за някакъв период, във връзка с еврото уж, и след това, като ги пуснаха пак, опцията за плащане в брой не беше активна. Деактивиране е нарочно, но софтуерът все още те пита как искаш да платиш - с карта, в брой.... Има да избираш от опциите на екрана, но можеш да избереш само опцията за плащане с карта.
Сигурно е само при вас. Наскоро исках да поизпразня портмонето си и платих 7-8 евро с монети на каса на самообслужване в Кауфланд. Иначе винаги плащам с карта. Много по-удобно и бързо е.

# 739
Е, чак пък да е "нормално" навсякъде касите на самообслужване да са само с плащане с карта, не мисля. Иначе в Кауфланд нямаше да има и каси на самообслужване, където може да се плати и с кеш. В нашия Кауфланд има три каси с плащане и в кеш, всички останали са само с плащане с карта.
Това, което отначало ме отблъсна да ходя в Лидъл през първия и последния час от работното време (т.е. на каси на самообслужване), беше, че не ми беше ясно как точно става плащането в брой (да ходиш с касиера до обикновена каса и да си зарязваш покупките определено е неудобно, а в нашия филиал и толкова свободно място за целта няма), също и това, че не беше ясно кой ти отваря, за да излезеш. Като се съберат повече клиенти на касите на самообслужване, а и с плащане в брой, понякога отварят за малко и обикновена каса.
Последните няколко пъти ми се случи касата да не разпознае продукт, както и някакво друго съобщение за грешка при маркирането.
Нямат прави да откажат плащане в брой на каса на самообслужване. Дори в съобщението, което се чува от уредбата, се казва, че служителите ще съдействат при плащане в брой.🙂 Иначе е възможно някой служител да подканя да се плаща само с карта, но не само това е методът.

# 740

Общи условия

Активация на акаунт