Отговори
# 150
Здравейте!
Искрено Ви се радвам на бебетата, че дъвчат биберони... Моят Боян не ще и това си е! Абе инато Телче! Купих седем различни вида : каучукови, силиконови, анатомични, кръгли, сплескани... е не ще и не ще! Единствения биберон, който признава, е цицката на мама. Че е и топличък!!!!!  #Crazy
Ние сме със страшни колики. Тази вечер рева от 3.00 до 7.00 часа. Сега спи, все едно нищо не се е случило.
Искам да Ви похваля действието на едни капки: Cinababy - хомеопатични са; не знам как се произнася, защото моите са купувани от Холандия (лошото е, че и упътването е само на холандски). Моя приятелка лекарка ми ги препоръча горещо. Пият се по три капки 15 мин. преди ядене, но тя ме посъветва да давам и още по 3 капки 15 мин. след ядене. НО, това не означава, че съм спряла да давам и Еспумизана.
И още нещо да Ви попитам: от два дни пием Инфакол, обаче на моето бебоче много му се повдига от вкуса му и половината изтича през стиснатите му челюсти. Има ли някой друг с подобен проблем и как се справя? (иначе Еспумизана си го харесва на вкус).

да, Светле и аз ги опитах и двата вида капки, инфакола е ужасен на вкус.И с едните и с другите е една и съща работата с коликите.Забелязах, че един два дни няма колики и ден два е с кризи и доста неспокоен, за щастие само през деня.

Момичета вие каква вода давате, преварена чешмяна или друга?Ние засега ближем чайчето против колики, ама мисля лятото да му давам чиста водичка.

Докога смятате да стерилизирате?Аз ползвам таблетки за студена стерилизация на Чико и след всяка употреба пъхам в разтвора.Мисля да е така до 3-тия 4-тия месец и после само да изварявам всичко веднъж в седмицата със сода.Да почва да събира имунитет.

Чудя се всички тези кремчета за лице и шампоани като попаднат в устата дали им вреди?Ние всяка вечер си облизваме хубаво ръцете , току-що намазани със зехтин  newsm78

# 151
  • гр.Варна
Здравейте и от нас!
За акането,и ние имаме проблем.Не сме акали цели 2 дни и полвина и сега ни препоръчаха едно сиропче,не е Дуфалак,и чакаме ефекта:)
За инфакола,действа ни добре,но понякога коликите ни са толкова зверски,че мисля,е нищо не може да ни помогне.
Голям въпрос сега към всички мами
Искам помощ:Вчера се изцедих и за пръв път събрах заветните 100мл #Crazy #Crazy.Аз преди цедях по около 20мл от двете.Много се зарадвах,но ми се стори,че кърмичката е доста рядка.Сложих я в хладилника и като станах тази сутрин,констатирах,че се е утаила и 2/3 от кърмата е вода Rolling Eyes #CrazyЗащо така?Нормално ли е????Ясно,че не е толкова хранителна,ама може ли това да се регулира???някой с опит??
Лека вечер и благодаря  bouquet  bouquet

# 152

Здравейте и от нас!
За акането,и ние имаме проблем.Не сме акали цели 2 дни и полвина и сега ни препоръчаха едно сиропче,не е Дуфалак,и чакаме ефекта:)
За инфакола,действа ни добре,но понякога коликите ни са толкова зверски,че мисля,е нищо не може да ни помогне.
Голям въпрос сега към всички мами
Искам помощ:Вчера се изцедих и за пръв път събрах заветните 100мл #Crazy #Crazy.Аз преди цедях по около 20мл от двете.Много се зарадвах,но ми се стори,че кърмичката е доста рядка.Сложих я в хладилника и като станах тази сутрин,констатирах,че се е утаила и 2/3 от кърмата е вода Rolling Eyes #CrazyЗащо така?Нормално ли е????Ясно,че не е толкова хранителна,ама може ли това да се регулира???някой с опит??
Лека вечер и благодаря  bouquet  bouquet

не съм много компетентна, но нали 80-90% от кърмата е вода затова и по новите тенденции на бебетата не се дава вода понеже в кърмата има достатъчно. и моята е така когато събирам за камерата и  принцесата ми качва по 300 гр. на седмица

# 153
Христинка, и моята , която замразявам е така, "маслото" се утаява на стените.
Да ви се похваля, станах дойка на едно 10-месечно момченце.Сега му давам от 30-те контейнера, които съм замразила и после ще се цедя както обикновено и ще му давам да папа кърмичка.
Абе я кажете има ли някой бебок, който се оригва още на цицката?Ние сме така и ме е страх да не се задави

# 154
  • Пловдив
Хриси, и аз мисля, че е нормално.
Я, и аз да питам, че от много време забравям...
Как процедирате сега в жегите като се извозвате с кола - пускате ли климатика, отваряте ли прозорци... ?
Ние пускаме за малко климатика и после отворен прозорец, че в колата обикновено е сауна, а и от топлото и се размирисват кожите на таблото и тапицериите и не мисля, че е много полезно за беба.

# 155
  • гр.Варна
Благодаря Ви момичета!!
Шашкам се защото на едната мама в болницата кърмата й беше чак с жълтеникав оттенък....и си мислех,че това е кърмата,която трябва да изсуква и моето бебе....
А тя моята.........в началото си изтича като водичка и после с леко бял оттенък.Като цяло млякото беше с бял към сивеещ цвят....дано това да е нормалното:)))
За колата, не давам на таткото да пуска климатика,защото незнам какви болклуци са се насъбрали там....и като духне.....а и не мисля,че е добре за бебо.Иначе прозорците си ги отваряме-предните 2 на полвина:)Зависи от времето де:)
Лека вечер  bouquet

# 156
  • Пловдив
Хриси, това жълтото е коластрата Simple Smile
Тя е гъста и жълта, постепенно изсветлява докато стане на кърма

# 157
  • гр.Варна
ОК
Мерси Бенитка
Не съм се цедила в болницата и не съм сигурна за цвета й:)

# 158
Hristina_k, моята кърма беше жълта до към 10-тия ден, след това побеля.

Benitta, Ние днес направихме първата по-голяма разходка - до Бачковския манастир и аз се чудех много за климатика, но го пуснахме на най-ниската степен, защото щяхме да се сварим. Почти не се усещаше, просто беше приятно топло в колата.

Smooth, Елизара също понякога оригва докато е на гърдата. Цока, цока, спре, оригне и продължава. Само веднъж се задави, доста зле, млякото и течеше от носа.

Имам няколко питания
- Дайде някой съвет за люспите по главата - с какво ги третирате?
- Казaха ни че е започнала да развива лек рахит и да пием 2 седмици по 4 к. Вигантол. Спомням си, че с Ивайло за същия проблем го миех с някакви билки, но не помня какви. Някой има ли идея с какво може да се третират бебоците против рахит
- В тези жеги още със зехтин или мляко ли ги мажете? Аз днес за пръв път я намазах с лосион

# 159
  • Попово
Дайде някой съвет за люспите по главата - с какво ги третирате?ще се включа с един бабешки съвет, който помогна при баткото, маже се главичката с олио и с гребенче с памук се "разресва" леко, след 7-8 процедури се изчиства Simple Smile
Саня, какъв е този рахит????? детето е нон стоп навън и си набавя вит дори без вигантола Embarassed

# 160
San_ya  крустите ги третирам вечер с кремчето на Мустела, сутрин го отмивам и после го мажа със зехтин и разресвам с четката на Чико.Аз съм царица на чопленето и като видя нещо не се стърпявам, но отбягвам да му бъркам в ушите и нослето.....с 300 зора  Laughing
Мажа и ще мажа само със зехтин до 6-тия месец, има страхотно хидратирана кожа

# 161
  • Пловдив
Какви са тези люспи по главичката? Ние имаме едни съвсем мънички на темето, ама са като малки прашинки, все едно има съвсем ситен пърхут, но не ми изглежда да е нещо тревожно. Не ми се набива на очи и...
Иначе за чопленето... май вече навсякъде се чоплим  Blush Почти всеки ден се налага да и бърникам в нослето да и изкарам секретчетата. В ушичките - само мидичките, но много рядко. Сега се сещам, че само в устата не съм и бърникала сериозно (ама и тя все е заета  Mr. Green ) Има беличко по езичето, но ту е слабо ту е по-силно и не мога да преценя дали е млечница. Все ми се иска да бръкна да проверя дали ще се махне, ама...
Мазането - от самото начало се мажем с Мустела-хидра бебе, а за масажчетата и дупарата олиото на Бюбхен и също мисля, че кожата и е добре.
Вигантол - аз давам по 1 капка, даже и тя половината е по бузите, ама нали сме по цял ден навън и за сега не се притеснявам. Но когато вече е констатиран рахит... май трябва да си се спазват дофторските предпсания.

# 162
Здравейте отново в късните часове Simple Smile
Току-що приключих с простирането и миенето и е вече време за сън, но набързичко ви посещавам, че тези два дни не се свъртаме у дома и ми домъчня.
В албумчето със срещите качих няколко снимки от срещата в петък - бяхме 4 мами с прекрасните си принцеси Simple Smile
Крустите по главичката съм чувала, че както е описала pepena се третират, но пяната за Мустела е против появяването им, така че ви я препоръчвам - тя е за главичката и съм много доволна от нея - предпази Руми от крусти, дано сега и на Гери подейства....
А главичка на Гери оплешевя отгоре - много ми е мъчно, не обичам да слагам шапки, за да не я спарват, но е смешна такава гологлавички и дано бързо й се подмени косата......... На Румена така и не се смени косата, с коята се роди, а само изруся....
smooth, много благородна и полезна постъпка. Аз съм ставала "дойка" на третият ми племенник, докато снаха ми пиеше антибиотици и му дадох целия си запас във фризера - много бях щастива, че помогна, а и беше първата мазна жълта коластра, която ми беше толкова мъчно да изхвърля.
За дрешките от събота насам я обличам само с един кат - примерно гащеризонче от най-тънките. Предишните дни слагах и боди под гащеризончето и памучни буйки, но сега е страшна жега и на Гери чак потница и се появи мъничко по вретлето, затова вече съвсем икономично я обличам. Иска ми се и по голи грачета и ръчички да я хвърля, но ме е страх, че няма да успея да я опазя от слънцето, та ще си помисля още мъничко Simple Smile
Наистина е време да лягам вече......
Приятен и слънчев ден ви пожелавам, ако утре сутринта момичетата не ме остяват да седна на компютъра и не успея да мина от тук Simple Smile

# 163
мамчета помагайте. от вчера съм много зле с кръвното. не знам какво да правя. кафето, колата и шоколада не мога да ги приемам заради кърмата. вчера търпях, защото не бях сама, но днес филип е дежурен и аз съм сама и направо съм се паникьосала, че мога да припадна и да няма никои при мен. така ми причернява още от сутринта. не знам как ще е лятото. добре че тази седмица ще вземем климатик, че иначе....

мислим да го вземем по-мощен климатик и да го сложим в хола, а детето да е в спалнята, и да оставяме вратите към коридора отворени за да идва от по хладния въздух и в другата стая. някои практикува ли така и дали наистина се охлажда и другата стая  newsm78

# 164
  • Попово
Весе, по едно кафе и една кола дневно може Simple Smile чак толкова не е вредно, а е и по-добре от лекарства... според мен де  Rolling Eyes
за климатика- мисля че мартенките го обсъждаха преди време, имаше различни мнения, запомних само че не е желателно бебето да е в същата стая и да се мият седмично решетките  Peace

Общи условия

Активация на акаунт