Отговори
# 135
за биберона - ние го слагаме още от родилния дом, но тя не го иска, много рядко го засуква !

за пъпчето - нашия падна във болницата , даже не я видях с тая щипка , но педиатърката каза да я тошираме със спиртче, докато зарастне !

# 136
 И ние проплакваме насън,случва се често,докато видя усмивчица и вече го е обърнала на плач и обратно.

Сиси,Илит ,снимките на аватарите ви са страхотни,поздравления за идеята и изпълнението- Peace
Въпросче-вие как обличате бебчовците за сън-дали не е време да понамалим дрешките,като знам на мен как ми е топло в стаята без да е включен нощно време радиатора,май трябва и Калина да разголя малко.Ние сега спим с тънки памучни ританки и памучна блузка,отдолу с потниче,слагам и чорапки,за да придържат ританките,че ни падат.
Добре дошла сред нас, Катя!!!Ти си героиня-четири дечица-  Shocked,да са ви живи и здрави и много да ви радват!

Последна редакция: сб, 12 май 2007, 18:50 от larsen

# 137
С това обличане и аз незнам, немога да разбера дали на детете как му е , а е и много малко ! Ние сега се обличаме с чорапки, боди с къс ръкав и гащеризонче, даже сега спи и е завита само с пеленка, че не смея с одеало ! Мамите с повече опит да споделят !

# 138
Много благодаря за отговорите!  bouquet Аз малко се уплаших,защото помислих, че нещо се е стреснала и затова реве в съня си, но явно не е това Mr. Green
Обличането.....всеобщ проблем, ми като стана изведнъж така горещо.....аз гледам да е само в памучни дрешки, обикновено това са боди с къс ръкав и някакво гащеризонче, нещо в този ред на мисли.Милото като не може да каже дали му е топло или студено,така си е! Simple Smile
Ние днес бяхме на разходка в един парк, уж малко по-хладно,ама и там една жега....Добре че нашата количка е в жълто и оранжаво, и в нея не е голяма жега, поне като си подържа ръката вътре, но пък за сметка на това привлича всякакви насекоми.
Залъгалките baby_neutral: ние сме още от родилния дом с такава. Бях взела една на Бертони, която беше доста големичка, но Криси не отказа, после купих на Нуби, която стимулира сукателния рефлекс, определено си я хареса, но ни подариха на Нук, която е доста лекичка и мъничка, и бебка веднага я налапа, сега това е любимата биба и я захапва като хищник. Смятам че залъгалката е по-добрия вариант от това да си суче пръста.
И един може би малко странен въпрос: Вие опитвали ли сте си кърмата? Аз пробвах и се оказа не чак толкова лоша на вкус,малко сладникава, разбирам защо беборанка така налита на нея Joy

# 139
да вметна за обличането и тичам да лягам  Laughing

ние от вчера сме само по боди с къс ръкав и чорапки.

на курса който карах ни казаха, че както се чувстваме ние така и децата, а аз ходя по бикини и сутиен и затова и малката е разсъблякана. като заспи и мятам до кръста една бархетна пелена  и това е.

# 140
  • София
И ние сме със залъгалка още от родилния, но на Авент. Имаме 3 и ни вършат перфектна работа. Иначе ще си изяд ръцете, реве и т.н. Подариха ни и една на Нук или Нуби или нещо подобно, но не я ще и я разкарах. Авент до тук много ми допада- само помпата не ползвам, но просто няма какво да доизцеждам и спрях да се самотероря.

# 141
  • Попово
добро утро момичета
за коликите- присъединявам се с две ръце и едно бебе към борбата с коликите... снощи беше страшна работа, вика пъне се плаче горкото бебенце Cry то не бяха сешоари, то не беше на ръце, по корем ужасия Crazy не разбрах от какво му минаха и се успокоиха обаче ... и към 22ч заспа все едно нищо не е било та до 5,30 тази сутрин гладно жадно опикано и посрано Joy изобщо пълна програма Blush
за дрешките- ние спим с ританки, боди къс ръкав и пижамка не иска нито пелена, нито лятно чувале та за това и толкова се обличаме де Embarassed на вън сме с боди, ританки, дънки и памучна блузка... разбира се пак отвити в краен случай мятам една памучна пелена в/у количката, в никакъв случай да не се допира до него че я изритва Rolling Eyes
за водичката- вчера цял ден изкарахме в парка, толкова му беше жега и на бебока чак пи вода, до сега все едно му давах ...ай да не казвам какво Joy
за залъгалката- ДА ползваме още от как се роди, сега сме с чико за новородени 0-3 месеца, и за после имам нук за над 6 месеца... големия калпазан дърпаше залъгалката до година и половина, лесно я отказа... пък и по-добре биба от колкото пръста или езика/ някой беше го казал по-горе, сорри за повторението Hug/
ха така, написах се  bowuu

# 142
За дрешките - аз го държа по блузка и ританки и терлички, а като го рзнасям из къщи му мятам една по-плътна пелена отгоре ако ми се стори хладно.
Голям проблем ни се оказа избирането на количка, уж голямо разнообразие а не мога да избера. Моля ви кажете ми модел, който да е лек и бебето да е обърнато към майката.

# 143
  • Попово
Голям проблем ни се оказа избирането на количка, уж голямо разнообразие а не мога да избера. Моля ви кажете ми модел, който да е лек и бебето да е обърнато към майката.
по- добре си вземи някоя която й се обръща дръжката, щото слъцето се върти и да имаш шанс да я обръщаш за да не пече на бебенцето Naughty

# 144
Здравейте!
Искрено Ви се радвам на бебетата, че дъвчат биберони... Моят Боян не ще и това си е! Абе инато Телче! Купих седем различни вида : каучукови, силиконови, анатомични, кръгли, сплескани... е не ще и не ще! Единствения биберон, който признава, е цицката на мама. Че е и топличък!!!!!  #Crazy
Ние сме със страшни колики. Тази вечер рева от 3.00 до 7.00 часа. Сега спи, все едно нищо не се е случило.
Искам да Ви похваля действието на едни капки: Cinababy - хомеопатични са; не знам как се произнася, защото моите са купувани от Холандия (лошото е, че и упътването е само на холандски). Моя приятелка лекарка ми ги препоръча горещо. Пият се по три капки 15 мин. преди ядене, но тя ме посъветва да давам и още по 3 капки 15 мин. след ядене. НО, това не означава, че съм спряла да давам и Еспумизана.
И още нещо да Ви попитам: от два дни пием Инфакол, обаче на моето бебоче много му се повдига от вкуса му и половината изтича през стиснатите му челюсти. Има ли някой друг с подобен проблем и как се справя? (иначе Еспумизана си го харесва на вкус).

# 145
ПРИВЕТ МОМИЧЕТА, наздраве с чаша мнооого мляко с мнооого малко кафе  Joy   bouquet

Катя, добре дошла. Живи и здрави да са ти децата, и да се гледате мнгоо спокойно, че 4  си е предизвикателство Simple Smile

Биберона вече го пробваме, от вчера. Засмуква го бързо, но в началото му се мрущеше. Но вечерта бахме на гости, и забравихме бибата в къщи. А това май ни беше първата вечер с истински колики.......рев един час, много уригвания, които не подонбряваха положението, пръцкания, и пак рев...... Заспа накрая де......и спа 4 часа без да мръдне, толкова се беше изморил човека. Пръстите още не сме почнали да ги смучем, и затова и не сме давали биберон, но сте прави, биберона пред пръстите е за предпочитане.

Аз ентусиазирана от вашите споделяния за силиконовите зърна, вчера се втурнах в магазина, купих си и пробвах,  дано и мен ме огрее с по-малко болка, докато свикне дясната гърда, но уви Cry. РАнички ако има, със сигурност ще ги предпази, поне малко.

Най-накрая и аз да се взема в ръце и да кача някъде снимки на малкия-голям човек. Ето ни и нас:
http://bebeapril2007.multiply.com/photos/album/72

Лек ден, без много рев и с повече усмивки - на бебета

Последна редакция: нд, 13 май 2007, 18:12 от Aleksi

# 146
  • БГ
здравейте, при нас са едни колики ..... smile3515 и нищо не помага, давам еспумизан след хранене, правя масаж, сушоар, ама пак рев и свивания, направо не знам вече, изчетох толкова материал а решение няма #Crazy иначе пръцка и се уригва, пробвам да давам само кърма без шишета ама пак същото.
утре сме на преглед ,да видим какво ще каже педиатърката.
количката-аз си купих чиполино пуки, след 2 дни ще я пробвам,че остана при свеки, иначе е лека и я сгъвам лесно, обръща й се коша и бебо гледа към мен, с чанта е и чадърче.
залъгалката-купих една на нук и си я харесва , силиконова, заспива с нея, имам и една пак силиконова много лека на камера,но не я предпочита.
хубав ден  bouquet

Последна редакция: нд, 13 май 2007, 14:20 от tevolere

# 147
  • Beyond the Frontiers
Здравейте на всички мами и техните бебоци,

Виждам че обличането е основен проблем на всички - аз вече успях да претопля малкия  Embarassed Embarassed и сега има малки зачервявания на вратлето - явно там се е изпотил най-много.  #2gunfire #2gunfire

Иначе ни мъчи нещо като запек - голямо напъване пада пък нищо не излиза/мъчи се милия зверски/ , а после изведнъж пълни целия памперс, чак извън него има......Голям зор и много плачем  Cry Cry

За количката подариха ми Чико дуо и съм доволна, сгъва се лесно, сравнително лека е, доста маневрена...

Приятна разходка и лек ден

# 148
Ние биберон си смучем от както се прибрахме от болницата,но от няколко дни си намери и пръста и го смуче през ръкавиците,които съответно са постоянно мокри.Е, това си е вече проблем.Четох някъде,че този навик си е още от утробата и не се преборва току така с него.Смукането на пръста след това се замества с гризане на ноктите или нещо такова.Синът ми беше така,с какво ли не мазахме,слагахме лепенки на пръстчето,като порасна атакувахме навика на психологическа основа,но............сам си спря,не ме питайте кога!?! като тръгна първи клас
Проблемът с акането и ние го преминахме-Калина не беше акала три дни и ни изписаха Дуфалак-след2-3 часа бяхме оакани до ушите,ама точно до ушите.
А подсеченото дупе го оправихме само с две намазвания.Мехлем,който се приготвя в аптеката по поръчка.Имам съставките и мога да ги напиша,ако някой иска да си поръча.Не ги пиша сега,защото си спомням,че преди време и други рецепти се обменяха,незнам дали моята е същата.Спомням си само,че още синът ми като беше бебе съм го ползвала и дори вкъщи го кръстихме "вълшебното кремче"
Све-дим,ние сме пък обратно-Инфакола го харесва,а Еспумизана често го изплюва.Като изпразня пипетката в устата и,реве за още.
При нас коликите са сутрин и вечер преди къпане.Сутрин я изкарвам навън и от полюшването на количката ли,от какво ли-спим и не ни боли коремчето.А вечер сме на ръчички-няма как.Дано скоро ни отминат!Същото го пожелавам и на вас!

# 149
да вметна, че капките инфакол от гърция много се различават от тези който са от англия. аз определено съм по-доволна от английските, и гръцките имат ефект, но не същия

Общи условия

Активация на акаунт