Отговори
# 120
Здравейте мамета и бебета,
Искам да споделя колко съм изумена!
При смяната на памперса няколко пъти нямаше ако и реших да изпробвам трика с термометъра в дупето  Thinking и подейства ама толкова мигновено, че чак се учудих от резултата, а и доста газове излезнаха, та и коликите поуспокоихме, абе чудна работа. Такаче при нужда пробвайте. Joy
Дано все пак да е имало среща и ще разказвате! Hug
На мен ми идва доста сложно да се организирам с други мами да излизам, еми всяко папа по различно време, а и те не кърмят, вече дават и пюренца разни.
На мен не ми е скучно и сами да се разхождаме с бебко.

# 121
Didia, благодаря много!Ще пробвам профилактично, че не ми се губи от гривата ми Joy
neci, това с термометъра е така,но не го прави често.Имаше някъде тема във форума,че това по накакъв начин прави червата,по-скоро сфинктера ленив и ако прилагаш трика много често има опастност бебчо да не иска да ака самичко.

# 122
Здравейте ние не сме акъли цял дне дали това е проблем ? Ткаа се притеснявам !

# 123
Привет и от нас,не смогвам с ангажиментите у дома,а и на мен ми помага майка по няколко часа е в къщи и затова рядко пиша но поне ви чета,не пропускам!
Ние днес бяхме цял ден на разходки,Бенитта ,смятах да ти звънна на моб.апарат  за среща на центъра но за съжаление не стигнахме до там!Може би др.път!
Нещо ми се губи Филка, хич не пише ако чете поне ,я да се обади!
Голяма жега в пловдив и аз сечудя как да го обличам детето,изведнъж се стопли много и аз се чудя какво точно да му сложа хем да не прегрее хем да не настине.
за акането-Валето ака само нощем,по 1 или 2 пъти а денем не,но мисля че няма място за притеснение,нали и капките против колики малко запичат а аз му ги давам през деня.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА  ВСИЧКИ ПОСЛЕДНО ОБЕБЕЛИ СЕ И НА ПЪРВИТЕ МЕСЕЧИНКИ!ЧЕСТИТО

# 124
  • В една далечна галактика...
Kler, спокойно! Не е проблем ако бебето не ака един ден  Peace Моят писан не акаше 2-3 дена след изписването от родилния дом и после като се почна едно...  ooooh!
Твоето бебе какво яде? АМ по принцип запича, а ако е на кърма, зависи ти какво си яла и дали ти си запечена. Ако си притеснена, пиши, но според мен всичко ще се нареди  Hug

# 125
Здравейте мами искаъм да се пресединя към Априлските майки моята принцеса МАрина се роди на 15 април. Тежеше 4100 и беше висока 55см.

# 126
  • София
katq_74_, Добре дошла в редиците ни!
Гледам подписа ти... Марина е 4-тото ти детенце ли?   bouquet  bouquet  bouquet
Разкажи повече за вас!

# 127
ЗА акането е нормално във втория месец да бъде 1,2 пъти на ден.Все пак трябва да се оползотворява, а не да отива на вятъра изяденото млекце.Само в началото е ядене и акане, как ще се дебелее иначе???Не се притеснявайте за това нормално е.Разбира се ако няма акано 2 дни трябва да се обърнете към термометъра или към педиатъра.
ПЛовдивски мами аз всеки ден съм в градината на центъра ако някоя има път на там може да се разберем за разходка

# 128
Здравейте, нашето момиченце снощи преди 23ч. когато и е храненето плака доста мислех че вече има колики , а то горкото сигурно не може да се изака и като се изака след това и заспа до 4ри сутринта, и след това в 8 и сега пак спим , значи нямамме колики какво мислите ?!!
От кой ден излизахте на разходка?

# 129
Здравейте!
Аз пак с една чуденка: Случвало ли ви се е бебчовците да плачат докато спят?На нас това ни е коронен номер от вчера и съм в шах....Както си спинка спокойно се започва или мрънкане или директно един рев...и докато видя какво става,тя пак си спи спокойно, а тази сутрин си порева доста и после пак сън. newsm78
И още нещо: Кога започват да плачат със сълзи?Аз снощи забелязах нещо наподобяващо сълза,но си помислих,че пак си въобразявам,защото съм останала с впечатление,че е по-късно. newsm78

# 130
  • БГ
katq_74_  честито  newsm30 newsm51 smile3525 newsm51
и моята бебка плаче насън, мисля че е от коликите, защото се свива и проплаква докато спи,после пак заспива, така цяла нощ, мрънка и нещо си мърмори даже,хили се с глас насън мрънкайки.
падна ни пъпчето миналия ден, отдолу е заздравяло почти,само на малко место ми се струва че иска още да зараства, като падне вие почиствате ли пак с нещо? newsm78
белега-и моя е голям, очаквах по-малък,но не ми пука дори да не изчезне, дано само корема ми спадне, че никакви дрехи не ми стават още smile3515, мажа с контрактубекс.
засега количката не е при мен и излизаме само на траската за 20 мин,и увеличавам всеки ден.

# 131
От кой ден излизахте на разходка?
Откакто навърши седмица сме по парковете. И по-рано бих го извеждала, но мен самата много ме боляха шевовете и не издържах дълго права. Иначе педиатърът каза "по-добре навън, отколкото десет баби да му се изкашлят в затворено помещение" Peace
Здравейте!
Аз пак с една чуденка: Случвало ли ви се е бебчовците да плачат докато спят?На нас това ни е коронен номер от вчера и съм в шах....Както си спинка спокойно се започва или мрънкане или директно един рев...и докато видя какво става,тя пак си спи спокойно, а тази сутрин си порева доста и после пак сън. newsm78
И Дани е така - мисля, че е  от коликите. Понякога през нощта изпищява, а докато стана да го погледна вече си е заспал Rolling Eyes

# 132
Sissi, Eлизара също проплаква на сън и то предимно на разсъмване. Първият път веднага скочих, преоблекох я и я нахраник, а на следващия ден реших да я оставя да се разплаче като хората и съм заспала. Като се събудих беше минал един час и брше станало 7 ч, а тя продължаваше леко да проплаква.

За плаченето със сълзи, това ги правим от втората седмица. Като си навие, че ще плаче дълго - накрая и сълзички се появяват във вътрешната страна на оченцата, а това се случва поне веднъж на ден. Някъде бях чела, че физиологично до определен период (не помня точно, но ми се върти из главата края на първия месец) им били запушени слъзните канали и затова плачели без сълзи, но явно не при всички е еднакво.

# 133
Ха сега и аз с една питанка - някоя от вас да е забелязала, дали отворите на каналчетата на едната гърда са по малко от тези на другата. И изобщо възможно ли е? Защото на ръка вчера се пойзцедих, да вивидя какво става, и това ми направи впечатление. Бебока явно засуква много на дясната гърда и ме протрива. Раничка не е станала отново, старата зарастна. А с лявата гърда нямяме никакви проблеми. Мерси ви предварително Simple Smile

Ние излизаме от 6тия ден, зашотото трябваше да ходим пак в болницата, на преглед за слуха и разговор с акушерката, как е протекло раждането (да не би да съм травмирана психически, и да не искам да раждам пак, и да ни обяснят какво и как с бебето, по време на раждането) И от тогава ако не на разходка, спим по около 3-4 часа на балкона

Нашия юнак не плаче докато спи, но си мърмори много, и се присвива, както и вие сте го описали. И докато не се изпръцка не спира, после продължава да спи, до следвачия напън  Joy

Бибероните - залъгалки - давате ли ги, и кога?   Thinking Ние още не сме го сложили, с присвиваниятя се носим леко свити, или влизаме в коритото, защотото е неспокоен привечер, преди къпането. И така се успокояваше до сега. Но напоследък все по-дълго прави коремни преси , и не се отпуска.

сисси - днес сме на месец, а от 4-5 дни забелязвам отвреме на време някоя сълзичка, когато е много на зор

# 134
  • Стара Загора
Здравейте и от нас!
Най накрая ни прекараха нета в къщи и аз съм многощастлива от този факт.
За разходките - ние започнахме от 7 ден с 10 мин на балкона, на следващия  -20, и от десетия ден вече навън с количката.
За коликите - давам в момента Еспумизан, но чакам да ми донесат Инфакола. Но си мисля че Алекс плаче неистово и без да има колики.
В този случай не помага нищо, освен слагането нагърдата.
За задавянето -  малкия се задави много жестоко на първия ден след изписването. Изживях страшен стрес, викнахме дори бърза помощ, но добре че майка ми го разтърси с главата надолу и имаше резултат. Иначе около 5-6 минути не можеше да си вземе въздух както трябва, целия беше синичък милия. Оттогава дори и при най-малкото задавяне ми се изправя косата.
За чорките при момченцата- ншата педка каза че е много рано за каквито и да е манипулации. За това сме щели да мислим след шестия месец
За режим на храненне и спане  - въобще не може да се говори. Всеки ден е различен отпредния. Все още вечер си се събужда на 4 часа и си търси ядененто. Дъщеря ми беше на АМ и вече на 20 ден не се събуждаше през нощта

Общи условия

Активация на акаунт