Отговори
# 105
  • София
И аз няма да мога за срещата. Едно че нямаме кола и няма как да се довлека до там и второ- вчера ни беше първата разходка навън, че я нямаше количката до сега. Май се поуляхме- младежът умря от глад и го носих на ръце половината път до у нас, защото наду гайдата, а свекървата бута количката и покупките  Blush А в блока нямаше ток и пеша до 5 етаж. Днес пак ще теглим бебчо и ако не е наддал хич или още е свалил.... сигурно ще ни накарат да минаваме на АМ  Cry Та ми е криво и притеснено по тоз повод- скъсах се да пия чайове на Хип, българския- ама не знам до колко има ефект.  ooooh! Така ми се иска да се кърмим до 6 месеца.....  Tired
Нещо не мога да си заредя снимка в профила. Някой знае ли как става. Пробвах от албума с бебетата, корегирах размерите, но пак не става Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 10:41 от zazu1

# 106
За срещата - няма да мога да се организирам, но ще се постарая следващия път.  Wink
Има ли някоя от вас, която да се разхожда в градинката пред народния театър?

За водата - бебката изобщо не желае да пие от шише. Всеки ден й правя от чая на Хип, упорствам, но тя не иска.

И аз ползвам кремчето на Авент - но в редките случаи, в които почувствам болка или има зачервяване. Засега нямам проблеми със зърната, пу-пу! Wink

Правите ли масажите? имам чувството, че не правя нещата както трябва... Масажирам крачета и ръчички, после коремчето по часовниковата стрелка. после я обръщам по корем - масажирам от двете страни на гръбнака и правя упражнението за лазене.

За обличането: момичета, сама съм срещу всички! бабите и мъж ми искат да навличат бебка, аз се боря да е леко облечена... На мен ми е ужасно горещо на вън и мисля, че и на бебето би трябвало да му е топло. обикновено е с камизолка, чорапки, гащеризон или блуза и ританки, и шапка. още не съм махнала зимния чувал на количката. завивам я с едно одеалце. като се прибираме и ръцете, и краката са й топли.

# 107
      Здравейте мамчета ,

Вчера бяхме на ДК стали сме 4 100 и 54см. ,биха ни и ваксината за Хепатит  .
 Нашата педка също ни каза да почваме със сокчетата ,но аз още се чудя . ooooh!

Заради тежката жълтеница педката ни беше казала да пие повече вода и сега Вики си пие по 150 гр. на ден .Каза ми да спра да и давам кърма и вече една седмица сме на АМ също заради жълтеницата и вече сме се изчистили .

# 108
      Здравейте мамчета ,

Вчера бяхме на ДК стали сме 4 100 и 54см. ,биха ни и ваксината за Хепатит  .
 Нашата педка също ни каза да почваме със сокчетата ,но аз още се чудя . ooooh!

Заради тежката жълтеница педката ни беше казала да пие повече вода и сега Вики си пие по 150 гр. на ден .Каза ми да спра да и давам кърма и вече една седмица сме на АМ също заради жълтеницата и вече сме се изчистили .

и на мен ми бяха казали същото, но аз не ги послушах. нито вода съм давала нито съм спирала кърменето за да давам АМ. тази жълтеница си е кърмаческа и минва за 1 мвсец  или 40 дена ние вече се изчистихме. в този случай се следи дали урината е прозрачна ако е не е необходимо спиране на кърменето. мисля че много си рискувала първо  да ти спре кърмата и второ да се отбие детето, но всеки си знае.

абе какви са тия педиатри в българия. спиране да кърмиш, сокчета от 40 ден направо са се побъркали. като са завършили образованието си преди 20-30 год. си мислят, че медицината е спряла да се развива.

# 109
За сокчетатаНе ми се почва хич, особено, като чухче засилват коликите... Shocked
Снощи на Монко също му беше леко хлътнала фонтанелата и направо си изкарах акъла, но като се напапа се оправи.
Оооооооооох пак рев...ще пиша друг път Hug

# 110
Здравейте, ние няколко дни неможем да заспим и малко хленчим, защото когато е време за ядене не ядем а спим !
 Искам да ви попитам за аспиратора за носле ,как се ползва то няма вътре разтвор ?

# 111
# 112
Аз отивам сега на ДК и дано ме примемат с началото на работното им време, за да мога да се довлеча до Борисова градина на време. Май повечето майка няма да идват.
Също така не знам на кого да оставя GSM-а си в лучай, че закъснея и вие се преместите на друго място........... Връщнъст едва ли някой ще злоупетребява 0899851490 - моля звъннете или пратете СМС, ако се преместите от Ариана Simple Smile
Ако пък никой не отиде на срещата, организирала съм майка ми да доведе Румена след като се наспи и ще бъдем на кръглата детска площадка, поне тя да се наиграе Simple Smile
Приятен ден ви пожелавам от сърце и дано се запозная с някои от вас на живо Simple Smile))

# 113
Някой от вас пробвал ли е пелените за многократна употреба на Bambino-mio?

# 114
Има ли бебчовци които са само на АМ, колко им давате, нашето бебе яде понякога по 50, снощи изяде 120 и сега 80, меря я понеже имаме кантар, незнам кое  едостатъчно , защото като яде по малко заспива и после плаче

# 115
  • София
Искам да ви попитам за аспиратора за носле ,как се ползва то няма вътре разтвор ?
С него се аспирира, а не се пръска! Аз лично съм го ползвала само при много обилна хрема, когато не излизат сами секретите. Но с големи протести от Ида.
Пръскаш физиологичен разтвор (стеримар, Нисита) в ноздрите, стискаш гумената част на аспиратора, запушваш едната ноздра, долепваш го до другата и отпускаш гуменото за да всумче сополките. Ако не запушиш другата ноздра или устата е отворена нищо не става. Дано обясних като хората Rolling Eyes ако има още нещо- свиркай Mr. Green

Някой от вас пробвал ли е пелените за многократна употреба на Bambino-mio?
Мислех миналото лято даа купувам банските им, но се отказахме от плуването за бебета и отпадна. За пелените даже отзиви не съм чувала...

# 116
Здравейте мамчета  Hug!
Поздравявам всички, които така съвестно списват форума, не знам как насмогвате  Wink. Аз хем имам мама да ми помага и пак едва успявам да попрочета нещо, камо ли да пиша Blush. Вчера водихме нашия Даниел при педката, защото ни се стори жълтичък. В болницата почти не му личеше родилната жълтеница и сега се бях поуплашила, че се е появила по-късно. Оказа се обаче самовнушение. Дани е наддал 800 грама за 2 седмици - изписаха го от Тина Киркова 2600,сега е 3400 - голям мъж. Педката каза, че щом си яде и е жизнен, не е поспалив и т.н., значи не е жълтеница.
За водата - не иска, мръщи се като му давам. Но от няколко дни с голяма охота пие чая от копър ни Хип. Не знам доколко помага срещу колики, защото при Дани, Слава Богу, са слабо изразени, но определено му засища жаждата.
Дрехите - извеждаме го от десетина дни и го обличаме все по-леко. Вчера ходихме на гости у свеки, при тях в панелката е голяма жега. Горкото ми бебе прегря и като почна един рев - в чудо се видях докато разгадая какво му е #Crazy. Накрая го преместих в най-хладната стая, дадох му да пие чайче и се кротна. Така че внимавайте с прегряването, не навличайте много бебоците.
Целувки от нас и весел ден!   bouquet

# 117
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ Simple Smile
Последните два дена прекарах в кърмене от едната гърда, цедене на другата, и даване на млякото с лъжичка, и пак съшата процедура. И не стигнах до компютъра. И сега прочитам темата, и по този повод ИРКАТА - за разранени зърна - бяхме два дена на този начин на хранене, и днес зърното ми е като ново. На мен ми се разрани точно в центъра, и както и да върта юнака, раничката все кървеше. А на всичко отогоре имах и малко гъбички по него, но по устичката на бебо няма нищо. При мен е крайният варянт. Иначе можеш да сменяш позицията на кърмене - по няколко пъти на кърмене, или на всяко кърмене. Или да избягваш тази поза, в която венците му дърпат раничката. Скорошно подобрение Simple Smile
Да се похваля - днес ни мериха, за 3 седмици Борис е качил 1300 гр. и е порастнал с 2 см. Аз още не мога да повярвам, та той яде като малко ламче.  Party Но мама е щастлива
Сега продължавам с четенето  Joy

# 118
       Kler ние сме само на АМ и при нас е така ,един път яде по 100гр ,следващият път 50-60 гр.
 И аз се бях притеснила ooooh! ,но педката ме пита -ти на всяко ядене еднакво ли ядеш ?
 Вики миналата седмица ядеше по 50-60 гр. и мислех ,че не е наддала нищо ,а се оказа че от
2 до 10 май е наддала с 450гр.Почвам сега да се притеснявам че за 8 дни е качила толкова .

# 119
  • В една далечна галактика...
Е, аз не успях да стигна до срещата в Борисовата градина. Онзи ден просто бях забравила, че по това време синът свършва училище и аз го гледам пък и мъжът ми взе колата та...  ooooh! Надявам се следващия път да не пропусна.
Style, понеже виждам, че ти редовно посещаваш парка, ако събота или неделя ходя натам мога ли да ти звънна за компания?
Anishka, странно ми е, че са ти казали да спреш кърмата заради жълтеницата!?! Това са стари разбирания. Сега се смята, че дори трябва повечко да се кърми, за да се увеличат изпражненията и с тях да се изхвърля билирубина. Дано не ти спре кърмата така! Ние също сме още с жълтеница, но докторката каза, ако мога да увелича водата, която обаче моят бебчо не обича особено много Simple Smile
Аспираторът всъщност не е безобиден уред, както и клечките за уши. Има опасност да се вкара по-навътре и да се засмуче от там, което не е добре за бебето. Наистина трябва да се ползва в краен случай. Нека споделят впечатления мамите с по-медицински познания  Peace

Общи условия

Активация на акаунт