Отговори
# 90
Здравейте и от нас! Ние с бебка за пръв път сме заедно на клавиатурата Joy

За водата-ние изобщо не пием вода, освен няколкото капки, които ни попадат случайно докато плюем водата от лъжичката при плакнене. Шишето го предлагам редовно, но даже не благоволяваме да сключим устни около бибата, пък камо ли да засмучем. А физиономията е-отврат. Иначе на гърдата сме първи и сучем като лами, ако може на 2 часа, че и по-начесто най-ни харесва. Мале как си пълним памперса в момента не ви е работа, явно компютъра ни действа слабително.

Мамите със секцио-колко е голям или по -скоро дълъг вашият белег? Мен вчера ми махнаха конците и се поразгледах, ами то голяма работа бе, аз защо си мислех, че ще е нещо по-малко не знам. Иначе не е дебел и много забелязващ се, ама все пак.
Kler аз вече си лягам по корем и всичко друго си правя като преди-клякане, прегъване и т.н.-щом мога значи не би трябвало да е проблем-така си мисля де.  

Май от вчера детето има колики, но майка му е загубена и не разбира. Бяха два пъти за около 15-20 минути максимум и повече не се повториха и аз май се разколебах дали се това коликите или нещо друго ни е дразнило. Днес пак ми се стори, че плака "по-така" един път, но пак бързичко премина. Не знам дали да почна да давам Еспумизан и чайче или да изчакам по-сериозните, вие как мислите  newsm78

# 91
  • София
кажете за инфакола- колко е като количество, ще пробвам да поръчам на едни познати да донесат, да преценя да поръчам повече, че направо с тия колики е голям проблем, еспумизана няма ефект засега #Crazy
а от кои бг чайове си купувате,за д а  поръчам д ами купят и на мен? newsm78

шишенцето е 50 мл., на мен ми стигна за около 2 седмици и половина, вече сме на 2 опаковка.

За водичката - при нас Бобо свикана да пие вода в родилния дом заради тежката жълтеница и сега му давам, но само чайчето на Хип от копър. Изпива средно по 100 мл. на ден, не знам дали е много това  newsm78 Иначе като му давам водичка след хранене с лъжичката е голям зор, плюи я, не иска да я гълта.

За обличането - ами отнаало като излизахме му обичах една плетена жилетчица и слагах шапка, но от няколко дена ми се стори, че му е топло и си е облечен както си е в нас -  боди с къс ръкав, отгоре цяло гащеризонче с дълъг ръкав и чорапки (които редовно ги опишква при смяна на памперса  Mr. Green ). В количката го завивам с порт-бебето от изписването (това с ципа), Надявам се, че не му е студено...

Последна редакция: чт, 10 май 2007, 16:39 от catty m

# 92
Дени моя белег е около 10 см.Аз го наричам "усмивката", ще има да ни се хили поне още година.Доволна съм от козметиката, моята док е със златни ръце.Аз почнах и коремни преси и други разни упражненийца.Ама трябва да са след 40-тия ден.Иначе мажа 2-3 пъти с контрактубекс

# 93
  • София
Ох, и аз да се докопам до амброзията, наречена форум бг-мама...
Здравейте!
КАк се оправяте да си гледарте децата и същевременно да пишете и четете във форума - не знам!
При нас полойението е извън контрол. Режим никакъв не може да се установи. Васко още в родилния дом си показа рогцата. Първо - яде почти непрекъснато, заспива си на гърдата, а щом усети, че съм си го сложила в легълцето - веднага започва седно "Ехе, ехе" и накрая "Уаа"- засилващ се рев до почервеняване, побеляване на петна и разтреперване. Даже не ми остави време да го разглезя - такъв си е от първата нощ... Второ - не ще да стои на едн о място това дте - слагам го настрани и след малко, като го погледна- или по корем или по гръб и то на друго място в леглото. Одеялцата се изритват веднага... Абе шоу. Принудухме се да го натикваме в една възглавничка за спане настрани, но там заспиването е много трудно... Освен това много обича да зяпа - по 2-3 часа се кокори и не заспива. Буди се през интервали от 1 до 4 часа... Когато си реши той... И будува горе-долу по толкова време между съня...
Кърмата - при мен е в почти недостатъчно количество. Най-малко е привечер. Тогава ща не ща понякога забърквам по малко АМ. Ям като прасе - ядки, баклави, меса, млека, крем карамел... Никакъв ефект... Пропих се дайе - по 1 бира дневно, а преди не близвах такова нещо... Наливам се с чай на Хип - слаб резултат. Най- ефективен сякаш е чаят от босилек ( 1 лъжица в 500 мл вода). Освиних се здравата. От родилния излязох 61 кг, а вече съм 63-4... Добре, че е мамйка ми - много ми помага - за да спя , когато Васко спи- и тогава ми се насъбира най-много кърма. Чак се дави като пие и му се стича от устата... А с изцеждането не можах да се справя - нито помпата на Авент усвоих, нито цеденето на ръка...
Водата - педито каза около 200 мл дневно. Със захар докато се изчисти жълтеницата. Васко си я пие и даже не му стига. И ги прави едни - изсмуква ми гърдите от позиция протекли от препълване гърди, започва да хленчи и му давам 50-тина мл вода, а после продължава да се тръшка и го доливам с 60-90 мл АМ. След 30-тина минути, след порядъчно оригване, хълцане и повръщане е гладен отново и пак увисва на цицките... И така до безкрай...
Зърната - кремчето на Авент при мен върши чудеса.
Косопад - и аз искам да знам за рецептата на Дидиа.

# 94
Момичета утре кой ще идва на срещата да знаем кой да чакаме ?

Последна редакция: чт, 10 май 2007, 19:23 от Stra4iatela

# 95
здравейте

мен инфакола ме изкара точно 10 дена. аз давам на всяко хранене което е на 2-2,30 а вечер едвам увеличаваме паузата на 3 часа. при нас има поразителен ефект давам по 1 пипета и не се притеснявам че е много защото в опътването пише 1-2 пипети преди хранене така че не е проблем че се храним по-често.

за водата и аз се надявам кърмата да и стида и да не се налага даване на вода. аз не съм я пробвала до сега. само чайче на хип и тя от 2 дена не го иска. капвам по няколко капки водичка за изплакване и то не след всяко хранене, а само когато е будна и тя я плюе, но нали е за изплакване така, че все пак си вирши приложението защото излиза от устичката с побелял цвят от кърмата  Laughing

аз не пия никакви чайчета за кърмата. изпих си опаковката на хип защото ми я бяха купили и съм спряла. за мен слагането на гърдата стимулира кърмата, а другото си е внушение. разбира се трябва да се пият и повече течности.

вие какво имате в предвид от хлътнала фонтанела? нашата си е мекичка, но за мен е нормално нали не е затвотена. как се разбира че е хлътнала трябва да се вижда или при допир е нещо по специфично  newsm78

за обличането вече гледам да е всичко памучно и другите плюшени гащеризончета не ги слагам. в количката леко мятам една тънка пелена само до кръста колкото да не е без нощо, че то голяма жега страх ме е да не се претопли

# 96
Момичета утре кой ще идва на срещата да знаем кой да чакаме ?

Съжалявам, че ще я пропусна. Южният парк ми е близо и когато решите да се разходим там ще се присъединя с удоволствие, иначе за транспорт сме обвързани с тати, който е на работа. Cry
Да се снимате за да ви се радваме, най-вече на бебоците.

# 97
  • София
За разранените зърна. Бяха ми такива в родилното, но още там поръчах да ми донесат силиконови. Ей, има ефект от първото кърмене. И оттогава съм с тях, не виждам защо не. Нали бебка не отказва да суче, значи проблем няма. Не виждам защо трябва да се мъча без тях и детето ми да суче ред кърма, ред кръв.
А една сестра в родилното, като ме видя със силиконките много възмутено ме попита "Защо кърмите с тези, Вие си имате много хубаво оформени зърна?" Обяснявам й, че зърна си имам, но ми се разраняват, а тя: "Еееее, ами така е." Веднага я застрелях с едно: "И защо трябва да е така?" и тя млъкна. Така и не ми обясни защо не трябва да кърмя със силиконови зърна, затова и съм си с тях. Peace
Също помогна и кремчето на Авент, но него вече не го мажа.

Косопад нямам /чукам на дърво/. Във всичките ми бременски книжки пишеше как ще ми запада косата след раждането. Да, ама не! Точно обратното, падаше докато бях бременна, а сега никак. Пу-пу.

Водичка вече давам, под формата на чая на Хип. Събира се около 100мл за 24 часа.

За увеличаване на кърмата пия чая на Хип, но рядко. Бебка никога не изсуква докрай... май. Всъщност, как да разбера дали е изсукала докрай?  newsm78 Гърдите ми вече изобщо не се напрягат, дори сутрин. Но кърмата май си е достатъчно, защото беба си пие както преди.

Пролет, изключително точно обяснение за "Ехе, ехе" и накрая "Уаа" Joy Същата картинка е и мойта Калина.

За обличането. Абе знаех си аз, че много я навличам мойта кукла. Още е с боди с дълъг ръкав под гащеризончето. Thinking

Спането по корем. Уви, не мога. Сега заради гърдите. Иначе за можене мога да легна по корем отдавна, секциото не ми пречи никак, но гърдите... боли, тече... Та любимата поза за спане ще трябва още да почака. То и посвикнах на гръб.

Коремни преси. Само чакам да мине месец и половина /по заръка на док/ и почвам!  Naughty Не мога да си понясям мекицата, която се е настанила на мястото на корема ми! А и не ми стават най-любимите дрешки.  Rolling Eyes Дали при нормално раждане по-бързо се свива матката?

За срещата. Чакайте мен!  Laughing Асансьорът в подлеза на Орлов мост работи, така че е страшно удобно за всички с колички.  Peace

# 98
Здравейте,

да се отчета и аз, вчера бяхме на ДК и сме наддали 480гр. и 2 см. от както сме изписани/25.04/
Иначе ядем, повръщаме по-малко и спим.

За секса след секцио ние правихме на 20 ден, но имах чувството в началото като че ли ми е за първи път, при вас така ли беше, много тясна съм станала.

Чао   bouquet

# 99
На 23.04 се роди бебе  Ивалена 3500гр,51см в Шейново.Извинявам се че пиша с такова закъснение.

# 100
и аз да се вредя тук Simple Smile
ние сме явно спокойни за бебе, спим нощно време с 1 или 2 събужданя за ядене и да чукна на дърво ревем по малко и се успокояваме бързо.
Prolet за спането на страна, не го мучи детето, нашaта спи по гръб както се препоръчва във Франция. Там твърдят че откакто са сменили спането на страна с това по гръб смъртността на бебетата е намаляла с 60%! За повръщането не се коси, бебето си има защитния рефлекс за да не се задави когато повръща и е по гръб, ако обърнеш внимание когато е по гръб главата му винаги е на страна. За кърмата - пробвай със супи и течни хранителни продукти (кисело и прясно мляко, сокове и тн), на мен това ми помага.
за водата - почти не давам само по глътка след кърмата за изплакване на устата, но тя и нея не я иска. А вода със захар предразполагала към затлъстяване по нататък, според последните изследвания ...
За зърната - на мен Лансинох ми действа чудотворно, веднага ми се успокоиха и болките намаляха след първото мазане. Сега вече не ме боли изобщо.
Шевовете -  това ми е най големия проблем, имам един шев които не е зараснал и ме боли не мога да седна вече цяла седмица се мажа с дефламол, бивацин и ревенол и никаква промяна . Някои може ли да помогне, имали ли сте такъв проблем?  Praynig

Hug

# 101
Сетих се и още нещо. Ако не се лъжа Didia преди време беше споменала нещо за една отвара от розмарин против косопад. Моля те, напиши отново как се приготвя и прилага. Хиляди благодарности! Hug.
     Процедурата е много проста и да сложите повече розмарин вреда няма.Аз приготвях от половин литър вода и 100 гр розмарин.Прави се запарка.Като заври водата се слага розмарина за около 4-5 минути.Прецежда се и всяка вечер от отварата се втрива в корените на косата.Напълно безвредно е за бебоците.  bouquet

# 102
Честито на мама tody!!!

Напълно споделям мнението на Илит за разранените зърна и при мен беше така... ред сълзи ред сополи - кръв - повръщане, почти се бях отказала от кърменето. Докато нашата док. не ме светна за силиконовите зърна и така до ден днешен си ги ползвам Laughing

Живеещите в южните квартали Мами, какво ще кажете за среща другата седмица в Южния парк?

# 103
  • София
Привет от нас на всички бебоци и мами!  bouquet
След консултацията днес се оказа, че не само ми се вижда, че Мими е пораснала - +1400 гр и +5 см! Каката ни е била с тези размери в 3-ти месец... Thinking Явно скоро ще я настигне и ще започне да й носи дрехите от гардеробчето! Mr. Green

Моето бебе доста често се задавя или ако върне кърма започва да си извърта главичката назад и нагоре и търси въздух някак си или пък със слюнката си по същия начин. Това нормално ли е на някой случвало ли му се е, че аз вече започвам да се притеснявам дали е нормално.
Беба също от време а време се дави, като върне, но засега се справя сама. Ако се захласне сигурен начин да  я накараш да вдиша е да й духнеш в лицето - това и при захласване от рев върши работа. Да не се налага на никой да го прилага Praynig

kamiordanova, да ти е жива и здрава дъщеричката! Много да ви радва и да е най-обичливата кака на света!
"кольо"-то дойде ли вече? Mr. Green

ягодка, нашето пъпче стоя 20 дни... Днес сложихме лепенка за да се прибере, че много дебела беше пъпната връв. И явно дълго време ще е залепена. Питай педиатъра ви дали няма да се наложи и при вас.

За помощниците - ние също се гледаме сами. С двете девойки вече свикнахме с режима си и съвсем пълноценно минава деня - разходки, игри, спане, чистене, готвене, гладене... Само с пазаруването не се наемам Naughty

С тези памерси вече незнам... Нито едни не ми харесват... Памперс - лепенките им почти порязват крачето като се разрита и ги размести. И май и нас ни изпъпчиха...
Либеро - много им харесвам залепването, но без да е пропуснал ми мокреят дрехите на дупето...
Хъджис - не се припокриват хубаво отстрани и често пропускат от там.
Какви да пробвам - вече незнам! #2gunfire

tanb, не мисля да захранвам преди 5-6 месец. Прочети в библиотеката на кърмаческия форум за късното захранване. Предполагам педиатърката ви не те е запознала и с този вариант. Крайно време да започнат да дават информация за различните схеми на захранване, но родителите да изберат как да гледат детето си!
Ако все пак започнете със соковете имай предвид, че коликите вероятно ще се засилят!

клер, ако бебо има колики няма начин да не разбереш. Организма привиква към лекарствата и започват все по-слабо да му действат. Затова не давай капките без повод - после да не се окаже, че не действат като ви се наложи!

Коликите при нас май също започват. Но още не съм съвсем сигурна дали я боли коремче или просто е уморена. Определено се държи по-различно от спомена ми за бебе с колики... Капки не давам, ще давам хомеопатия ако се наложи.

smooth, ваксините и аз мисля да отложа максимално във времето. Педито също е съгласна. Хеп.Б  не сложихме днес, ще остане за малко по-натам. Следващите ваксини ще са Инфанрикс (ДТК) и Имовакс Полио.  Но пак ще ги забавим и ще ги слагаме в различни месеци.

Косопада след първата бременност беше... Shocked УЖАСЯВАЩ!!! Към 2-3 месец като се започна... Тогава започнах специални шампоани и ампули на Фито и спасих положението. Сега ги започнах превантивно - дано не загубя толкова много коса като предния път!

За преваряването на изворна/минерална вода - имайте предвид, че така  има опасност да стане много високо минерализирана за бебе! При 7 мин преваряване обема намалява наполовина, но минералите остават във водата, т.е минерализацията е 2 пъти по-висока от тази на етикета!

Шапка не слагам, но навън сме със суитчер с качулка. Тя по-скоро под главата седи, а не я пази Mr. Green, но пък подпира бибата да не пада Mr. Green

tody, честита принцеса!!!

За срещата и аз няма да мога - каката ни си ляга по това време.

# 104
  • Пловдив
Веси, фонтанелката аз веднъж я видях хлътнала - като погленеш главичката в профил се вижда как е хлътнала и пулсира. ПОсле я нахраних и май се оправави. Може би може да се види преди мамбо след по-голям интервал.
Мами от Пловдив, аз днес смятам да изкарам деня на центъра, та ако някой има път може да ми звънне. Мисля да се мотам от 13 до към 17 часа Simple Smile И после смятам да стигна пеша до Кичука  Wink

Общи условия

Активация на акаунт