Отговори
# 75
  • София
Честити месечинки!!!

Да ви се оплача - вечер направо е ад - бебана реве по 4-5 часа, заспива само гушната и непрекъснато иска да суче. изтощена съм и направо не знам какво да правя... инфакола очевидно не действа.

Много лошо това, че не действа. Пробва ли чая от копър на Хип?

Аз се чудех за Инакола колко дълго може да се дава? защото на упътването пише "няколко седмици (several weeks)", но колко по-точно е това? А малко по напред в упътването пише, че продължителното му даване може да облекчи по-нататъшното положение.

# 76
мами, вие какво мислите за даването на вода, аз му давам и той не ми се мръщи, а в кармаческия са много против. Не мисля обаче да го лишавам, ако иска ще му давам. Докторите в БГ все още не го отричат.

# 77
За коликите да споделя, че Еспумизана не ни помага, но пробвах със затоплена пелена и имаше ефект.  Hug

# 78
  • БГ
привет Hug
и аз да питам за чай за увеличаване на  лактацията, кърмата ми намаля, макар че след всяко кърмене се помпя до край, малката вече суче по-добре, ама се бори и ръмжи като тигърче, отваря уста и очаква аз да съм готова и с памперса и с манджата,едвам смогвам с тия обороти #Crazy
и като спи мърка нещо и гука ,уж почвали по-късно да гукат newsm78
за списанието бебе и аз го харесвам и препоръчвам Peace
другата седмица сме на първа консултация в Селена, да видим наддава ли, че нямам везна у нас.
за водата-давам , една изворна била за бебета която преварявам ,нискоминерализирана.
за коликите- почнах да давам еспумизан,още не виждам ефект, след ядене ги дадох с лъжичка.
за фонтанелата ( -хлътнала или потисната , има признак на дехидратиране, това прочетох сега в библиотеката на кърмаческия newsm78
хубав ден!  bouquet

Последна редакция: чт, 10 май 2007, 13:27 от tevolere

# 79
гукат, как да не гукат! бебка ми се хили най-редовно и ми "говори" нещо...

наистина съм доста притеснена - Мия се храни много добре (да стискам палци), суче засега и наддава, обаче не иска да пие от биберон - само го дъвче, но не засмуква. явно чайчето на Хип ще трябва й го давам с лъжица. доста съм притеснена, защото отказва да пие вода, а идва топлото време... и залъгалка не иска. има ли други мами с такива проблеми?

# 80
Чай за увеличаване на кърма - при мен много добър ефект има чаят на Хип, този другия от билките освен че е гаден на вкус, при мен не помогна. Но това + много течности и сурови ядки, и разбира се цоцане на бебока, определено е по-добрата помпа в сравнение с Авент (то нея вече почти не я ползвам) след като е ял, не остава нищо за изпомпване Peace.
Ние още сме с пъпче Rolling Eyes

# 81
Ламята неСПАСКА малкия Боби също отказва да пие вода, плюе шишето и това си е, даже изплакване на устата след кърмене е голяма мъка. Но не се притеснявам, ще си караме на кърма, явно с нея си набавя и нужната водичка .

# 82
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Честит ни рожден ден на нас и на Яна на zazka!
  ura nbirthday  ura
Хе-хе една седмица вече съм мама! От това по-хубаво няма!
Хубав ден на всички и знайте, че вие най-добре знаете кое е добро за вашите деца! Няма друг, който да знае по-добре!  Hug

# 83
  • Пловдив
Ламичке, и ние не признаваме шишетата. Даже спрях да изплаквам устичката, че като заспи на цица, как да я събудя... нали после ще ми вземе душата Blush
А за жегите - мисля аз да наблягам на водата и ще и давам по-често да си папка от горното воднисто мляко... а ако хлътването на фонтанелата наистина е признак, ще е още по-лесно да регулираме положението.
лактогонните чайове - аз съм супер доволна от обикновените български за лев и нещо. Даже по едно време ги спрях, че станах като дойна кравичка. Сега пак започнах да пия, но малко по-разредени, че много папа и привечер ме изцежда да дупка
Ягодка, ровичкаш ли смело под ластичето на пъпчето с клечка със спирт. Аз само в началото ръсих и Топоцин, но спрях, че много се кашка. Трябва добре да разтваряш кожата отстрани и смело да почистиш отдолу. Ще видиш, чр като падне отдолу пъпчето ще е заздравяло Peace

# 84
  • БГ
кажете за инфакола- колко е като количество, ще пробвам да поръчам на едни познати да донесат, да преценя да поръчам повече, че направо с тия колики е голям проблем, еспумизана няма ефект засега #Crazy
а от кои бг чайове си купувате,за д а  поръчам д ами купят и на мен? newsm78

# 85
  • Пловдив
единия е в кутийка - розова и на нея пише "Лактогонно средство". Отстрани пише :
СД"Шаркови и сие" - София
база Пазарджик
другия беше в хартиено пакетче, но съм го изхвърлила, а не помня какво пише на него.
Но в аптеката като питаш, все ще ти дадат нещо - те съставките са еднакви.

# 86
Здравейте, ние днес не ни се спи нещо, гледкаме, мрънкаме !

Днес ни донесоха кантар и я мерих на изписването беше 2880гр а сега е 3310 гр. това добре ли е ?
Сега уж ядохме , но повечето време спахме и изяде само 30 гр. което е супер малко, но и аз разбрах защото тя почти не яде а спа ! Колко долу горе е нормално , мамите които не кърмите по колко грама давате ?
 Искам да попитам мамите със секцио как ви е раната , мен сякаш ми е станала като ръб посредата , незнам дали е нормално, аз вчера си купих колан и се чувствам чудесно с него дано има ефакт !
Дали кога мога да лягам по корем ?
Дрехи- с какво обличате вашите бебета сега в това време вътре и на вън ? Ние още не сме излизали !

# 87
Честито на рождениците- smile3525
Инфакола стига за около 10-тина дни,аз поръчах 1 опаковка,но сега ми трябва още и чакам вече доставката,но май временно ще караме на еспумизан.

Гукането и мен ме учиди-стори ми се ,че Калина издава тези сладки звуци,но си казах,че е случайност.После  и мъжът ми каза,че е чул гукане,а когато споделих на майка ми,тя каза,че и се счуло нещо и на нея,но не бързала да си мисли за гукане,че било рано.Да,рано е, и аз знам че към края на втория,началото на третия месец гукат вече,но............такива са априлчетата. Grinning
За забелването на пишлетата-ние със сина ми започнахме от самото начало,всяка вечер специални тоалети,понякога болезнени,защото трябваше по-старателно да се почисти.Стигнахме до пълно заголване,но го заболя и после не даваше да го пипаме,докато с изчаквахме да му мине,тя чурата пак си срастна на това място.До сега,вече е на почти 9 год. си е така.Водихме го по доктори,но не искахме рязане,защото ефекта след това е същия-детето го боли и не може да се изпишка,а когато болката мине може пак сме на изходна позиция.Посъветваха ни да изчакаме и той сам да си прави манипулацията,за да не го боли,все пак чужда ръка като пипа е друго,не знаеш кога д спреш.Аз май ви обърках повече-съветът ми е да се прави много внимателно и без да се насилват нещата.

# 88
  • Стара Загора
За Долче нана- давам по 3 капки, когато мнгого се свива от колики. Гледам да не стават повече от 10 капки на ден.
Обличането- както е облечена в къщи така е и на вън като я завивам с една пелена, а ако сме с кенгуруто й обличам един поларен гащеризон върху другите дрешки.

# 89
  • Пловдив
ауу и на мен вече ми се вижда много сложно с момченцата Thinking но ще се подготвям от сега, че второто ми се иска да е мъжко Blush

За дрешките - ние тези дни се обличаме с тънко боди с къс къкав, чорапки, отгоре ританки и блузка   от памучно трико. В количката сме с по-дебеличката пелена от изписването, но е разкопчана, а ако сме на сянка е закопчавам малко. Удобна ми е, защото отвътрешната страна е памучно трико и беба не се опира в мъхести работи в жегата:)
ето едно клипче от вчера в количката
http://benitka.multiply.com/video/item/4

А вие слагате ли шапки? Ние сме събрали един шкаф шапки, а така си седят newsm78

Общи условия

Активация на акаунт