Отговори
# 180
http://bebeapril2007.multiply.com/photos/album/73
Ето нашите снимчици на тях още нямаме 20дена

# 181
emily_ska  - голяма сладуранка , даже и прическа си имате, май вече всички бебета са със косички!

Благодаря за отговорите, моя белег посредата някъде има като ръб , дали е нормално, ?

# 182
  • София
За рахита. Педиатърката каза, че при нашите географски ширини, ако детето си е на кърма и излиза редовно, според нея не е необходимо да се дава нищо повече. И аз не съм привърженик на излишните лекарства, пък било то и само витамини. Така че няма да давам.

За дрешките. Абе Калина май ще е зиморничава. Бях я разсъблякла по чорапки и панталонки и памучно боди с дълго ръкавче, но от ден-два киха и й измръзват ръчичките, и заспива само като я увия с одеалце.  Rolling Eyes

Крусти няма. Не правя нищо, просто няма.

Пъпчици по лицето й се явяват и изчезват. Thinking Сутрин няма, до вечерта се явяват и така. На другия ден, на други места. Док каза да не ги мажа с нищо, щели да си преминат.

Упражнения само чакам да стане месец и половина  след секциото и почвам. Вчера опитах да направя коремна преса и ме позаболя малко, чак се учудих, защото по принцип не усещам операцията. Явно има защо док да каже да не натоварвам коремните мускули известно време. Но от другата седмица почвам полека.

emily_ska, и моят белег е такъв и като че ли започна да избледнява от Контрактубекса.

Лохии вече нямам и не запомних откога, но май преди да мине месец.

Климатика в колата пускаме слабо, защото иначе ще се сварим. Просто не пускаме да духа силно, а само колкото да охлади.

За цвета на очичките. Тъмно сини. Винаги съм си мислела, че не може да се сменя цвета, а че просто родителите не забелязват добре какъв е, защото в началото са мътни, има нещо като перде върху ириса. И за някои това важи. Още в родилното на едното бебе бяха мътни, но видимо кафяви отдолу. На другото, мътни, мътни, но видимо и отчетливо сини отдолу. На мойта Калина очите й са тъмно сиво-сини. Или поне бяха до преди седмица. Сега на едното оче, само от едната страна сякаш някой е лиснал кофа с кафява боя от центъра към края. Много е интересно. Явно все пак има нещо вярно в смяната на цвета. Или аз да не съм забелязала, а да си е било така отначало... newsm78 Не ми се вярва.

Крем за слънце не ползвам, защото не я излагам на пряко слънце изобщо. Бебка е с много нежна и чувствителна кожа /едва преборих подсичането/ и без всички доктори да се изредят да ми го повтарят, както и да не я излагам на слънце, нямаше и да си помисля да я пържа на слънчеви бани. Дори количката държа на сянка /най-често шарена към плътна/, защото става голяма жега вътре.

Ортопедични гащи не слагам, ортопедът каза, че памперсът е достатъчен. Rolling Eyes

Категорично ЗА дългото стоене навън!  Peace Обаче аз не мога много, защото не мога да се реша да кърмя навън и това си е. И в тая връзка, ако наточа кърма за навън, тя няма ли да се развали за 3 часа на тия 25-30 градуса? Имате ли представа колко може да се запази читава за пиене при тия жеги като сме навън?

Абе няма, няма и като се разпиша, нямам спирачка.  Laughing

# 183
здравейте отново

искам да попитам за омекотителя на сано. днес станахме на 45 дена и реших вече да слагам. на опътването пише една капачка, но каква капачка като той е в плик? имам една запазена от ленор мисля че е 55 мл. това малко или много е, защото на етикета пише концентрат. вие по колко слагате?

# 184
  • БГ
здравейте Hug
връщаме се от преглед, бебка е наддала до сега 220 р.и пораснала с 5см. Joy
педиатъра ни посъветва да направим профилактичен преглед при ортопед, вие кога ходихте? newsm78
за очите-тъмносини са.
крусти-няма за сега
белега-моя е като дебела черта с хумикал, не държа да изчезне, предпочитам да спадна корема, че съм като в 5 месец.
за коликите-педиатъра каза че тези колики не били истинските, при тях нищо не помагало,  #Crazy
вие ползвате ли кремче за колики , имало някакво, ама дали има ефект newsm78
за слънцето-не я мажа, пез деня мажа лицето с крем за леце нивеа софт бебешкия.вечер мажа с преварен зехтин, но мисля да сменям с лисион на чико.
един въпрос-бебка има подута гърдичка , пед-ката каза че било нормално, от хормоните било, да правя компреси с реванол, при някой нещо подобно? newsm78
хубав ден  bouquet

# 185
за  гърдичките и ние сме така и вече 13 дена правим компреси с риванол на три часа и почти се оправиха,само дето ни се оплескаха всички дрешки Sad

# 186
И нашите гърдички бяха така - мажем с риванол има мехлем риванол !

# 187
  • Пловдив
Веси, капачката на Сано-то е доста голяма. Сега излях в нея 100 мл и имаше още място.
Но аз не слагам цяла капачка, а щом пише, че е концентрат... Аз имам при мен и пакет, но на него не видях да пише концентрат

# 188
На нас май ни почнаха коликите Sad.Ако това са те,ще се скъсам от рев през следващите месеци. Както е спокойна и като се започне....не спира,даже и на гърда не иска. Престраших се и дадох Еспумизан, но намазах и коремчето с въпросното кремче, не зная кое имаше ефект, дали просто масажчето, което направих докато размазвах кремчето, но се успокои и майка й също. Напръцка се едно хубаво,напълни памперса и сега е спокойна!
А спортът при нормално раждалите? Все си мисля, че тея три шева дето ги има, отдавна трябва да са зараснали, а конците са от котешки черва,така че са се разтворили най-вероятно.
Днес си направихме една разходка,а бебка изпи сигурно 100мл чайче, което направих за всеки случай.И на детето му е жега, а е средата на май....какво ни чака юли и август???
Очите- на Криси са ясно сини, дори стават все по-сини.В родилния дом бяха малко мътни, но съм чувала, че докато детето приема главно млечна храна,ще се променят.

# 189
Здравейте мамчета и бебчета,
Ние днес се спасихме от жегата - отидохме на Витоша и беше прекрасно Монко спа почти непробудно даже с час и половина измести папането Shocked.
Сега обаче е вой до небесата колики, колики и още колики. Cry
Аз пък си подредих летните дрехи и умрях от ужас , дрехи , които са ми били адски големи сега не ми стават хич.
Чакам да станат 2 месеца от секциото и почвам упражнения!!!!!!!emily_ska Честито! Много да ви радва бебенцето и само хубави неща!
Крем за слънце - омичета какъв крем ползвате за вашите бебета?
Лохии - до кога ?
Очичките - какъв цвят са очичките на вашите бебенца, знаете ли кога добиват истинския си цмят в кой месец?
Спорт - кога може да се спортува след секцио ?
Контратубекс - за какво е той и кака точно се пише на латински ? И от кога ?
Крема защитния и аз не знам, но май бях чела, че до втория или до третия месец не трябва да се ползват такива продукти против слънце.
Лохиите ми спряха на 20 ден напълно.
SmoothБраво !!! нещо специално правиш ли за повече кърма или божа работа?
Бебко се дърпа и плаче като суче знаете ли какво може да е причината? ooooh!

# 190
Веси, капачката на Сано-то е доста голяма. Сега излях в нея 100 мл и имаше още място.
Но аз не слагам цяла капачка, а щом пише, че е концентрат... Аз имам при мен и пакет, но на него не видях да пише концентрат

пише антибактериален, концентриран и икономичен омекотител 4 в 1 ти бутилка ли си си купувала? в магазина където купих аз нямаше бутилки а само в пакет

# 191
  • Пловдив
Веси, в момента имам и пакет и туба от 2 литра. Сега като цитира етикета.. погледнах и на двата пише едно и също. Но ако наистина е концентриран... една капачка от 100мл си е много.

За коликите
- ние днес сме на Инфакол (забравям да го давам преди всяко ядене, а и като сме на посикване те са много), но ми се струва, че има подобрение. Доста по-спокойна е и не се е налагало да се дундуркаме с часове.

Между другото, ние през деня сме в градската, ако има желаещи да се присъединяват:)

# 192
Добро утро.Искам да питам някой има ли представа еднократната помощ за раждане за второ дете 200лв ли е,защото вчера подадох документите и забравих да питам,а вечерта спорихме по въпроса с една приятелка.       В събота правихме погача на бебчо-много см доволна,най-после и аз да видя малко хора.Имаме и много подаръци,обаче вчера като ги изпрах се оказа,че нещо е пуснало леко синьо и сега някои от белите дрешки са с оттенък,та трябва наново да се занимавам с тях.Гостите ми отнеха възможността да пазарувам детски дрешки за лятото,защото се събраха доста и няма смисъл да купувам повече,а толкова много си бях харесала от един магазин наблизо.    Вчера не съм извеждала децата,защото при нас духаше много силен вятър и ме е страх да не настинат,дано днес времето е хубаво.   Nature Sun With FaceМного от момичетата спряха да пишат откакто родиха -пенелопа никаква не се обажда,петя и други,дано всичко е наред с тях и скоро да се отчетат,че като си нямам работа се сещам за тях и ги мисля                                                           

# 193
Добро утро и от нас Simple Smile

polly_g_bg, при кърмените деца няма думата "трябва" - те ядат изключително неравномерно и като време, и като количество, тъй като си набавят и вода от кърмата, а и кърмата е не толкова постоянна, като АМ, така че няма защо да се притесняваш. Бях писала преди време, как на пробно кърмене моята бебка изяде малко над 40 мл, пък иначе наддала за един месец 1100 гр....

За пъпчиците наистина от претопляне стават, особено ако вие с мъжа се потите много, очаквай и бебето да е такова. На мен и двете ми деца са мокри в жегие и постоянно им избива потница - този вид пъпчици не са само по лицета, като бебешкия пубертет, а излизат навсякъде, където е било запотено най-често по гънките (вратле, подмишници, около ръба на памперса, също и гърдичките дори и т.н.)

ДейзиГ, не за съжаление не сме били ние - след събота и неделя бях като пребита и ме домързя да се замъкна до парка. Тази сутрин пак мисля да отида на парка на Редута, че ми е много по-близо, а следобяд може да отскочим до Коколандия.....

pepa_k, мен ако питаш, никога не е прекалено много - аз много разхождам децата си: Ако не се приберем за следобеден сън, заради Румена, се случва от 9-10 сутринта, до 20-21 вечерта да сме навън - особено уикендите, когато сме с мъжа ми Simple Smile))

emily_ska, прекрасни снимчици. Късмен и щастие на цялото семейство Simple Smile
Цветът на очите
на Румена се смени чак към първата година, но тя е изключително кърмена и много късно я захраних, ядно има мръзка.......А до тогава си живеех с надеждата, че ще е светлоока, макар, че имаше кафява ивичка, каквато Илит описва....
Сега и Гергана е сивоока и отново кафявото секторче го има, така че няма надежда за светлооки момиченца в моето семейство за сега Simple Smile

За дрешките вчера се престраших да я хвърля по голи крака и ръце, облечена само с памперс и едно лятно гащеризонче - обух й чорапки за всеки случай, но ги махах от време на време да се наритка и тя се чувстваше прекрасно, олекнало й :.)

veselina miteva, имам и Сано и Ленор и веднага премерих капачките. Моят сано е голяма туба и капачката е точно две на Ленор.... А за ниското кръвно, аз съм си така от край време и не премахнах кафето и с двете бременности и с кърменето, разбира се не повече от 2 до 4 малки кафета на ден. Питала съм и гинеколожката и педиатъра и няма проблем, стига да не се прекалява. Така че сутрин си ставам с кафето, а после се наливам с течности  Simple Smile))

А от два дни съм без GSM и не можете да си представите колко зависими сме станали от тези машинки. Дано по-скоро ми го оправят в сервиза, че съм като с отрязани ръце..

Много приятен слънчев ден ви пожелавам от сърце Simple Smile))

# 194
Добро утро, мамчета и бебчета!
Чета подробно всичко, но Бела ми оставя много малко време за писане.
Нашите пъпчици изчезнаха, а оправихме зачервяването на срамните устни с ТРИДЕРМ. Нямаше друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт