Отговори
# 195
Добавила съм още няколко снимки на Белослава.
http://bebeapril2007.multiply.com/photos/album/53

# 196
Положението с коликите при нас става все по-зле. Вчера от 20 до 2 часа беше непрестанен рев Cry.
Направо не знам какво да му правя вече, а сърцето ми се свива като го слушам. Дано преминат по-скоро че е ужасно.
Дори разходките не помагат вече Sad
 На някое бебче минаха ли му вече коликите?

# 197
Здравейте слънчеви мами, баби и татковци!

Благодаря на всички за пожеланията и искренно се извинявам на тези мами, които ми бяха писали smsси, но не можах да ги докладвам овреме в темичката - дългичко ни позадържаха в болницата. Както и да е, вече отдавна сме си у дома, но до сега не смогвах да се включа тук. Е, от време на време влизах да прочета, но и това беше рядко. Днес ще пробвам да поизчета поне тази темичка, че ме вълнуват разни въпроси, които предполагам вече са обсъждани.

До скоро Hug

# 198
Здравейте,
искам да ви питам вашите бебета като спят издават ли странни звуци, все едно пъшка , но доста шумно като голям човек ! Това много ме притесни моля ви пишете !

# 199
Здравейте,
Имам въпрос към софийските мами - къде и какви документи се подават за еднократната помощ при раждане. Моля който е подавал да ми пише.

# 200
Здравейте,
искам да ви питам вашите бебета като спят издават ли странни звуци, все едно пъшка , но доста шумно като голям човек ! Това много ме притесни моля ви пишете !
Няма от какво да се притесняваш, и бебетата като нас си сънуват и сигурно затова си е изпъшкало детето,насън ще се смее,плаче,пъшка,.............нормално е .
Мелодия,скоро  си мислих за теб,радвам се,че сте добре,пиши по-често.

Наистина много мами ни лишиха от присъствието си откакто са родили,дано скоро се адаптират към новия си режим и им остава време за нас.
Приятен и спокоен ден и целувки на бебоците!  love001

# 201
neci нищо специално не правя, просто намерих златната среда-цедя се по веднъж-два на денонощие, когато усещам най-пълни гърдите си и пълня горе-долу по един контейнер от 180 мл. Толкова е вечерната порция мляко на бебето.Майка му каза, че спи сладко Grinning

# 202
Здравейте,
Имам въпрос към софийските мами - къде и какви документи се подават за еднократната помощ при раждане. Моля който е подавал да ми пише.
[/quote

Здравейте,

irkatka Трябва ти удостоверение за семейно положение и акта за раждане/оригинала, но си направи 1 копие и за теб/, евентуално и копие от  личните карти на родителите/но не всички ги искат/ и номера на банковата сметка. Подава се в социални грижи.

Ние днес бяхме в Борисовата градина, ходихме до Коколандия и сега пак спим:)

Чао за сега   bouquet

# 203
  • София
Привет мами и бебоци!
Ние в неделя направихме погача на бебка и вече е "представена пред света" Mr. Green Голям смях, като се има предвид какво миткане по улици и роднини вече сме направили.... Mr. Green
Представяте ли си едно време като до 40 ден не са излизали бебоците с майките от къщи??? То не депресия ще ги хване, а.... #2gunfire

Цвета на очите на Мими не мога още да определя. Не виждам все още кафяво, но не дава вид и да е светъл цвят... Та ще чакам още да се изяснят нещата.

От няколко дни и ние се обличаме с по-леки дрешки, с къс ръкав, без крачол и без боди отдолу. Чорапки слагам само ако станат студени крачетата. Тя и без това само ги събува... Не случих на чорапи явно newsm78. завивам я с памучна или бархетна пелена.
И въпреки всичко цялата е в пъпки... Тези по лицето не ги броя, те поотминават. Има по вратлето явно от претопляне. Но от няколко дни и крачетата са с пъпчици - отстрани на бедрата... Дано само някоя алергия да не се окаже #2gunfire

kamiordanova, с тези дрешки- подаръци и аз не мога нищо да купя!!! И за каката и сега за бебето не мога да се развихря по магазините! Wink

Лохиите при мен още не са спряли...  Embarassed Явно сега ми се връща за дъъъългите години без цикъл и превръзки Confused (9 м с Ида, после 1 г., после още 9м с Мими)

А с дрехите положението при мен е.... пълна драма!!! Останаха само 5 кг от качените, но само на мъжа ми панталоните мога да нося... Онзи ден се депресирах, в магазините само размери XXXXXXXXXL ми стават #2gunfire
Явно трябва да се мятам на тренажора, ама кога да стане??? А ако се намери време -  нямам сили.. Sick

# 204
Искам да ви питам нещо,
може ли пога4ата да се направи след 40 ден? newsm78

# 205
Случвало ли ви си е ако бебчо неможе да се изака да плаче, ние май днсе имахме такъв проблем, друг път като си легни  исе чува че ака , а днсе рев и неможе явно, мислех че е колики вече, и плаче че се къса, и сега се чу че ака и заспа ? Случва ни се за 2ри път, има ли лек за това ?

За тренажора - кога мога да го ползвам и аз имам вкъщи , но стои само за да заема място ? След секцио кога ?

На мен лохиите ми текат много рядко, но потича, а така искам вече с..с !  Embarassed

# 206
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Еднократната помощ е 200 лв от пэрво до трето дете включително.
Аз вчера я получих.

Клер лека е да му помогнеш. Може с термометър /живачен/ или със листо от мушкато.

# 207
  • Стара Загора
Здравейте мами!
Най-накрая малко спокойствие и да се добера до компютъра
Малкия Алекс плаче много. И то не от колики. Не мога да разбера какво му е. Наобяд като го махна от гърдата и започва да плаче, а е сукал около 20 мин и според мен се е нахранил, но той започва да плаче неистово и аз пак го слагам, и така няколко пъти. В резултат явно се прехранихме и повръща след това няколко пъти. И пак рев.
След това го нахраних след два часа, яде спокойно, но като го дигнах пак почна да реве и да търси, но вече си имам едно на ум и никаква цица!!!! Вашите бебчовци плачат ли така ??? Вече започнах да си мисля че нещо аз не правя както трябва. Но просто не си спомням такова нещо с кака му. Тя беше на АМ и ревеше само вечер като я присвиваше коремчето.
Оплаках се но той просто ме докарва до рев с това че не знам той за какво плаче, а уж съм майка с опит Cry

# 208
dari stz и ние сме така, на моменти и аз плача с него и си мисля,  че нещо не ме бива. 

# 209
Ох, Dari_stz,  и аз си мислех, че с натрупания опит с баткото и още 3-ма племенника нищо не може да ме изненада  newsm78 Е, да ама не! Такива колики като на моя малък Боян не съм виждала; направо съм втрещена: това дете е с колики почти нон-стоп. На разходки почти не излизаме, защото след 15 мин. кротък сън изведнъж го хващат зверски колики и единственото, което мога да направя, е бегом в къщи. Засега Морската градина я видяхме само веднъж; дано да не е за последно следващите три месеца !!! #2gunfire Абе, хората казват, че всяко дете е различно, но аз непрекъснато правя сравнение с батко му, който само спеше и ядеше, а колики така и не му се появиха. И аз като тебе си мисля, че аз не правя нещата както трябва.... защото нищо не се получава така, както "по принцип" би трябвало или би ми се искало...
Ето, и аз се оплаках!

Един въпрос: чайчето от копър вместо вода ли го давате или независимо от нея? (питам, защото бебчо все още има малко жълтеничка - основно в склерите на очичките се забелязва и педиатърката каза поне още седмица - две да си пием глюкозата; ах, а нея как не я искаме....).

Общи условия

Активация на акаунт