Отговори
# 210
Здравейтееееееееееее Hug
Мелодия, тъкмо щях да ти звънкам да те питам аз къде се изгуби Hug
За чая от копър - кога го давате, след кърмене ли или малко време да мине ? На Мая много и харесва и като че ли я успокоява, но много често и идва в повече след кърмата и повръща...  newsm78
Ние днес бяхме на ДК пораснали сме 3 см. станали сме 53 см. и 3950 гр.  Peace Док каза, че сме като по учебник.  Wink Направихме пробно къмрене и Мая изпапка 60 гр., което ми се стори много малко, като се сетя, че в болницата първите дни от шише изяждаше 100 мл.  Thinking Биха ни ваксина, но рева беше само 1 мин. така че мина геройски.
Момичета моля ви ми кажете с какво да си облекча болките в мъдрецаааааааааааааааа  Sad Направо ще припадна, страшно ме боли вече цяла седмица и ухото почна да ме боли Cry
За дрешките - Мая е само по боди с къс ръкав и док каза, че е добре така. 
Peace

# 211
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Доколкото помня от лекциите за кърменето - вода се дава след кърмене, за да не пречи на сученето. Ако скоро след ядене дам на Теди вода повръща повече. Трябва да мине поне половин-един час от храненето, но тогава пък идва време за следващото папо  newsm78

# 212
сложих малко снимки можете да ги видите тук  http://bebeapril2007.multiply.com/photos/photo/35/10

# 213
хей , привет :о) Сега съм след сън,заедно спях с малкия, и се чувствам нов човек Wink

Страчитела - мадреца - зъболекар, май е единственото след една седмица болежки. Но иначе знам за чесън, слагаш го между бузата и венеца на болния зъб. Скилидката е срязана на две, с вътрешната част към зъба. Същото със сушена слива, пак месестата част към зъба. Дано скоро ти мине зъба. Hug

ара 75, и аз си мислех скоро същото за излизането. Аз да съм откачила вече , ако си стоях само в къщи.

за слънцезащитния крем, тук мнението е, никактв крем с фактор докато са толкова малки. Защото в слънцезащитните кремове има вещества, който лесно мпреминават през кожата и трудно се усвояват от черното дробче на бебенцата. А за излагането на слънце, пак не го препоръчват, но как да се избегне, когато времето е топло. Освен шарената сянка и сенника над количката, аз слагам една бяла тензухена пелена над количката, когато бебока спи, че количката ни е тъмна.

клер Борис понякога е като малко прасенце. Такива звуци издава докато спи. И това е най-често, когато се напъва по време на сън.

Въпрос накоя от вас давала ли е САБ СИМПЛЕКС капки против колики? На мен тях ми ги донесоха от БГ, за всеки случай. Тук казват масаж и затопляне на коремчето. Капки не дават, засега поне не съм чула.

И още един въпрос , някоя ако може да ми каже, как изглежда млечницата по гърдите? В омагьосан кръг съм - казаха ми че имам гъбички на едната гърда, не много, и ми изписаха ЛАМИЗИЛ  #Crazy . Странно ми се видя, но се мажа, а подобрение няма. Боли много в началото на кърменето, и от време на време след кърмене, все едно някой ми боде гърдата от вътре навън. Но не се оправят. Аз имам побеляла кожа на върха на зърното след като съм кърмила. И седи жълтеникава когато поизсъхне. а от вчера забелязвам и на другата, а мажа и двете гърди. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 21:06 от Aleksi

# 214
  • В една далечна галактика...
Страчи, ама ти само по боди с къс ръкав ли оставяш беборанка? Ох, аз така и не мога да преценя как да обличам моя бебок, все ми се струва, че го претоплям. За дете над 3 месеца знам, че както на теб ти е добре, така и то трябва да е облечено, ама за толкова малко?  newsm78 Нека и другите да споделят.
Чай и вода се дават поне 1/2 час след хранене и същото време преди хранене, за да не повръща бебето.
Аз ползвам капките Саб симплекс и определено облекчават. Е, не винаги и не са абсолютна панацея, но вършат работа! Някой ми беше казал, че имат същия състав като инфакол, но с малки разлики в дозите.
Алекси, при мен също върха на гърдата, от която бебето е сукало леко е побеляла, но мисля, че това е заради вакуума при сученето. Бодежки се усещат и при идване на млякото в гърдите. Дано доктора да е сигурен, че става въпрос за гъбички при теб.
За болките в зъба - имаше един разтвор, някаква вода, която е антисептична и в аптеката, ще те упътят Страчи, но според мен още утре тичай на зъболекар. Това не е шега работа. Накрая и до антибиотик може да стигнеш.
Според мен слънцезащитните кремове засега са ненужни. Бебетата тъй или иначе не могат да станат и да се разхождат под слънцето и винаги са скрити в количките и на сянка. Не мислите ли, че с твърде много козметика мажем тези душишки с толкова нежни кожи?!?  newsm78

# 215
Ние също сме на Саб Симплекс - мисля, че го облекчават, макар че на моменти много се мъчи коркия.

# 216
Нещо интересно !
За кризите на растежа
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm
Аз направо СЕ ИЗУМИХ , цели 8 кризи за първата година и като включим коликите и зъбките после  Joy доста безсънни нощи ни чакат. Но пък имаме тези мили и сладки създания до нас Heart Eyes

# 217
Здравейте,

Ние също сме на Саб Симплекс и я облекчават, даже не ги давам постоянно , а само вечер.

Аз в къщи я държа по боди с къс ръкав и чорапки, а навън и с пелена.

Чао че нещо мрънка:)

# 218
Добро утро,

вечерта режима ни всяка вечер е различен, храним се в 20ч. след баня и после трябва в 23, а тя тая нощ пропусна в 23 и стана в 2ч. , и после в 6,20 и така !

Крем против слънце и аз така съм чувала , че не трява затова ви питах, но мисля да я мажа с кремче за лице все пак има някаква защита, взела съм на Бюбхен такъв, мажех я с него като се лющеха ръчичките и краченцата и минаха !
Вода - ние повече пием чай, изпива по 250мл. на ден даже не и стига, след хранене като мине време и почва да иска чай, ако не е заспала иначе и вода пие, а и яде по 80гр. достатъчно ли е незнам !
Колики - кога започват, аз все си мисля че нямаме но давам от време на врме капки !

Аз все още немога да вляза в дрехите си  и това доста ме подтиска, но явно ще е така ! Бях пуснала една тема за това и като видях другите мами кога са си облякли старите дрехи и се отчаях !Сега слагам колан и се мажа с крема на Чико, но ...

# 219
  • Пловдив
Неци, много полезна статия, поне се успокоих, че всичките тези кризи са нирмални и ще чакам да преминат Simple Smile
Че и при нас започна да става лудница. Уж си беше изградила режим, но сега сама си го разваля, а на мен не ми остава никакво време.
Клер, и Рая горе долу по същото време сама си пропусна храненето в 24 и направо за това в 3 или около... то рядко е точно в 3 Simple Smile
Сега обаче през деня иска да е постоянно на цица и аз не и отказвам. Имам чувството, че от желание да се успокоява ще стане гигант Simple Smile

За размера на дрехите... голяма мъка ми е. Чак не мога да се разбера. Такъв е екшън покрай мен, забравила съм какво е грим и суета, а така ме е яд, че съм станала слон... Не съм си изкарала старите дрехи от гардероба и само ги помествам с тайната надежда някога пак да си ги обличам....
та това ми е най-големия дерт

# 220
  • гр.Варна
Днес ставаме на 40 дни!!!
Черпя виртуано всички Ви!

Честито и на всички мами,родили прекрасните си бебоци на 6-ти Април като мен:) Hug  bouquet

# 221
Извинявайте ако вече сте го обсъждали, но нямам много време да изчета всичко. Въпроса ми е кой трябва да ми издаде болничния, който е след този от родилното заведение за 42 дни? Моята лична лекарка или педиатърката?

# 222
Moto, последният болничен за след 42-та дни от болницата, ми го издаде GP-то на малката.

Benitta, и аз не мога да се гледам колко съм дебела. Като ме видят познати не пропускат да ми кажат "О-о-о колко добре изглеждаш с бузки",което значи, че положението е трагично. А вчера съсем се депресирах като си купих панталон 2XL, при условия че преди съм носила М, най-много L. И аз по цял ден не сядам, като съм на вън все съм в движение, гледам да не ям сладко, но имам цели 15 кг останали (от 28 кг прираст). Мислих да тръгна на аеробика, но моя позната, която се занимава със спорт, ми каза че не било хубаво докато кърмя, защото доста течности се губели. Та сега съм само на коремни преси, но лошото е че кг. са ми на всякъде, не само на корема.

# 223
  • Попово
Здравейте маменца с бебенца  Hug
за спането- ние се чипкаме и правим тоалет вечер към 20-20,30ч. после папкаме и до 22ч нещо се вълнуваме и после като откъртим... спим до 3-4 ч и надаваме вой за мамбото, ама някои нощи се събужда в 1ч за ядене, после в 4ч за ядене и така на по 3ч... май се влияе от това какво мама е яла и колко е засищащо млякото  Embarassed
за обличането- нямам какво да кажа, вчера ходихме с бебока да си взема болничния/ между другото да вметна , че педката ми даде разликата която се пполучи при преждевременното раждане/ и бебока беше с боди къс ръкав, тънки ританки, блузка памучна и летни дънки... педката каза че е нормално облечен и да стане поне на 3 месеца да го разсъблека само по боди с къс ръкав и босичко newsm78
чай и вода- правя му по 50мл чай на Хипп с копър всеки ден и гледам да го изпие/не му давам никакви капки за коликите, само гладя пеленки и се държим като го напъне щото става страшно Crazy/отделно в едно шише имам винаги преварена вода, за изплакване на устата след папане и ако е жега и сме навън му давам и от нея, все пак е много топло а най-добре е дапийнеш глътка чиста вода като си жаден  Blush
слънцезащитен крем- педка каза че може, но след 4тия месец, кожата била прекалено неузряла за такъв род мазила Rolling Eyes
за обрива-има обрив по лицето, който се засилва от жегавото време, а е още май месец... какво ли ще е юли и август чак не ми се мисли ooooh!
и тъй де, друго искам да попитам аз налага ми се да пътувам и да пропуна 2 хранения, да се цедя ли или не и какво да правя с тези цици, до дъно ли д ацедя или само да се махне напрежението...  ooooh!не ми се е налагало до сега и се притеснявам много

# 224
  • София
hristina_k ама ние сме родени на 6-ти април и вчера станахме на 40 дена. Честито на патирица. Аз ходих и питах в църквата и ми казаха, че се брои и деня в които е родена и става на 40 на 15-ти.
Абе случвало ли ви е се детето да повърне мляко през носа. Нищо не излезе от устата. Направо от носа избълва. Педката каза, че не е страшно, ама аз се уплаших.

Общи условия

Активация на акаунт