Седмокласна изпитна тема - 15.06 - 21.06 между баловете, класиранията и валериана

• 94 786
  • 1 918
  •   2
Отговори
# 255
Здравейте, може  ли за помоля пак за картите с цитатите.
Fortuna ми ги беше пратила и без да искам ги изтрих
Напиши ми пощата си, ще ти ги пратя отново. След около час ще мога. Надявам се да не е късно.

# 256
Разсмяхте ме с котката Satisfied Ще пробвам нашата какво мисли по въпроса Satisfied Иначе аз имам предчувствие, че ще бъде от Заточеници .."Горчива скръб сърца ни трови..." нещо такова беше.

# 257

Четох, че тази година на ДЗИ БЕЛ резултатите са най - високите от доста години. Естествено, веднага от министерството са се похвалили, че това се дължи на повишаване качеството на образованието. Не омаловажавам труда на учителите и учениците, но съм малко скептична, че се е повишило качеството на образованието. Лесна ли е била матурата?
Погледнах я, с първите въпроси, които са върху граматиката, биха могли да се справят и нашите деца.
Fortuna, имаме зрелостник и понеже лесно и трудно са относителни понятия, няма да характеризирам трудността на първата част, но наборчето за много кратко време я направи без грешка.
Като цяло на първа част на НВО също не допуска грешки, но му отнема повече време да я реши.

# 258
  • у дома
ДЗИ ооп математика също беше най-лесното ,откакто е по новата програма.

# 259
Всъщност много ме притеснява да не стане така и на НВО🤔 и всички кандидати за най-високобаловите училища да са с бал 500. Накрая  да се тегли жребий като за детските градини😢.

# 260
  • пустинята Гоби
И миналата година НВО по мат то не е било трудно, а балът не е бил 500. Не са роботи все пак. Мен пък повече ме притеснява да не ги закопаят с някоя невинна по-засукана задачка.

# 261
  • Някъде по Дунава
Кажете как става номерът с котката, да тествам нашата.
Аз имам две Simple Smile Освен едната да прогнозира по български, а другата по математика.

# 262
  • Варна
Всъщност много ме притеснява да не стане така и на НВО🤔 и всички кандидати за най-високобаловите училища да са с бал 500. Накрая  да се тегли жребий като за детските градини😢.
Гледа се оценката по диплома, ако имат равен брой точки. Ако и оценките от диплома са равни, приемат се надпланово.

# 263
Горното за жребия беше ирония за тенденциите за трудност на НВО. За мен винаги е било по-важно да има възможност да се разслоят децата, отколкото да отчетем топ резултати, но МОН не мислят така.

# 264
  • ВАРНА
Вазов се падна преди три години, 2023 . Тезата беше върху „Опълченците на Шипка“ .

# 265
  • София
тръгнах да пускам последни пробни на дъщерята  от гугъл драйв.  На пробния по БЕЛ на ОТ от 04.2026 дали някой има отговори ?? Или да избера друг пробен ..

# 266
Здравейте, имам въпрос относно преразказа. В случай че текстът съдържа множество необичайни лични имена (пр. Гатьо, Гочо - на второстепенни герои и споменати еднократно), географски названия и други, те ще бъдат ли изписани на дъската заедно със заглавието и дидактическата задача?

# 267
Вазов и през 2024 - "Една българка". Сега като се замисля - и аз преди 30+ години писах за Вазов, тогава беше "Немили - недраги", голямото дете с баба Илийца, сега за малкото остана да е нещо от "Под игото", че само то не се е падало с нашия скромен семеен късмет, включващ Вазовите произведения извън лириката.

# 268
Здравейте, може  ли за помоля пак за картите с цитатите.
Fortuna ми ги беше пратила и без да искам ги изтрих
Напиши ми пощата си, ще ти ги пратя отново. След около час ще мога. Надявам се да не е късно.
Фортуна, може ли и на мен?

# 269
  • София
За котката - доколкото си спомням, пишеха се произведенията на отделни листове, разхвърляха се из стаята и се следеше върху кое ще легне котката. Joy

Едно залагане за тезата? Аз залагам на "Немили-недраги". Нещо от речта на Странджата примерно.

Общи условия

Активация на акаунт