Зима мина, пролетта дойде, лятото ЮЛСКО бебе ще ни донесе!

• 13 401
  • 269
  •   1
Отговори
# 195
  • София
ами и аз си мислех, че тва дето ме боли може въобще да не са ми яйчниците, щото кой ги знае верно къде са  Joy

боли ме от двете страни, ниско под корема, горе-долу където са ми закачени краката за тялото. ама някак отвътре ме боли и много гадна болка. ама как само го обясних  hahaha

И мен също. Съмнявам се да са яйчници - понеже и преди никога не съм ги знаела къде са... В смисъл, никога не са ме боляли или създавали каквито и да било проблеми. Изключително рядко ме е боляло нещо около корема по време на мензис, и то -кръст, не корем. Но не бързайте да завиждате, де - с такива мигрени ги карах, че почти м и се искаше да ме поболи корем малко за разнообразие...  Joy

П.С. Ваште бебчета как са с активността? Аз имам чувството, че само спим и отвреме на време се протяга.

Пък аз имам чувството, че моето изобщо не спи - почти през цялото време беснее и си се забавлява там, вътре... В редки моменти само мърда по-по малко... Даже на няколко пъти докато съм спала и си мисля, че и то си кротува, съпругът ми казва, че - оооо, ритка... пък то толкова лекичко спрямо другите гимнастически упражнения, че аз даже не съм го усещала, като се е укротило уж...  Laughing

# 196
  • Sofia
добро утро!
аз днес в 6 се ококорих!
много благодаря на всички за съветите!  Hug
снощи купих антимикотичен спирт и в момента се мажа с него - определено започна да действа.

относно  luvbed - ние не сме имали забрани или нещо от сорта, но напоследък на мен лично не ми е никак до такива неща ... а и нашето тате го е страх да не повреди нещо на бебо.
знам обаче, че при нормално протичаща бременност към края било даже препоръчително да се прави по-честичко. може би тогава като сме на края нашия тате ще му е по-спокойно, а и като се знам и аз ще искам вече да се ражда бебо  Blush
за сега това е от мен!
много хубав ден на всички!!!

# 197
  • Бургас
Донси, каде са ти яйчниците? Последния път като питах нещо такова и докито каза, че те са ми на пъпа???!!!! newsm78
Добро утро  Joy
Докато бях в болницата и приятелката ми разказа нещо от нейната бременност.
Стегнал я жестоко корема ниско долу където нормално би трябвало да са яйчниците и отиват на чичо доктор. Докторе болят ме яйчниците, вика тя. Пък доктора отвръща - ама ти знаеш ли къде са ти качени яйчниците в момента? И  и посочил областта на хълбоците  #Crazy
Та тогава и обяснил че тази болка е от притискане на разни органи и/или разтягането на матката. И мен ме боли така още от самото начало.

# 198
  • Sofia
 За    luvbed   питам точно защото не искаме да ускоряваме нещата, в смисъл, аз не бързам за бебо, и да позакъснее някой друг ден няма да се обидя, че нали ще се местим УЖ. Та затова ви питам, не ми се ражда по-рано. Пък ми е неудобно лекар да занимавам с такива въпроси, ще си каже сигурно - тая други грижи няма ли в осмия месец   Naughty  
Всеки се жалва от болежки, бебовците вече доста ни подпират, мен Мати първия път много ме измъчи накрая, ребрата ме боляха, ама наистина ме боляха   #Crazy  
А сега ме боли сякаш кожата на корема по към гърдите на определени места, има ли друг с такова странно оплакване   Tired
За курса и на мен ми се иска да се включа, но и аз искам повече инфо за продължителност най-вече.
А и понеже през цялото време ме подритват, че да не забравя - в моя корем затишие   НИКАКВО.

# 199
Добър ден момичета.
Вчера вече ме изписаха от болницата и вече се надявам да веза чак като ще раждам.
Колкото  luvbed знам че в осмия месец не е препоръчително да се упражнява този спорт защото  води до поява на контракции а това е критичен месец .
Иначе у нас още тече ремонт и вече ми писна да гледъм къщата в безпорядък и да не знам кога ще свърши.

# 200
Ето още малко информация за интензивния курс на МА-МА. Предупреждавам че информацията ми е от преди около месец!
Интензивния курс се провежда понеделник, сряда, петък, понеделник, сряда (ако е започнал в някой понеделник) от 10.00 до 11.30 часа. Лекциите са на бул. "Ал. Стамболийски" Nо. 143 (това е много близо до МОЛ-а в посока Люлин).
Темите са:
1. Раждане – контракции, особености, предвестници
2. Техники на дишане, обезболяване -основни понятия
3. Особености на новороденото дете, основни температурни режими, обличане
4. Всичко, което трябва да знаем за кърменето
5. Основни грижи за бебето, къпане, масаж

Цената на интензивния курс е 40 лв. (до колкото знам татковците могат да присъстват и за тях не се доплаща)
За повече информация за училището и индивидуланите курсове: http://www.ma-mabg.com

Условието за интензивен курс е да се съберат 7 мами. Притеснява ме само, че когато говорих с тях ми казаха че тези интензивни курсове са пробни и не знам дали още ги правят.

# 201
  • София
Хм е ние ще сме поне 7 така че сигурно ще се навият  newsm78
Обаче да не забравяме УЗ в Тина Киркова, не помня коий кога беше по списък, но ако примерно почнем лекциите на 4 юни и са както е посочено 10-11.30 ч. аз примерно няма да мога да дойда щото УЗ ми е за 9 мисля а там се чака.  newsm78 Може би пък да го съчетаме след "обиколката" на ТК? Или часа да е друг, макар че пък по жегите ако е късен час кофти....

# 202
Здравейте момичета  Hug
h.kirova вчера си мислех, че не си се явявала скоро   bouquet Явно съм пропуснала че пак ще си в болница  Rolling Eyes Дано да ходиш там за раждането  Hug
беболинчо и аз съм на линия за курса - без значение по кое време юни месец  Peace
А за болките ниско долу на тумбака и мен ме пишете в групата  Tired Само дето при мен се появяват когато ходя  newsm78
За активността на бамбучка - понякога ми разказва играта направо  Heart Eyes Сега разбирам mds за болките в ребрата  Peace Пък друг път - все едно ми е празен тумбака - даже и помръдване няма  Tired
Ако знаете само как се шашках /то и сега си се шашкам де  Embarassed/
tweetybaby за количката - аз си мислех същото  Thinking Нещо малка ми се видя, но и аз на живо не съм я виждала още  Rolling Eyes Ще отскоча събота или неделя до магазина да видя за какво иде реч  Peace
Разписах се - извинете за досаждането, но компенсирам вчерашното ми полумълчание  Mr. Green

# 203
Здравейте и от мен. За болките ниско долу и аз ги имам и когато попитах доктора, при който ходя на частно отговора беше - " Затова на бременните им казваме трудни жени, не може нищо да не те боли и опъва и да имаш бебе в корема" Rolling Eyes Що се отнася до  kiss никакви ни няма - в началото страх, после липса на желание от моя страна, сега вече страх от негова, но не се оплаква, казва че ще чака и после да му мисля.

# 204
привет на всички от мен Hug повечето се жалвахте от неспоспбност за спане - е аз не мога да стана изобщо Sad тази сутрин седях и гледах тъпо в една точка в леглото 10тина минути преди да мога да си отворя напълно очите и да се излюпя... ей, няма наспиване на тоя моя шашав отганизъм и това е. всички ми обясняваха, че с времето щяло да се промени ама тц... пак чакам събота и неделя с нетърпение да си се излежавам Wink
за количката на bebeconfort - на мен ми се стори най-страхотната количка на света - с големи колела, всички аксесоари се махат и слагат супер лесно, много маневрена и изключително лека - вдига се с една ръка. може би ви се е сторила малка заради зимния кош, но летният вариант ми се стори достатъчно голям. единствения кусур, който й намерих, беше цената Sad - пълната окомплектовка (летен кош, зимен кош, столче) беше 1800лв....
за мърдащия бебок - моят си помръдва доста честичко (слава богу). на моменти даже имам чувството, че ми се подпира в някой орган с крачета за да се изтласка и понамести Simple Smile а като затихне за малко пак ми минават глупости през главата, но гледам да не го мисля

пак стана дългичко - дано не съм досадила

Томасе, сега ще разгледам линка с коланите, защото живо ме интересуват Wink

# 205
elpet и ти си права... то не е само лекцията в ТК ами и УЗ... аз сега проверих и съм на 6ти от 10 часа, което се пада сряда и така ще пропусна лекция от МА-МА
Освен да почнем курса от 8ми(петък) или 11ти(понеделник) юни  newsm78
Ако някой има някакви притеснения относно тези дати да сподели  Hug

# 206
  • Sofia
за курса на МА-МА - за мен няма никакво значение кога ще е - най-добре наистина да е след УЗ в ТК, за да могат всички желаещи да присъстват.

# 207
  • Бургас
h.kirova хайде дано това ти е за последно и следващия път да е за появата на бебо  Peace

# 208
  • София
ами нали понеделнишки, за курса, та ако искате 11 юни?  newsm78
шушоне пиши на ЛС координати бе мушморок такъв!  Hug
х. кирова и аз да кажа привет обратно, обаче последния пътсе разбрахме че ще влизаш направо за раждането, тъй че да не си напомняме  Hug
хм ако има някой желаещ да ми прати на ЛС линк да ги видя тез колички, заинтригувахте ме, а и ние без друго още си нямаме  Simple Smile за bebeconfort говоря да кажа де... Peace

# 209
Момичета изрових от стара тема списъка с часовете за УЗ от училището в Тина Киркова, да си ги припомним пък и да знаем кога ще е удобно за курсовете на МА-МА  Peace
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Re: Още мъничко остава, ЮЛИ вече наближава!
« #37 петък, 20 април 2007, 16:08 »

Момичета ето графика за прегледите на УЗ в 121 кабинет от Училището за родители, който ми дадоха от Тина Киркова

1. елпет – 04.06- 9.00 часа
2. там там  – 04.06- 9.15 часа
3. никка – 05.06. -9.00 часа
4. ани_с   - 05.06- 9.30 часа
5. Стефи – не е записана /не ми даде никакви данни  Sad/
6. Рокси – 06.06- 9.00 часа
7. Донси  - 06.06- 9.15 часа
8. марисасав  - 06.06- 9.30 часа
9. Аси®  - 06.06- 9.45 часа
10. Беболинчо  - 06.06- 10.00 часа
11. Фил  - 07.06- 9.00 часа
12.Dimianki  - 07.06- 9.30 часа
13. Софи Бо - 07.06- 10.00 часа

искам само да допълня, че си се чака за прегледа и нормално в този кабинет си вървят нещата със закъснение  Peace Да го имате предвид  Wink
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Общи условия

Активация на акаунт