Ето вече май дойде,ОКТОМВРИйското дете,ще каже момиче ли е то или момче!!!

• 13 724
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
polly1234    и аз като теб се правя на всеможеща и поуспявам..не мисля да прекъсвам..при мен лошото е, че октомври трябва да си изчистя изпитите, че иначе януари, фефруари и март са ми ДЪРЖАВНИТЕ изпити...сега залягам над учебниците....нямам право на грешки..ще се пробвам това лято да си изтегля някой от изпитите от есента... Praynig стискайте палци да успея!

# 76
искам да ви попитам на колко време трябва да са контракциите за да отидеш в болницата защото аз живея на 20 километра от болницата а пък не ми се ще да стоя там с часове както ми се случи първия път

# 77
Я да ви питам аз - горе долу през колко време ходите на прегледи - 1, 2 или 3 седмици ?
Моя лекар ми каза, че при една нормално протичаща бременност са нужни минимум 2 и максимум 4/5 прегледа месечно....естествено при по-напреднала бременност и особено в последния месец се правят прегледи всяка седмица, че даже по няколко пъти..........
И още нещо - почна ли да ви личи сериозно, че моя корем е съвсем малък /имайки предвид, че не съм никак дребна  261uu, / все едно съм преяла.... Flutter

Като се сетя още някое въпросче, ще питам   :bouquet
:

Нормално е в началото да се ходи веднъж в месеца. След осмият месец започва да се ходи по-често.

# 78

Няма защо.)
А ти от Плевен ли си?

# 79
Кукуу, върнах се от феталната, нашият мъж е вече доказан и хич несрамежлив начи - онуй нящо го показваше наляво надясно като медал от световно  Joy
Вече сме цели 350гр, което ми казаха било точно в рамките на нормалното за 21 гс. Много ми харесва как расте, и дано все така в нормата, че каквато съм тясна не знам как бих раждала бебе над 3кг.

Ох, и да отдъхнах си днес, оказа се, че всъщност съм "само" 6.5кг отгоре (а не 8, както се бях видяла), което вече си е друга цифра. Все още гоня 12кг за цялата бременност, ноо май няма да ми се отдаде.

ЗА СРЕЩАТА:
това остана офицялно по преброяване на кандидатките за двете дати

Дата: 20.05 - неделя
Час: 15:00
Място: Пицария "Виктория" - кино Арена (по пътя за Люлин)

Мамаситас с коремчета изявили желание да присъстват:

1. Преслава     
2. MeggyV                                   
3. NDincheva
4. silverarrow
5. Jolly24
6. Ивон
7. Svetla19
8. Polly1234
9. Rally

Отказали се има ли  smile3513 ? А други желаещи  smile3521 ?

# 80
  • София
Карина такива работодатели са за разстрел. Пожелавам ти скоро да намериш друго.   bouquet

Тез лекари и таз система наша е просто уникална. С големи букви на вратата пише ЛКК ЗАСЕДАВА ПОНЕДЕЛНИК  И СРЯДА ОТ 1330 ДО 1430.
Чинно се нареждам пред вратата и какво, вече нямало място за мен, та чак в понеделник  ooooh!  ooooh!

Цезар милинкият, отнесе два дни инжекции, плака и скимтя 10 мин след като му ги биха, трябваше и трета да сложим, но докторът ни влезе в болница за много тежка операция и ние я отменихме, защото малкия се чувстваше добре. Дано няма продължение тази негова настинка  Praynig

Зайче моя доктор пък си ме вика само един път месечно, но пък нали ходя на частно и по ЖК та ми се събират два пъти в месеца  Mr. Green

silverarrow честито.  350 гр. звучи направо супер и от малък плейбой а?  Mr. Green За жалост изобщо не си правя илюзии за килограмите, ще стана тюлен, слон, бъчва и т.н. Joy  Joy  Joy

Сега не се смейте, а кажете как сте с пръцкането, направо вече се чудя къде да се скрия. По цял ден си пръцкам и постоянно ми се пръцка. Даже докторката ми се смя, защот аз я питам възможно ли  е бебо да ме ритка и от това да пръцкам. Не ми даде отговор, но като си легна вечер първо усещам леко пукане точно там където е бебето и после хоп ПРЪЦЦЦ.  hahaha  hahaha  hahaha

# 81
Сега не се смейте, а кажете как сте с пръцкането, направо вече се чудя къде да се скрия. По цял ден си пръцкам и постоянно ми се пръцка. Даже докторката ми се смя, защот аз я питам възможно ли  е бебо да ме ритка и от това да пръцкам. Не ми даде отговор, но като си легна вечер първо усещам леко пукане точно там където е бебето и после хоп ПРЪЦЦЦ.  hahaha  hahaha  hahaha

Знаеш ли, като дебнех моя разбойник и се чудех дали го усещам или не, всеки път като имаше пукане, имаше и пръцкане (точно както го описваш). Когато почнах силно да го усещам, пръцкането спря и си мисля, че може да е точно от бебо.  newsm78

За мамите дето се притесняват, че не са усетили бебето, първо днес установих на видеозона, че бебето е с лице към корема ми, което значи, че всеки ритник се усеща навън. При вас може да е в друга позиция. Второ, като цяло момчетата са малко по-големички и това сигурно има и значение за силата на ритниците. Така че според мене няма място за притеснение, чак поне до 22ра седмица.

# 82
Здравейте момичета! meggyv срам не срам признавам и аз съм така с обезвъздушаването!  Blush и ако ме питаш мен има логика а тя е че бебо след като се движи натиска червата и ефекта е звуков! smihesorry За срещата: дано решиме да не е в Младост защото аз живея в Овча Купел и просто ще ми е невъзможно да ми мине целият ден в транспорт и ще трябва да си нося суха храна за изпът!
Сега да се оплача от моят шеф кретен! Направо съм си съсипала нервите с него!!!Иде ми да  fight Днес се скарах с него след като ни нарече със всевъзможни епитети от сорта : че главите са ни кофи че сме смотаняци и че съм неадекватна!!! В момента сме в много тежка ревизия защото местим магазина и съм намислила че след като го преместим започвам да си взимам болнични и аре чао   от мен!Егати отношението просто нямам думи! newsm61 Мислех го за уравновесен и културен човек но излиза че за 7 год. не съм го опознала явно! Дали може да ме уволни в момента?  newsm78

# 83
Карина какво е това безобразие  smile3506 Направо да го  fight bash твоя шеф. Поне сега ще се отдадеш на релакс. А за нова работа не се знае. Наистина ще е трудно, но дано имаш късмет  fingerscrossed От друга страна пък ще имаш време за   grinning039
За консултациите и аз съм веднъж в месеца и от време  на частно. За сега мисля че е достатъчно. А и като всичко е нормално. Само дето ми се иска по честичко да си го гледкам и да му се радвам.
Меги наистина си е смешно отстрани обаче положението при мен е същото трагично.  #Crazy Нормално е, ама неприятно. Не знам само дали до края ще е така. Колко ли още неща ще се променят ... newsm78
Ndin4eva това явно е нормално за "големите босове". Явно всички са идиоти. Аз за моя не искам и да споменавам. Основната причина за нетърпението ми да изляза в майчинство е той. и ако не беше това досега да бях напуснала сама. За уволнение уж нямат право ама знаеш ли... винаги си има вратички (може да закрие работното място и така да те освободи). Моя искаше да уволни колежката два дни преди да излезе в майчинство. Не че я защитавах, тя си заслужаваше ама все пак хора сме ...

Последна редакция: ср, 09 май 2007, 20:43 от katalina

# 84
доколкото знам трябва да представиш някакво удостоверение за бременност и по закон няма право да те пипне но не съм много сигурна затова си проучи въпроса предварително за да нямаш изненади. Дано да съм права

# 85
Здравейте и от мен, гледам говорите за газовете. Ами при мен няма такива неконтролируеми изблици, или постоянно.
Единствено, когато 2пъти хапнах леща вечерта се появиха такива газове и просто спрях да я ям, а иначе доста обичам.)))
Но с останалите храни нямам проблем.

# 86
  • La casa de Mickey Mouse
аз от страна на шефове нямам проблеми седалиЩето на фирмата ми е в друг град и се виждаме на два три месеца веднъж
относно газовете и аз ги имам супер неприятно направо незнам къде да се завра от срам някой път
за прегледите тука ми се полагат само 3 ехографа за цялата бременност и няколко прегледа при акушерката която ме тегли мери корем4ето и слушаме бебо а да и кръвното
аз бебо го 4увствам от близо две седмици малко е милото заЩото се оказа 4е корема ми не растял както трябва и няма място за него инъ4е органите му поне са добре развити 4е сега се мажа с едни мехлеми да помогна на кожата да се разпъне а и бебо натиска от вътре и за това имам болки но си прави място мъни4ето, та за усеЩането усеЩам гъдели4кане но постоянно а акушерката ми вика не е възможно рано ти е това са газове, абе я газове толкова да не мога да ги разли4а

# 87
Ей момичета днес то едно писане сте направили чак не мога да смогна да ви изчета.
Карина тоя твоя шеф направо нямам думи за него, дано мила си намериш нещо по хубавко. Аз започнах наново да работя (имам предвид да съм маникюристка в средата на февруари) и много се колебах но си викам всяко ново начало е хубаво и така се надявам и с теб да стане и да случиш на готин работодател сега  Praynig
Да ви кажа, при мен няма пръцкане ама се ми се оригва на мен, а безалкохолно в седмицата ако ми се съберат 2-3 чаши при това разгазирано.
Утре ще ходя на 4д в Пловдив да ми стискате палци дано всичко е наред, и вечерта да се похваля.
Айде лека вечер и да се пазите  Hug

# 88
ANET,  не ги слушай тия акушерки, те все едни си ги разправят... не знам дали ще ми повярвате, ама аз започнах да усещам бебо още когато бях в 3тия месец, но все си мислех, че е перисталтика понеже нали имах и гадене тогава... е сега като започна да шава по-силно съм сигурна, че и преди е било то, ама нали ми е за първи път newsm12

Карина, дано всичко се оправи, просто намери познати, които да те запишат във фирмата си, пък ти внасяй осигуровките, малко остана, някакви си 3 месеца  Stop

silverarrow, моето бебче е 243гр и съм в 19с 2 дни, доктора каза, че всичко е в нормата, и сега като чета за твоя юнак, май май наистина моята ще се окаже мадама с тези размери baby_neutral

Момичета с кучета и котки, бъдете много внимателни особено в този период, когато кърлежите са плъзнали, дори да видите по козината, не ги пипайте с голи ръце, защото много страшни болести се предават, по-добре на ветеринар или с гумена ръкавица пипайте. Ние нашето куче го обезпаразитяваме със Стронгхолд, дето уж е най-доброто за сега измислено в света, ама наскоро я бешеполазила една гадина Mr. Green

Аз започнах да имам проблеми със стриите, появиха ми се от вътрешната страна на бедрата, а уж се мазах и то с качествени мазила tantrum, много боли, сякаш ми е одрана кожата понякога едва издържам докато стигна у дома да се намажа, много се мажете и се разтривайте до пълно попиване на крема, че е гадно, дано не ви сполетява... wavey

# 89
  • София
Aaaa....пак ме нямаше цял следобяд и пак не мога да ви изчета!  Mr. Green

meggyv
- още веднъж благодаря за предложението и въобще за всички усилия!  Hug За сега се оправи положението. Днес ми писа и момичето с обявата и се чудя даже дали и неината ваксина да не купя за всеки случай. Да няма проблеми после!  LaughingМеги дано и Цезар се оправи скоро и не се налага повече да го мъчат с инжекции. Praynig Погали го от мен и му изпрати много здраве на сладура!  Hug

katalina - освен, че сме и оправни добре, че ги има и форуми и  останалите мами, за да можем да получим ценна информация и помощ при нужда.  Party

tanya_p - аз ще следя кога ще подновят производството на анти д-то и, ако имам някаква информация ще я пусна тук, за да знаят и другите мами с отрицателен резус фактор. Спомням си, че сме няколко тук.Simple Smile

Зайче Мече - аз по принцип ходя през 4 седмици. Мисля, че в 8-9 месец по-често трябва. Е, тези 2-3 седмици аз по изключение не излизам от кабинетите на лекарите, но смятам скоро да се върнем към нормалните графици за ЖК, че ми писна вече.  hahaha

Карина - Съжалявам за работата ти. Дано скоро да си намериш нещо подходящо, твоя шеф не можа ли още малко да те остави, поне да не ти прекъсва стажа. Ще стискаме палци.  Peace

polly1234 - Аз уча в СУ, Стопанско управление. Дано изпитът ти е минал добре днес. А ти къде учиш, да не сме се мъчили заедно днес? hahaha А за прекъсването - не смятам.  Naughty  При нас не се изисква много присъствие, ще се опитам някакъв индивидуален план да си направя. Ще видим как ще потръгнат нещата, ако трябва ще си взема и детегледачка за по няколко часа. Въпреки че като си помисля, така няма да ми се иска да се отделя от бебка, пък искам и да я кърмя. Надявам се да успея да се справям с цеденето и да няма проблеми. 

silverarrow
- радвам се за вашия мъж!  Mr. Green

За срещата - аз на 13 май не мога, мъжът ми има рожден ден, пък и след амниото ще гледам да лежа повече само вечерта ще излезем в някое заведение с приятели. Но за 20 май нямам планове за сега, така че съм съгласна, ако за тогава остане срещата. Simple Smile))

ndin4eva - Как може такова отношение от твоя шеф? Да ви нарича по този начин.... #Crazy По принцип не може да те уволни сега, ти опитай да си вземеш болнични, поне да не се ядосваш само.

Me_and_baby - хехе, като чета за размерите на бебовците нещо мойта мадама много голяма излиза май. Ние в 18 г.с. и 2 ден бяхме 262 гр  Laughing Но то е относително всъщност, аз  в 17 г.с. и 6 ден, когато бях на 3Д и там ми казаха 207гр, така че има и разлики между отделните ехографи.

Весела вечер на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт