⚓ На пазар във Варна - тема 83 ⚓

• 20 263
  • 562
  •   1
Отговори
# 45
Светкавица, всеки ден има битак на нашия във Варна, срещу автогарата. Неделя е "най-жив"! Има порцелан, но не знам какъв точно търсиш. Всяка събота има битак в Шумен, там си заслужава човек да иде, на връщане може да се мине през Суворово, но там по скоро да си вземе човек плодове, зеленчуци, жива кокоша Grinning
За Провадия - нямам впечатление.

# 46
Къде е този битак във Варна? И аз се интересувам за български порцелан.

# 47
До зеленчуковата борса. Има един циганин Вичо, има магазин и в имаше доста неща, както и по "външния пазар". Това си е извън битак, но аз лично съм намирала много неща от които се интересувам, но си трябва постоянство.
Най хубавите неща съм си взимала в това число и порцелан от Шумен (събота), Разград (четвъртък) и Търговище (петък). Ходи се рано, рано Simple Smile там да сте в 7:00 ч най късно, защото разбирачите минават и обират всички хубаво.

Последна редакция: чт, 11 юни 2026, 07:59 от Реа

# 48
Къде има в Шумен в събота битак?

# 49
Лан, съжалявам, но не мога да обясня точно къде е. Не знам как. Не познавам града за да те упътя, щото с ММ ходим и той ме вози Simple Smile Но, ако питаш там хората ще те упътят. Всички го знаят, от години се прави този битак на една огромнаааа поляна. Продават всичко.

# 50
Аз като видя, че даден контейнер е пълен си мъкна боклука до следващия свободен... Някак ми е неудобно да го подпра отстрани...
Въпросът е, че ако всичките контейнери в квартала са така, някакси да отида до съседния , не е вариант.

# 51
Вторият ми въпрос в последно време съм умопобъркана по стари порцелани. Чух, че в Провадия имало интересен антикварен магазин. Но мъжът ми е зает, синът ми в сесия, аз не съм шофьор. Струва ли си да ги тормозя да ме водят или не е нещо особено, ако имате впечатления.

За този магазин нямам отзиви, но най-умопомрачителния порцелан на много приемливи цени купувам от някой Фб групите. Има такива групи,   където хората се самозабравят с цените , но по-обикновените  като "Старинки от време оно" или "Вехто но запазено" или "Вехтошарник без правила" и даже с доставка цените са много хубави.  Купувах през годините хубав стар порцелан и от магазините втора употреба , но почнаха да филтрират нещата още преди да стигнат до магазина. И вече няма истински съкровища  като преди. Полека  бюфета ми за три години лов на съкровища се изпълни така, че направо преливам. А продължават да излизат примамливи предложения постоянно, заради внос на стар порцелан от западна Европа от къщи, които хората чистят при починали роднини.

Последна редакция: чт, 11 юни 2026, 10:06 от _re_ge

# 52
# 53
  • Варна
В този ред на мисли, аз много исках да си купя малка сладка картина от продавач на антикварни неща във ФБ, между другото тя е от Шумен..., но ме е страх от евентуалната негативна енергия, която мога да внеса в дома си с предмета стоял години наред в друг дом, айде да не е негативна, но друга енергия, та... Не се ли притеснявате от това, правите ли нещо като купите такъв предмет?

Например за малката сладка картина, джемини ми каза начин с дим от тамян, но ако е порцелан, маса, стол...?

Така или иначе някой ми отмъкна малката сладка картина "Плъхът, който се оттегли от света" по басня на Лафонтен 🤣

# 54
Ех, защо не отворих по-рано този въпрос.
Иначе си купувам от ФБ групите, членувам в около 10.Но първо, че много се вдигнаха доставките на Еконт особено. И освен това, често послъгват продавачите, вярно, че има преглед, но като има две дефектни чашки с приемлив дефект от 6 Напр, не ми се иска да го връщам. Но иначе обявено "отлично състояние".

Съжалявам, че разводних темата и благодаря за отзивите.

да попитам още-на Заменхоф мисля, че е има нещо като японски ресторант, някакви източни специалитети. Близо до театъра. Някой пробвал ли е, вкусно ли е, има ли хубави сладкиши?

# 55
За боклука мога да добавя целият цветен квартал. Както и района на тв кула и долна трака.

Аспарухово вчера и днес гледам от рани зори косят. Аспарухово пее и танцува да не е тази седмица?

# 56
  • Варна
Здравейте! От къде са се снабдя с лубрикант/специално масло/за кубчета Рубик. Не ми се плаща доставка.

# 57
За боклука мога да добавя целият цветен квартал. Както и района на тв кула и долна трака.

Аспарухово вчера и днес гледам от рани зори косят. Аспарухово пее и танцува да не е тази седмица?
25-28 юни ми попадна като публикация.

# 58
Не знам какво е това специално масло за кубчето на Рубик. Аз мойто преди време го смазах с течен силикон и няма проблем. Купих го  от магазин Елимекс. Има течен и под формата на смазка. Мисля,че със този който е под формата на смазка ще е по-добре, защото другия много е течлив и мазен.

# 59
Аз имам информация, че проф.Контрова вече не работи.
Д-р Барбукова съм посещавала като детски офталмолог. Детето не реагира добре при прегледа при д-р Николова. Дадох й втори шанс, но и тогава се разплака и си останахме за наблюдение при д-р Барбукова.

Да се изкажа и аз за детските офталмолози във Варна:
Бяхме при доц. Контрова. Много бяхме доволни от нея, но тя беше спряла да прави операции (а на детето ни беше необходимо да му се направи такава) и ни насочи към 3 нейни ученички - д-р Николова, д-р Барбукова, третата не помня коя беше. Отидохме при д-р Барбукова. Тя следи известно време детето ни и когато стана време го оперира (страбизъм). От тогава минаха 10 - 11 години вече,  следим се при нея все още. Д-р Барбукова освен, че е добър специалист, има много добро отношение към пациентите си и е много мила и с голямо сърце. Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus А не е като да нямам богат опит с офталмолози (не само детски).

Общи условия

Активация на акаунт