⚓ На пазар във Варна - тема 83 ⚓

• 23 656
  • 637
  •   6
Отговори
# 585
  • Под Слънцето
Вероятно пресечката до Шихо и една червена барачка (избеляла от времето)

# 586
За навеса - като се върви по Дрин вляво в посока ул. "Пискюлиев",мисля че беше първата пресечка преди магазина на ъгъла на "Дрин" и "Пискюлиев". Когато ги няма, мястото не прави впечатление, но когато са там, те се виждат, има изнесени щайги навън.

# 587
Може ли да ме посъветвате към кое дружество да сключа застраховка за студент по Еразъм, за една академична година във Финландия? Трябва да включва медицинска застраховка, злополука и гражданска отговорност. Някой има ли опит с надежден застраховател за тази цел?

# 588
  • Под Слънцето
Има една нова агенция Инстинкт. Гледах им вчера клаузите - предлагат добри неща .. с цел да се наложат, може би.
Напр. за пътуване извън ЕС  за 4 дни ми дават дори загуба/ кражба  на лични документи включително за 4 е и малко. Докато при останалите е доп. клауза.  Колонад също можеш да провериш. Не те съветвам да са Алианц- не обичат да плащат

# 589
  • In transit
Точно на новоизлюпени фирми застрахователи не бих се доверила. В чужбина ползваме основно Групама или Дженерали. Най-добре питайте конкретно за Финландия при тези видове застраховки кой оператор е най-добре. За левинс знам, че не плащат. Групама плащат, тествани са и в САЩ.

Аз искам да питам за аутлета на завод Дружба. Знаете ли дали дрехите, които продават там, ги шият в завода или ги внасят от някъде? Видях, че имат дрехи на Ринашименто, Пинко, Виколо и други известни марки.

# 590
Не ги шият там. Питала съм.
Някой ми беше казал, че въоще не функционира завода - не знам до колко е вярно.
Имат И ишлемета от другъде, Виколо може би вземат от вносителката за БГ

Застраховка Вземам „Помощ при пътуване в чужбина“ на ЗАД „Армеец“- се осигуряват в партньорство с международната асистираща компания Coris. Но сега ако за Еарзмус е нещо различно не мога да препоръчам

# 591

Аз искам да питам за аутлета на завод Дружба. Знаете ли дали дрехите, които продават там, ги шият в завода или ги внасят от някъде? Видях, че имат дрехи на Ринашименто, Пинко, Виколо и други известни марки.

Там се шият. Шият за много марки, по конкретна поръчка. Те са производителите, не внасят готови дрехи, само платове.

P.S. Виждам, че има и друг отговор, преди моя и различен моя Simple Smile. Имам приятелка, която работи там, не в производството, в администрацията. Тя ми е казвала това. Няма да ѝ се обаждам специално да питам, но скоро ще се виждам с нея и ще я поразпитам и ще пиша тук, ако има някаква промяна.

# 592
  • Под Слънцето
Е, защо?  Като е новоизлюпена пък ще искат да се докажат?
Само дето  облика на сайта им ми напомня на нещо.. което е било преди, свързано с този форум..

# 593
  • Deutschland/HE
ТопсиГ, за гражданска отговорност може би е добре да видите какво предлагат във Финландия. Аз за такава застраховка Гражданска отговорност (не е свързана с автомобили), чух за първи път в Германия. Имаме я от самото начало, слава богу не се е налагало да се ползва.
За здравни сме правили при пътуване в САЩ, в Алианц и Дженерали.
За всеки случай направете и ЕЗОК, заявява се в ПИБ и е готов за около 2 седмици.

# 594
  • Под Слънцето
О, моето пътуване ще е извън ЕС.
Нещо се обърка, colibri.
Аз търся мед застраховка за пътуване за няколко дни.
Просто ровя различни сайтове и опции да видя какво максимално мога да получа срещу по-малко пари.
Колежката пита за Финландия

# 595
  • Deutschland/HE
Топси, явно обърках постовете. Извинявай!

За здравните има два варианта. Ние си правехме най-базовия - застраховаме се за до 10 000евро, ако се случи нещо си плащаме на място и после срещу документ ти възстановяват сумата. Сумата на тези застраховки не е голяма. За майка ми правихме в Алианц, при събитие отиваш в посочена от тях болница, те поемат всичко и ти не се занимаваш, но там сумата беше по-висока.
Може да си направиш застраховката и сама онлайн, доста от дружествата го предлагат, важното е да си в България. Аз за такива неща предпочитам директно с дружеството, а не с агенти.

# 596
  • 🌊
За моите Еразъм ВИНСа насочваха към SDI

# 597
  • Варна
Проверете ДЗИ, имат калкулатор на сайта, можете да избирате допълнителни покрития и да видите какво ще струва.

# 598
Не ги шият там. Питала съм.
Някой ми беше казал, че въоще не функционира завода - не знам до колко е вярно.

Не зная какво шият, но но заводът със сигурност функционира, моя съседка е шивачка там от години.

# 599
За моите Еразъм ВИНСа насочваха към SDI
Скрит текст:
( сигурно са им давали някой лев Wink къде шега къде истина не се знае )
SDI са брокер на застрахователни услуги
продават продукти на Застрахователни компании

Иначе по темата - Цената на тези застраховки е пренебрежимо ниска, за да се правят компромиси с даден продукт.  Каква толкова е разликата ?!?!  то са хвърлени "големите пари" за пътуването в чужбина - полети/хотели.
Преди години като ми се пътуваше доста  - правех си годишна даже

Clotilde сподели после
Светкавица - аз затова казах не знам дали е вярна информацията

Общи условия

Активация на акаунт