Мит или...?

• 86
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, дългогодишен член съм, но бих желала да остана анонимна.
Вярвам в доброто и че съм късметлийка. През последните почти две години ни се случиха хубави събития последвани от лоши. Аз загубих работата си, на най-високата позиция в организацията, извиха ми ръцете да напусна. Моля да не се вглеждате в думите, които използвам, умишлено пиша така, защото не искам да изпадам в конкретика.
Реших да се преквалифицирам и да сменя попрището. От тогава съм безработна. Изгубихме и доста сериозна сума пари, в следствие на което съпругът ми получи паник атака и лежа в болница.
Причината да пиша е, че мисля, че имам направена магия или нещо, което ни дръпна толкова назад. Не знам дали си въобразявам, но в отчаянието си и това ми минава наум. Дори ходих да ми четат молитва.
А наскоро попаднах на видео, в което се говореше, че има вярване, че косата събира негативната енергия. Аз съм с гъста и дълга до кръста коса, записах си час за фризьор и ще я подстрижа до над раменете.
Постът ми може да е объркан, защото и аз съм, но има ли резон в това да си подстрижа косата и какво още мога да направя? Много ми тежи безработицата, а не искам да се връщам в старото поприще.

# 1
Защо не отидете,ако имате наблизо църква и не  питате отеца, дали има молитва за тези беди?

# 2
Писах на лично.

# 3
Ми не магия, хорската злоба.
Смених 5 работни места, все някой чакаше да напусна. И както се вижда, напуснах и веднага някой на мястото ми, аз безработна.
Такива интриги, номера. Щом са толкова добри да играят, що не са станали актриси си казвах.
Сега пак ще почна и ме е страх. Ревнуваха да мета пода буквално. Едната идваше да казва, че в някакъв ъгъл е останала мъничка точка.
Нашия проблем е, че останахме безработни в най-нелепия момнент, след еврото. Вътрешно ме гризе, млад човек да стои цял ден. И това не е от магия, а защото отказах да ме манипулират.
Без пари всички сме за никъде.
А дори 1 цент да печелиш, пак ще гледат криво някои хора.
Освен нова работа, нищо няма да ни помогне, щото човек без приходи и без да върши нищо е в бездна. Аз ако имах приходи, въобще нямаше да потъна в лоши мисли. Платих здравни 63 евро за няколко месеца. С всеки месец сумата се увеличава и продължават да вдигат здравните.
Това, че имам лош късмет е заради хората, мен, а не заради магия. Една колежка, казала на шефа, че съм зарязала работата и съм отишла до тоалетна. После шефа ми се кара яко. Вече ми нямаше доверие и даваше важните работи на другата. В друга работа колежка готвеше храна на мениджъра и после разчитаха повече на нея. В друга не излизах в отпуск 1 година, пак са говорили лоши неща с шефа заради мене, оказа се, че искали да ме уволнят, за да назначат безработната съседка на мениджъра. И като си в малко населено място е по-трудно с работите.
Трудно е да се работи с хора, особено алчни, егоистични, нарцисти. Ако се научим да се справим с тях ще е по-добре, аз все още не можах да се науча. Имах и работа на висока позиция, мразеха ме. Защо хората бягаха в чужбина, за кеф ли? Ей от това нахалство, безизходица.
Между другото, като мюсюлманка, знам, че ако някой прави магия, няма да има примирие никога и щастието му ще е кратко, на никому полезно.
Съпругът ми е атеист и повечето пъти намирам смисъл в думите му.
То ако е толкова лесно, що не си правим магии за пари и добра работа. Само за лошо ли действат тези магии? Аз съм бездетна и се е случвало да си мисля, някой дали ми е направил нещо. После си викам, и кво като, аз ако нямам дете, неговото дете в охолство ли ще живее? До безкрай ли ще живее този, дето прави магия.

Като малка лелите ме водиха при баячка, питаха за съдбите на децата им. Баячката каза хубави неща. И двете деца на леля се разделиха за нещастие. Ето, направената магия помогна ли на семейството им?
Но и аз подкрепям хубавите молитви и ги чета. Това за мен е вяра в хубавото. Всеки ден благодаря на Бог, че съм здрава и че имам семейство. Моля се и за безгласните да бъдат чути и видяни.

Аз вярвам, че с течението на времето пак ще се оправят нещата, но загубата на пари е съсипващо наистина. Аз бях плакала доста часове след като чух, че съм уволнена. За да плача напуснах офиса, шефа пуснал радио, ми се ядоса, че съм напуснала по време на работа. Ти изведнъж ми казваш, че съм уволнена, като че ли бях залята цялата със студена вода и очакваш уважение ли, никакво уважение, тръгнах си. Болката е още в мен, имах огромна надежда там. Минаха 5 години.
Все още се засичаме на улици и ме гледа като втреснат. Мразя го. Въпроса е не, че ме уволни, а нямаше да ме уволни, а уволни.
Ние с теб, имаме проблеми с работа нали, а някои на улицата с Бмв-та, Мерцедеси, Джипки. Особено шефовете, които казват, че нямали оборот. Нямал оборот, всеки уикинд на скъпа екскурзия. Щяла съм да режа по-тънко луканката(парите не са стигали, бил е на минус миличкия), за да може да плати гориво да вози женичките. Ми тези неща са причината, аз не мога да разбера тези хора и ми е трудно да работя с тях. Ако някой има съвет, ще се радвам как да се справим на работните места. А и най-трудните работи не са услугите, а да работиш в бизнес със шуробаджанаци. Аз в такива места дума не мога да кажа на някой, щото винаги аз съм виновната.

# 4
Защо не отидете,ако имате наблизо църква и не  питате отеца, дали има молитва за тези беди?
Както съм писала и в първия пост, ходих, отецът ми чете молитва. Разказах му перипетиите си, обидена съм много, каза ми да пусна тези чувства и това е изпитание, което трябва да премина, но ми е тежко, щом започнах и за магия да си мисля.
Иначе, имаше и клюки и топене по мой адрес от подчинена. Две от децата ѝ много си патят и съм сигурна, че кармата им връща. едното ѝ внуче претърпя операция от лошо на окото, когато разбра тя ревейки нареждаше какво толкова е направила, че детето страда и въпреки лошата съдба, продължава с мръсотиите и поливането на вода.
А ние помагаме на бездомни животни: храним, лекуваме, кастрираме, финансово, когато можем.
Наистина не знам къде се объркаха нещата.🥴

# 5
Разбира Ви. И аз минах стотици пъти през въпроса "С какво съм залужила това?". Накрая си отговорих - не съм, но минах дълъг път преди първо на себе си да докажа, че има магия. За себе си отсъдих това след като забеляз модел на злополучията, демек едно и също нещо се повтаря отново и отново независимо какво правех и това беше едно от най-големите ми притеснения и ме тормозиши около две години. Сега, не всяка неприятност отдавах на това, трябва да се прави разлика.
Като личен съвет и това, което помогна на мен - не ходих при ходжи (ходих веднъж, но не помогна, даже според мен влоши нещата) или при други подобни. Първо почистих дома си основно, след това пода, всички вътрешни дръжки и огледала минах с оцет - хем чисти негативи, хем огледалата лъсват. Пригадих и с бял чай. Позната ми беше казала, че слага светена вода в прането си от време на време. Идеята ми, че можете и сами да си махнете ако има нещо, важно е намерението, да не ви е страх и да влизате с чиста мисъл - не, че ще се върне на този, който го е правил, а да се съсредоточите върху това да се махне от вас.
Доколкото за косата - ако го чувствате, че това ще ви олекото, давайте, но не го правете в отчаяние, защото ще съжалявате. Всяко действие от тук натам не трябва да е от страх или отчаяние, а с увереност, че искате по-добро за напред. Няма значение дали ще кадите с тамян, ще размахвате здравец или ще горите босилек, а е важно с каква цел го правите. Може да поровите в интернет, дори да питате чатГПТ да ви каже някакви малки ритуали за оснобождаване от негативна енергия и да си изберете това, което почувствате най-близко до вас, но пак казвам - трябва да е с чиста мисъл

Общи условия

Активация на акаунт